Noutati @ Angajatori de TOP

10 sfaturi despre modul in care poti valorifica experienta ta la cel mai mare targ de joburi din Banat

      
       

Chiar daca ai la indemana pe internet foarte multe informatii despre companii, consideram ca 2 ore la Angajatori de TOP nu se pot compara cu nici un research online. Timp de 2 zile, 200 de specialisti, manageri de departamente si specialisti tehnici vin la eveniment sa raspunda la toate intrebarile candidatilor.

Am adunat, mai jos, cele mai importante lucruri pe care le recomanda angajatorii sa le faci cand vii la targ.

"Recomand sa vina la acest targ atat cei care se afla in cautarea unui loc de munca cat si cei care nu cauta un loc de munca. Oportunitati apar la tot pasul."  Muresan Adriana – HR Manager Azur

Atitudinea ta la eveniment este cea care face diferenta.

Ionut Cosmin Paun – HR Specialist cargo-partner considera ca "reprezentatii companiilor participante la targ sunt prezenti la standurile acestora sa-i ajute pe participantii la targ si sa le ofere toate informatiile necesare despre companie si pozitiile disponibile. Prima impresie de la targul de joburi este foarte important si te poate ajuta sa obtii jobul mult dorit mult mai repede."

CORINA KOVACS- HR Manager HAMILTON CENTRAL EUROPE - le recomada candidatilor sa fie deschisi, dornici sa cunoasca cat mai multi potentiali angajatori, pentru a afla cat mai bine ce li se potriveste. Ii incurajeaza cu tarie sa aiba incredere in ei, sa investeasca in potentialul si talentul lor, pentru a deveni din ce in ce mai performanti si competitivi. 

"Interactionati cu cat mai multe companii, incercati sa aflati cat mai multe detalii despre industria companiei, despre joburile deschise. Fiti sinceri si relaxati in comunicarea cu noi, noi suntem acolo pentru a intelege ce va doriti sa faceti si in ce domeniu va specializati, asa ca dati cat multe detalii de acest fel."  Paula Creinicean – Specialist HR SSI.

Andreea Diajna Moldovan- Manager Recrutare Raiffeisen Bank ii sfatuieste pe candidati  "sa isi pregateasca cu atentie CV-ul, sa fie curajosi si sa ne abordeze la stand, sa puna cat mai multe intrebari si sa fie deschisi, in ideea de "open mind". Sa tina cont ca atitudinea, bunul simt si determinarea pot "invinge" in procesul de selectie pe cei cu cele mai bogate cunostinte."  

Evenimentul este cea mai buna sursa de informatii despre evolutia pietei si joburi

"Le-as sugera candidatilor sa fie deschisi, sa puna intrebari, sa nu se sfiiasca sa intre in contact cu reprezentantii companiilor deoarece un astfel de eveniment tocmai asta faciliteaza: contactul direct intre angajator si candidati. Pe langa curiozitate si proactivitate, le-as mai sugera sa participe si la TechTalks sau SkillShop-urile puse la dispozitie de Angajatori de TOP, deoarece isi pot mari astfel spectrul de cunostinte si participa la discutii libere cu reprezentantii companiilor." Miriana Precup - University Relations Intern – NOKIA

"Incurajam candidatii sa discute cu reprezentantii la stand, sa aloce o atentie deosebita misiunii pe care fiecare companie o are si valorilor pe care isi concentreaza intreaga activitate. Sa solicite cat mai multe informatii de la reprezentanti in legatura cu experienta pe care fiecare o are in domeniul vizat, sa afle ce inseamna sa profesezi in fiecare domeniu si ce poate invata din experienta fiecaruia. Sa aiba curaj sa abordeze reprezentantii companiilor si sa discute cu ei deschisi, ei sunt prezenti la targ pentru ei, sa nu piarda din vedere acest lucru." Amota Alexandra - Analist Resurse Umane BeeSpeed.

CV-ul este cartea ta de vizita

Iata ce le recomanda participantilor 3 dintre specialistii in resurse umane care vor fi prezenti la ADT:

Lupan Calina – HR Manager Toluna Romania : "Sa isi pregateasca cu atentie CV-ul, sa nu omita date legate de studii sau cursuri optionale, sa nu uite sa isi treaca datele de contact."

Andreea Diajna Moldovan- Manager Recrutare Raiffeisen Bank: "Candidatii sa se prezinte cu CV-ul in limba engleza. " 

Susan Lavinia Diana - HR Recruiter – Valeo Lighting Injection:  "Recomandarea noastra ar fi sa interactioneze cat mai mult cu reprezentantii companiilor de la stand, sa puna intrebari si sa-si depuna CV-ul pentru oportunitatiile care prezinta interes. In acelasi timp, sugestia noastra ar fi sa detina un cont de LinkedIn actualizat." 

Vezi aici cum te ajuta zona de CV Experts sa iti imbunatatesti CV-ul si care sunt avantajele CV-ului Barcode.

Documentarea ta in prealabil te ajuta sa fii cu un pas inainte

Afla care sunt asteptarile reprezentantilor de la Coca Cola, de la Anca Paun - Recruitment Coordinator Coca-Cola HBC
  • sa vina pregatiti, sa verifice paginile de cariera ale companiilor interesante pentru ei
  • sa aiba cv-ul in format electronic, nu print
  • sa vina cu intrebari specifice, diferite de clasica "ce joburi aveti deschise?"
  • sa discute concret cu angajatorii despre ce isi doresc si ce experienta au
Inscrie-te la eveniment si profita de interactiunea cu cele 80 de companii, care ofera peste 3000 de joburi in aceasta primavara. Save de date! 17-18 martie, Centrul Regional de Afaceri.
 
Inscriere Angajatori de TOP Timisoara

LinkedIn