Noutati @ Angajatori de TOP

Hewlett Packard Enterprise: avem deschise pozitii pentru juniori, seniori si manageri!


Hewlett Packard Enterprise participa la Angajatori de TOP Virtual, intre 4-17 aprilie. Viziteaza standul virtual si descopera varietatea oportunitatilor de cariera oferite de companie.


   Iata cateva dintre joburile nationale la care poti aplica:
  
   Presales internship

   Junior Software Designer

   Practice Manager
 

Vizualizeaza lista completa a joburilor disponibile in cadrul Hewlett Packard Enterprise!


Care este povestea din spatele Hewlett Packard Enterprise? 

Povestea Hewlett Packard Enterprise porneste in anul 2015, cand la nivel global compania HP a trecut printr-un proces de separare ce a durat un an de zile, devenit oficial in luna noiembrie.
Din aceasta separare au luat nastere doua companii diferite: HP Inc. si Hewlett Packard Enterprise. Principala diferenta ar consta in portofoliul de produse si servicii al fiecareia dintre entitati.
Mai exact, la nivel global, Hewlett Packard Enterprise este structurat in patru mari organizatii, fiecare oferind o varietate de produse sau servicii: Enterprise Group – axata pe produse de infrastructura IT: storage, networking si servere, Enterprise Services – in cadrul careia se pot regasi servicii tehnologice inovatoare (de exemplu, Cloud Hybrid), Software – axata pe dezvoltarea de produse software si Financial Services – organizatia noastra pentru servicii financiare.
Alaturi de aceasta schimbare a venit si un nou logo, un nou slogan si noi obiective, pe care va invitam sa le descoperiti!

Daca ar trebui sa alegeti 4 atribute care va descriu cel mai bine ca angajator, care ar fi acestea? 

Fiind o companie cu operatiuni in diferite colturi ale lumii, in primul rand, fiecare angajat ar avea oportunitatea unei expuneri globale si a unei comunicari internationale, cu colegi din diferite regiuni, fara sa existe granite. Suntem foarte bine inter-conectati si la curent cu ceea ce se intampla la nivel global, regional si local, oferind sansa fiecarui angajat sa aiba o vedere de ansamblu asupra a ceea ce se petrece in companie la nivel macro.
Un alt atribut care ni se potriveste foarte bine este inovatia, fiind mereu axati pe a face lucrurile cat mai bine si eficient cu putinta, incurajand fiecare angajat sa contribuie la imbunatatirea proceselor noastre.
Totodata, ne mandrim cu faptul ca putem oferi crestere si dezvoltare profesionala chiar in interiorul companiei, atat pe orizontala cat si pe verticala, iar nu in ultimul rand, oferim sansa angajatilor sa fie implicati in proiecte extra-job, in functie de preferintele lor.






 

Care sunt ariile in care activeaza Hewlett Packard Enterprise in Romania si cele mai frecvente pozitii pentru care recrutati pentru fiecare arie (juniori, seniori, manageri)?

In Romania suntem prezenti cu cele doua entitati legale ale noastre – Hewlett Packard Romania, cuprinzand divizia noastra de vanzari si centrul de software R&D de la Cluj Napoca, cat si un Shared Service Center – Global E-Business Operations Center (GeBOC) unde oferim suport din punct de vedere operational pentru zona de vanzari, colegilor nostri din regiunea EMEA. Acoperim o gama larga de procese, precum procesul de pre si post vanzare, procesul de achizitii si de logistica, procese financiare. Fiind o organizatie cu o ierarhie piramidala, in fiecare din aceste arii avem deschise pozitii pentru juniori, seniori si manageri.

Ne putem astepta anul acesta la programe de internship in cadrul Hewlett Packard Enterprise? 

Suntem mandri sa spunem ca internship-urile reprezinta o prioritate pentru noi, cautand permanent sa alaturam companiei noastre noi talente.
Anul acesta vom avea deschise pozitii de internship, in diferite arii de business precum: Enterprise Group (pe zona de infrastructura IT), Sales Operations (pe zona de Customer Support), Global Procurement, Finance, Marketing, Credit&Collection.
Participantii din internship vor avea ocazia sa fie implicati in proiecte complexe si de amploare, la nivel regional, avand task-uri ce le vor permite sa dobandeasca competente cautate pe piata muncii. Dorim sa creem o experienta cat mai similara unui job, in care isi pot urmari implicatiile si rezultatele efortului depus, toate alaturi de o persoana din cadrul companiei care le va oferi permanent sprijin si feedback.
Programul de internship va incepe in vara, pe perioade cuprinse intre 3-6-12 luni si ne dorim sa atragem un numar cat mai mare de studenti.

Care sunt joburile pe care candidatii nu s-ar astepta sa le intalneasca in cadrul companiei? 

Hewlett Packard Enterprise este o companie cunoscuta global ca oferind servicii si produse IT. Insa la nivel local, primul lucru neobisnuit pentru multi candidati este faptul ca avem deschise pozitii ce nu necesita un background tehnic ci mai degraba cunostinte din zona de customer support, achizitii sau cunostinte financiare, dublate de cunostinte de limbi straine.
 

Ce a adus nou separarea in cultura organizationala a Hewlett Packard Enterprise? 

Ne dorim in permanenta sa fim cei mai buni in ceea ce facem si sa venim cu cele mai potrivite solutii pentru clientii nostri.
„Accelerating next”, noul nostru slogan, dicteaza si cultura organizatiei noastre: prin orice actiune pe care angajatii nostri o fac, acestia isi doresc sa inoveze permanent pentru a aduce constant imbunatatiri proceselor si modalitatilor de lucru, fapt ce creaza plus-valoare clientilor prin serviciile si produsele pe care le oferim. Compania contribuie astfel la crearea unui cadru ce le permite angajatilor sa isi poata pune in valoare skill-urile si abilitatile avute, dar si sa isi dezvolte competente noi, prin punerea la dispozitie a training-urilor si a diferitelor programe de recunoastere a performantei.

In ce consta procesul de selectie la Hewlett Packard Enterprise si cum s-ar putea pregati un candidat? 

Procesul de selectie incepe de la vizualizarea CV-ului candidatilor si contactarea acestora in scopul unui interviu  telefonic, in situatia in care acestia se potrivesc profilului cautat. Unul dintre criteriile standard pe care il luam in calcul in momentul interviului telefonic este limba engleza, asadar acestia ar trebui sa se astepte si la o discutie in engleza in acest prim pas. Candidatii selectati pentru urmatoarea etapa vor avea o discutie fata in fata alaturi de managerul angajator. In functie de cerintele specifice fiecarui rol mai exista o etapa de testare(de exemplu, pentru evaluarea cunostintelor de limbi straine, cunostintelor de Excel sau cunostintelor financiare). La finalul acestui proces, candidatilor alesi li se inainteaza o oferta, urmand apoi pasii administrativi de angajare.

Care sunt top 3 motive pentru care un junior sau un senior ar trebui sa aplice la Hewlett Packard Enterprise? 

Pentru un candidat junior oferim multe oportunitati de crestere, iar alegand compania noastra poate fi un start foarte bun in cariera din multiple puncte de vedere: expunerea la situatii complexe, acces la proiectele noastre interne, expunerea globala pe care o putem oferi.Alaturi de noi, un senior are oportunitatea de a fi parte dintr-o companie in plina dezvoltare si de a avea un impact in dictarea noilor trend-uri in piata de tehnologie, lucrul alaturi de cei mai buni profesionisti in domeniu si impartasirea cunostintelor face parte din bunele noastre practici.
 

LinkedIn