Noutati @ Angajatori de TOP

Afla cum arata dinamica domeniului economic si ce angajatori din domeniu vin la Angajatori de TOP Bucuresti 22-23 Octombrie 2015!



Intr-o piata a locurilor de munca atat de evolutiva si dinamica, un absolvent de studii economice se poate angaja in aproape orice domeniu. Afla care este dinamica locurilor de munca pentru acesti absolventi si care sunt domeniile in care te poti dezvolta profesional.

Ce ii motiveaza pe candidati sa aleaga un anumit job

Conform studiului “Cei mai doriti angajatori” realizat in 2015, in ceea ce priveste motivatia candidatilor din domeniul Economic,
  • echilibrul personal,
  • motivatia de a reusi din punct de vedere profesional si de a deveni expert la locul de munca.
Acest lucru este interesant de observat, din ce in ce mai multi candidati doresc un loc de munca care sa le ofere mai mult decat un beneficiu legat de salariu, fiind motivati de alte lucruri ce tin de viata personala. Aceasta tendinta de a situa viata personala pe acelasi loc cu cea profesionala a luat amploare abia in ultimul an, intrucat in 2014 motivatia de a deveni un expert la locul de munca era prima pe lista candidatilor.  De observat este si faptul ca un mare procentaj dintre acestia (24%) isi doresc sa obtina pozitii de conducere in companiile in care activeaza. Pe de alta parte, aproape 20% dintre profesionistii cu profil Economic doresc sa isi deschida o afacere personala si sa fie propriul sef.

Industriile si domeniile cele mai cautate de candidati

Industriile cele mai apreciate sunt Consultanta si Banking-ul, insa tinerii cu profil Economic incep sa se reorienteze in ceea ce priveste dezvoltarea lor profesionala. Daca inainte principalele job-uri spre care tindeau erau cele din domeniile conexe, precum Contabilitate, Audit, Consultanta etc, in prezent au tendinta de a se indrepta si spre domeniul IT&C. Acesta ofera mult mai mult confort, fiind un domeniu dinamic si in permanenta inovare, dar si posibilitatea de a deveni unul din cele mai importante domenii in care sa lucrezi.

Cele mai dorite companii vin la Angajatori de TOP Bucuresti

Angajatori de TOP Bucuresti cuprinde toate industriile importante cautate de candidati, atat din domenii tehnice, cat si din consultanta sau domeniul bancar, spre exemplu. Companiile care activeaza in domeniul Bancar, prezente la Angajatori de TOP: BCR, ProCredit Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Piraeus Bank, Infosys, Automatic Data Processing (ADP) Romania, etc. In plus, companiile din domeniul Consultanta vor fi prezente la evenimentul de cariera cu oportunitati multiple. Cateva dintre aceste companii: EOS KSI, Innovative Career Solutions Agency, Accenture, Allianz Worldwide Partners,  etc. Mai mult, targurile de job-uri sunt o oportunitate daca esti un candidat cu studii economice, unii dintre cei mai mari angajatori ai momentului fiind prezenti la Angajatori de TOP: Oracle, HP, IBM, Ericsson etc.

Salariile

Un proaspat student din domeniul Economic spera sa castige in jur de 1800 lei, in timp ce un profesionist cu 5 ani experienta doreste un salariu care incepe de la suma de 3000-4000 LEI. In ceea ce priveste asteptarile salariale  pe care candidatii le au, acestea inregistreaza o crestere in ceea ce ii priveste pe  juniori (+300-500 lei).


Criteriile dupa care candidatii aleg compania la care aplica

Cateva dintre cele mai frecvente motive care ii fac pe angajati sa aleaga anumiti angajatori tin atat de brand-ul de angajator, cat si de preferintele personale si de confortul candidatilor:
  • Apropierea sediului companiei de locuinta personala (36% din tinerii economisti)
  • Apropierea fata de un mijloc de transport (33%)
  • Imaginea pe care candidatul si-a format-o despre companie (30%)
  • Oferta salariala si pachetul de benficii pe care compania le ofera
  • Program flexibil de lucru (22%) 
In ciuda tendintelor tinerilor de a-si schimba destul de usor pozitia, in functie de preferintele personale sau de oferta companiei, 24% dintre ei prefera sa aiba un loc de munca care sa le ofere stabilitate. Astfel, aceste trenduri arata cum se modifica intr-o perioada scurta de timp elemente ce tin de motivatia candidatilor si demonstreza ca un brand de angajator nu inseamna doar beneficii salariale, ci si implicare in satifacerea nevoilor de dezvoltare al angajatilor sai.
 
 

LinkedIn