Cum sa iti cresti sansele de a obtine un job la Angajatori de TOP


Angajatori de TOP este targul de joburi care reuneste editie de editie mii de oameni in doua dintre cele mai mari orase din tara: Bucuresti si Timisoara. Anul acesta sarbatorim 10 ani de existenta pe piata, timp in care am adus in acelasi cadru candidati determinati sa isi construiasca o cariera de succes si companii in proces de dezvoltare. Alaturi de cele peste 6500 de oportunitati de cariera disponibile primavara aceasta, am inclus sesiuni de pregatire, dar si zone dedicate consilierelor, care sa te sustina in procesul de a obtine jobul potrivit tie.

De-a lungul experientei, am observat ca raportul dintre numarul de participanti interesati de a obtine un job si cel al oportunitatilor disponibile, face ca procesul de selectie sa devina din ce in ce mai riguros. CV-ul, dar si modul in care te prezinti in fata angajatorilor, vor crea o diferenta. Pentru a te sprijini in acest proces, am inclus in cadrul evenimentului o zona de consiliere pe CV si am definit conferinte si workshopuri de unde sa primesti sfaturi de la specialisti.
Mai jos, iata cateva recomandari din partea noastra pentru a-ti maximiza sansele de a obtine un job in cadrul evenimentului Angajatori de TOP.

Cauta joburile potrivite tie!

Numarul considerabil de oportunitati disponibile, 6 500 in total in cele doua orase, iti poate crea dorinta de a te inscrie la mai multe joburi, fara sa mai aloci timp de analiza detaliilor. Acest aspect va fi foarte usor de identificat de reprezentantii companiilor si cu siguranta nu iti va aduce un plus in procesul de selectie. Recomandarea noastra este sa iti pastrezi clar in minte ce iti doresti, care sunt obiectivele tale de dezvoltare, dar si domeniul in care poti performa. Cauta oportunitatile oferite de companiile participante pe Hipo.ro sau site-urile proprii si coreleaza informatiile din job description cu cele trecute in CV. 

Pune-ti CV-ul la punct!

Zona CV Experts, din cadrul evenimentului, este special creata sa iti ofere pregatire pentru interactiunea cu angajatorii. Iti recomandam ca inainte de a vizita standurile companiilor, sa mergi sa ceri feedback consultantilor pe modul cum ai redactat CV-ul. Verifica daca informatiile pe care le-ai mentionat sunt valoroase si cere exemple de realizari care merita introduse. Procedand in acest fel, vei avea avantajul de a afla in avans care ar fi o prima impresie a unui angajator vizavi de aplicatia ta. Persoanele cu care vei discuta la standul CV Experts sunt consultanti in recrutare si selectie, iar sfaturile pe care le vei primi vor fi cu adevarat valoroase. In Timisoara ii vei intalni pe Gratiela Toader-Consultant in cariera, Ioana Lucaci - Consultant in cariera si Ramona Cristea – Consultant in cariera la PH Career, iar in Bucuresti, Dana-Roxana Bradovinschi-HR Consultant, Luminita Keles-Career Coach si Gabriel Chicioreanu-Career Coach vor fi la dispozitia ta. Tine cont de observatiile primite si revino in a doua parte a zilei de eveniment sau ziua urmatoare, cu o varianta imbunatatita pentru a aplica la jobul care ti se potriveste.

Participa la conferinte si workshop-uri!

Editia aceasta, atat in Timisoara, cat si in Bucuresti, vei putea participa la o serie de Conferinte si SkillShop-uri. Acestea sunt sustinute fie de specialisti in recrutare, fie de reprezentanti ai companiilor partenere.
Iata numai cateva exemple de astfel de sesiuni ce au loc in Timisoara, lista completa putand fi gasita aici:  
La editia din Bucuresti iti recomandam sa participi la urmatoarele workshop-uri. Agenda completa o poti gasi chiar aici:

Pregateste-te pentru interactiunea cu angajatorii!

Principalul avantaj pe care targul de joburi, Angajatori de TOP, ti-l ofera, este interactiunea ta cu reprezentatii HR. Profita de acest context si initiaza conversatii in urma carora sa obtii informatii care te intereseaza. Prezinta-te reprezentantilor companiei intr-un mod cat mai profesionist si memorabil, mentionand aspecte care te diferentiaza. De asemenea, demonstreaza interes pentru acel job, adresand cat mai multe intrebari. ATENTIE! Urmareste sa afli detalii care nu sunt mentionate in descrierea jobului sau pe site-ul companiei, altfel nu vei evidentia un interes iesit din comun.
Iata cateva exemple de intrebari apreciate de angajatori:
  • In ce consta programul meu de pregatire?
  • Care sunt, in acest moment, prioritatile acestui program de internship/trainee/job?
  • Care sunt directiile de evolutie pe care le pot avea in cadrul acestei companii?
Odata ce ai aflat informatiile de care ai nevoie cere permisiunea sa lasi CV-ul si sa fii contactat pentru urmatorul pas.
In majoritatea cazurilor, un plan de actiune de acest gen iti creste semnificativ sansele de a obtine un job. Daca ai reusit sa il parcurgi, iti mai raman 2 etape importante:
  1. follow up: imediat dupa eveniment, scrie un e-mail reprezentantilor companiilor unde ti-ai lasat CV-ul pentru a le multumi pentru timpul alocat si roaga-i sa revina cu date despre urmatoarele probe. In acest mod, vei elimina orice situatie in care acestia pot omite contactarea ta dupa ce au interactionat cu sute de participanti.
  2. pregatirea pentru procesul de selectie: companiile organizeaza diferite etape de evaluare. Cauta toate detaliile procesului pe care il implica jobul tau si mergi pregatit la fiecare proba. E important sa demonstrezi motivatie, interes si pregatire pe intreaga durata a interactiunii cu compania.
 
Pana atunci, nu uita sa te inscrii. Alaturi de aceste recomandari, vei mai primi si un ghid care sa-ti ofere directii in detaliu. Te asteptam la eveniment!

Mult succes!