Noutati @ Angajatori de TOP

Un job la NN nu e doar un job. Este primul pas in cariera ta


NN Romania participa toamna aceasta la Angajatori de TOP, pe 14 si 15 octombrie. Daca esti in cautarea unei oportunitati de cariera cu potential de dezvoltare accelerata, viziteaza standul companiei si afla “cum stau lucrurile” si daca pe lista pozitiilor deschise este una potrivita pentru tine. Ne vedem acolo!
Poate pare greu de crezut, dar cei mai multi manageri de succes si-au inceput cariera intr-o pozitie entry-level. Au avut, insa, cateva atuuri de partea lor. Dincolo de abilitatile si ”bagajul” personal, de ambitia de a creste profesional sau de cursurile urmate de-a lungul carierei, au avut unde sa creasca. Companiile in care si-au construit cariera, care au crezut in abilitatile lor si le-au oferit oportunitati de crestere au avut, prin urmare, o contributie importanta la succesul lor profesional.

La NN, oamenii conteaza

NN este o astfel de companie. O companie in care oamenii conteaza, iar dezvoltarea lor continua este una dintre principalele prioritati, lucru care se vede atat prin diferitele proiecte care contribuie la pregatirea si evolutia echipei, cat si din numeroasele povesti de succes. “Atunci cand se deschide o pozitie de management, intai ne uitam in interiorul companiei pentru a vedea daca exista membri ai echipei care sunt pregatiti pentru o noua oportunitate si pot fi promovati. Astfel, oferim oportunitati reale de evolutie profesionala si sustinem colegii sa performeze si sa ramana mereu motivati sa ajunga mai sus pe scara ierarhica din companie”, confirma Magda Ispas, directorul de HR al NN Romania.

Implica-te mai mult decat ti se cere

Pentru a creste in interiorul companiei, cel mai important este sa ai initiativa, capacitate mare de invatare, spirit de echipa, abilitati de leadership si, mai ales, sa dai dovada de implicare in proiecte care nu fac in mod neaparat parte din rutina profesionala de zi cu zi.

Contact Center si IT, cele mai dinamice departamente

Strategia NN Romania de crestere a oamenilor cu potential acopera toate departamentele din companie, de la cele specializate, cu echipe restranse, cum ar fi cel de actuariat, pana la cele cu echipe extinse, precum zona de contact center sau cea de IT. De altfel, departamentele de Contact Center si IT sunt printre cele mai dinamice, colegii promovand in alte pozitii din cadrul companiei, atat pe verticala, cat, mai ales, pe orizontala.
 
Corina Radu, spre exemplu, este astazi Junior Product Manager, insa si-a inceput cariera la NN in 2010, cand era in anul doi de facultate, printr-un internship de o luna in echipa de IT Helpdesk. “Din profilul jobului mi se potrivea foate bine partea de client service, asa ca dupa internship am intrat oficial in companie ca angajat part-time in echipa de Contact Center”, povesteste Corina. Dupa numai jumatate de an, timp in care a invatat foarte mult, a primit propunerea unei schimbari, intrand in echipa de Customer Care Management.

Lucrurile bune se intampla celor care le asteapta si muncesc pentru ele

“Experienta mea acolo insumeaza 5 ani, dintre care doar 2 full-time, dupa terminarea facultati, find locul care m-a format din multe puncte de vedere si a pus o baza sanatoasa pentru dezvoltarea mea profesionala”, mai spune Corina Radu. Ea a invatat si a crescut continuu in aceasta perioada, iar in momentul in care a simtit nevoia de o noua etapa in cariera sa, a aparut oportunitatea mutarii in echipa de Product Development Management. “Eram pregatita pentru o noua provocare. Evolutia mea de pana acum nu cred ca a fost rapida, in mare parte pe fondul deciziei mele de a lucra part-time la inceput pentru a ma putea concentra pe studii, insa a fost buna si sanatoasa. Cred ca ‘lucrurile bune se intampla celor care asteapta’, dar cu o completare ‘... si muncesc pentru ele’, ceea ce eu am si facut”, spune Corina.

De aproape 20 de ani la NN

Adina Murariu, directorul de operatiuni al NN Romania, a venit in echipa, pe o pozitie de data entry officer, tot in anul doi de facultate, insa in urma cu aproape 20 de ani. Ce a facut-o sa aplice la un job in NN? Reputatia internationala si succesul companiei, zice ea. Apoi, a ramas pentru ca “i-au placut oamenii, atmosfera si convingerea ca avem acest rol social de responsabilizare a oamenilor fata de familie, de viitorul lor si al copiilor lor. Este o misiune grea, dar nu imposibila“. A evoluat in mai multe departamente, ajungand sa conduca departamentul de operatiuni cu “responsabilitatea sa am cea mai buna echipa cu care sa gandim si sa executam cat mai eficient activitatile de baza ale companiei precum emiterea si administrarea politelor de asigurare si a conturilor de pensii, plata evenimentelor asigurate, relatia cu clientii si consultantii financiari”.

“Cand am inceput sa simt nevoia unei noi schimbari, oportunitatea a venit din nou foarte repede”

Corina si Adina sunt numai cateva dintre exemplele de colegi care si-au construit o cariera si au avansat pe scara ierarhica a NN Romania. Razvan Vasui, de exemplu, s-a pregatit sa devina medic veterinar, insa datorita abilitatilor excelente de comunicare a intrat in echipa Contact Center, iar acum lucreaza in departamentul IT. Un alt exemplu, Irina Rozescu, a inceput pe o pozitie entry-level si a fost promovata mai intai la Team Leader Data Entry si, ulterior, Team Leader Policy Services.
 
“Am inceput sa lucrez in departamentul de data entry, in anul lansarii Pilonului II de pensii care a coincis cu primul meu an de facultate, m-am facut remarcat in scurt timp si asa am inceput sa ofer suport colegilor, cu precadere din echipa de administrare pensii. Dupa absolvirea facultatii am fost recrutat in departament si, dupa alti doi ani, a aparut oportunitatea de a deveni team leader in echipa de data entry. Cand am inceput sa simt nevoia unei noi schimbari, oportunitatea a venit din nou foarte repede”, povesteste si Radu Chiripuci, care astazi este Performance Marketing Specialist. Tot in departamentul Data Entry a inceput si Raluca Stavrositu, devenind apoi Business Analyst, respectiv Business Analyst Team Leader. Iar lista poate continua.
 
Faptul ca vin cu drag la serviciu, mediul de lucru placut, flexibilitatea, varietatea activitatilor de zi cu zi si, mai ales, expunerea la oportunitati de dezvoltare sunt printre cei mai importanti factori in alegerea NN Romania ca angajator in cadrul caruia sa-si construiasca o cariera pe termen lung. “Oameni tineri, profesionisti si o cultura organizationala unica. Acestea au fost elementele care m-au facut sa raman atata timp in companie si pentru care imi doresc in continuare sa fiu implicat in diferite proiecte NN”, mai spune Radu Chiripuci.

Nu uita ca NN Romania participa toamna aceasta la Angajatori de TOP, pe 14 si 15 octombrie. Viziteaza standul companiei si afla daca pe lista pozitiilor deschise este una potrivita pentru tine.

LinkedIn