Noutati @ Angajatori de TOP

DB Schenker SSC - in 2020 o sa fim un urias departament de contabilitate pentru DB Schenker Europa


DB Schenker Global Services Europe te invita sa cunosti echipa la standul din cadrul celui mai mare targ de cariera, Angajatori de TOP, pe 14 si 15 octombrie la Sala Palatului!

Nu rata ocazia de a afla despre cum poti avea parte de o cariera internationala la DB Schenker Global Services Europe. Poti afla mai multe detalii direct de la Gabriela Manciu, Transition Manager in cadrul SkillShop-ului The Coolest Job in DB Schenker - make your mark on Europe! care va avea loc pe 14 Octombrie, de la ora 14:50.

Rezerva-ti un loc gratuit aici »

Cei care doresc sa castige un Samsung Galaxy S7 sunt asteptati la standul DB SChenker SSC de la Angajatori de TOP. In rest, e simplu: dai like la pagina, faci un selfie cu standul nostru, dai share pe facebook (cu tag pe pagina DB Schenker SSC), iar noi vom face tragerea la sorti. Regulamentul il gasiti aici »

Despre organizatie si planurile de crestere

Care sunt ariile in care activeaza DB Schenker SSC in Romania?

DB Schenker SSC asigura servicii de contabilitate pentru celelalte entitati DB Schenker din Europa

Cate tari deserveste DB Schenker SSC?

In acest moment deservim 15 tari insa pana in 2020 vom colabora cu peste 35 de tari.

Cum au fost ultimii 2 ani pentru voi si ce urmeaza?

Ultimii doi ani au fost incredibili. Evolutia echipei si a companiei a fost mult peste asteptarile initiale. Singura optiune luata in calcul este sa mentinem nivelul ridicat si pe viitor.

Care sunt principalele elemente prin care DB Schenker SSC se diferentiaza ca angajator?

Principalul element credem ca este generat de planul de crestere. Fiecare persoana care intra intr-o companie are in vedere atat o dezvoltare personala cat si profesionala iar DB Schenker ofera cadrul perfect pentru acest scenariu.

Despre oportunitatile de cariera si procesul de selectie

Prin ce se deosebeste o companie de tip BPO de una de tip SSC? Multi dintre candidati se intreaba daca in aceasta industrie poti face o cariera sau nu. Tu ce parere si ce sfaturi ai?

Serviciile oferite sunt asemanatoare (financiar, Resurse Umane etc). Diferenta vine din faptul ca o companie de tip BPO este un partener extern contractat pentru astfel de servicii, in timp ce un SSC reprezinta crearea unei noi entitati in cadrul aceleasi companii pentru a se ocupa de aceste servicii. In cazul nostru, in 2020 o sa fim un urias departament de contabilitate pentru DB Schenker Europa.
Cariera se poate face in orice fel de industrie cu atat mai mult in aceasta, care se remarca printr-un dinamism extraordinar. Cel mai important este sa ai un obiectiv si un plan pentru a-l atinge.



 

Stim ca mobilitatea este una din valorile companiei. Ce fel de persoane cautati pentru pozitiile ce presupun multe calatorii si la ce-ar trebui sa se astepte? Cat de multe pozitii de acest gen vor fi in urmatoarea perioada?

Preluarea proceselor de contabilitate ar presupune o perioada de 2 luni de calatorii, in care se merge in sediul DB Schenker din tara respectiva. Ca si profil de personalitate, avem nevoie de persoane responsabile, dinamice si cu foarte bune abilitati de comunicare. O astfel de perioada de “tranzitie” presupune acumularea unui volum mare de informatii. Este dificil sa spunem cat de multe, ce putem spune insa este ca cel putin pana in 2020 vor exista astfel de oportunitati.

Ce apreciezi cel mai mult la un candidat in timpul procesului de selectie?

Onestitatea si seriozitatea.

Care sunt cele mai frecvente erori pe care le fac candidatii in procesul de selectie (junior sau profesionisti)?  Cum ii pot afecta?

O eroare destul de frecventa este probabil faptul ca CV-ul este “infrumusetat”. In prima faza CV-ul este motivul pentru care un candidat este invitat la interviu insa daca informatiile prezentate in acesta nu sunt reale intru totul, atunci sansele sunt destul de mici ca procesul sa se incheie cu un feedback pozitiv.

Pentru tinerii aflati la inceput de cariera, nevoia de a deveni un specialist competitiv reprezinta o prioritate. Cum sustine DB SChenker SSC acest obiectiv profesional? 

DB Schenker reprezinta un mediu propice pentru astfel de tineri. Training-urile oferite (procese de contabilitate si software), indrumarea si sustinerea profesionistilor aflati deja in echipa si un “career plan” setat, ofera oricarei persoane dornice de a se dezvolta, toate uneltele necesare.

Cat de importanta este experienta anterioara sau studiile in domeniu pentru obtinerea pozitiilor entry-level in DB Schenker SSC?

Pentru pozitiile entry-level nu urmarim neaparat experienta anterioara sau studiile. Suntem atenti mai mult la gradul de responsabilitate, abilitati de comunicare si activitatile extracurriculare.

Despre DB Schenker SSC la Angajatori de TOP

Care sunt motivele pentru care un candidat ar trebui sa viziteze standul companiei dvs. din cadrul Angajatori de TOP? 

Sa afle mai multe despre Shared Service, despre ceea ce inseamna sa lucrezi intr-un mediu dinamic si multicultural, pentru a vedea ce inseamna sa faci parte dintr-un grup puternic si pentru a vedea oportunitatile de angajare existente.

 

Care sunt principalele motive pentru care merita sa participi la SkillShop-ul de la Angajatori de TOP, sustinut de Gabriela Manciu (Transition Manager)? 

Gabriela este un profesionist in adevaratul sens al cuvantului. A inceput in acest domeniu cu o pozitie de Contabil Junior iar in prezent este unul din managerii care coordoneaza preluarea activitatilor de contabilitate din sediile DB Schenker Europa pentru a le centraliza in sediul din Bucuresti.
Daca s-a intamplat sa vezi manageri la televizor, in reviste sau tinand o prelegere in facultate si te-ai intrebat ce a facut acest om sa ajunga acolo atunci profita de aceasta ocazie si participa la SkillShop.

Ce alte surprize ii asteapta pe participant la stand?

Pentru aceasta editie DB Schenker pune la bataie un Samsung Galaxy S7 pentru cei care vor vizita stand-ul, in cele doua zile de eveniment. 

Cei care doresc sa castige, sunt asteptati la standul DB SChenker SSC de la Angajatori de TOP. In rest, e simplu: dai like la pagina, faci un selfie cu standul nostru, dai share pe facebook, iar noi vom face tragerea la sorti.

Regulamentul il gasiti aici »


LinkedIn