Noutati @ Angajatori de TOP

HP: Suntem preocupati sa le oferim oamenilor nostri expunere la proiecte si tehnologii noi



Echipa HP vine la Angajatori de TOP Bucuresti cu numeroase oportunitati de cariera si cu un SkillShop prin care doreste sa dezvaluie candidatilor ce inseamna un job intr-o companie globala si care este mediul de lucru din HP. Mai mult, participantii la aceasta prezentare vor invata cum sa lucreze eficient cu oameni din alte culturi care sunt dificultatile pe care le pot intalni. Rezerva-ti un loc la SkillShop-ul Virtual teams @HP »

Daca ar trebui sa alegeti 4 atribute care va descriu cel mai bine ca angajator, care ar fi acestea?

Suntem o companie focusata pe inovatie, prin urmare ca si angajator suntem preocupati sa le oferim oamenilor nostri expunere la proiecte si tehnologii noi, posibilitatea de a se implica in activitati dincolo de jobul lor de zi cu zi, interactiune internationala si nu in ultimul rand oportunitati de invatare continua.
 

Care sunt ariile in care activeaza HP in Romania si cele mai frecvente pozitii pentru care recrutati pentru fiecare arie (juniori, seniori, manageri)?

Pe piata locala suntem reprezentati prin cele doua entitati: HP Romania, care este divizia noastra de vanzari –Go to Market si Shared Service Center-ul nostru, ce oferta suport colegilor nostri din zona EMEA pe diverse functiuni -  GeBOC. Acest suport vizeaza operatiuni legate de procesul de pre si post vanzare, logistica, managementul comenzilor, dar si internalizarea de la nivel de regiune a unor departamente care sprijina business-ul, cum ar fi cel Financiar. Toate aceste arii, sunt organizate piramidal, generand oportunitati de cariera la toate nivelurile ierarhice, de la roluri junioare, pana la pozitii manageriale, incluzand chiar si programe de internship.
 

Care sunt cele mai interesante/neobisnuite oportunitati de cariera pe care le poti intalni in HP?

Oportunitatile de cariera interesante sunt numeroase, si fiecare zi in companie ne ofera confirmarea ca putem creste odata cu business-ul, putem tine pasul cu evolutia tehnologica si ne aliniem la trendul din industrie. La nivel global si nu numai, suntem cunoscuti ca o companie de IT, insa, posibilitatile de dezvoltare pe palierele orizontale ale organizatiilor interne sunt infinite. De exemplu, putin stiu ca suntem unul dintre cei mai mari furnizori de solutii de telecomunicatii, prin urmare, pentru cei ce nu activeaza in aceasta industrie, este surprinzator sa intalneasca in HP roluri de consultanti tehnici pe partea de mobilitate.
 

In ce va consta workshopul organizat in cadrul Angajatori de TOP?

Dorim sa impartasim celor ce vor sa ne cunoasca ce inseamna lucrul intr-o companie globala, cum interactionam cu colegii noastri din celelalte geografii si care sunt perspectivele pe care ti le ofera o astfel de expunere. Prin tema aleasa ,,Virtual teams @HP’’, ne propunem ca participantii la workshop-ul nostru sa descopere modalitatile prin care putem lucra eficient cu oameni din alte culturi, ne adaptam la specificul acestora si reusim sa ne dezvoltam atribute personale care sa ne conduca la relatii de succes. In acelasi timp, printr-o perspectiva realista, vom identifica provocarile ce apar si cum le putem contracara.


 

Care sunt aspectele care definesc cultura organizationala HP si cum influenteaza acestea profilul cautat in procesul de selectie?

Aspectul cel mai pregnant in cultura noastra organizationala este asa cum spunem anterior, inovatia. In acelasi timp, avem si alte atribute puternic definitorii: diversitatea, interactiunea globala si dinamismul. In ton cu aceste trasaturi , ne orientam catre candidati deschisi la nou, inovativi, dornici sa isi depaseasca permanent limitele si orientati catre rezultat. In contextul unul mediu multinational, in mod firesc avem nevoie de cunostinte avansate de limba engleza, aceasta fiind limba noastra de comunicare interna.
 

In ce consta procesul de selectie la HP si cum s-ar putea pregati un candidat?

Intr-o prima etapa, echipa de recrutare analizeaza CV-urile candidatilor si ii contacteaza pentru a stabili un interviu telefonic. Persoanele selectate in urma acestei etape vor avea un interviu fata in fata cu un manager. In cazul unui rol ce presupune cunoasterea unei limbi straine, candidtii trebuie sa treaca si printr-o testare in care li se evalueaza nivelul de limba. La sfarsitul acestui proces, candidatilor finalisti li se prezinta o oferta iar apoi urmeaza procesul administrativ de angajare.
 

Care sunt top 3 motive pentru care un junior sau un senior ar trebui sa aplice la HP?

Pentru un junior compania HP reprezinta un start excelent in cariera, ii ofera o varietate de roluri si posibilitatea de dezvoltare laterala sau verticala. In cazul unui candidat cu experienta, cele mai motivante aspecte sunt legate de insasi pozitia in industrie – oportunitatea de a lucra pentru o companie care da tonul, accesul la tehnologii noi, la formare continua si colaborarea cu profesionisti.

Echipa HP


 

LinkedIn