Pentru un tânăr în România de astazi, educația, cunoştinţele pe care le dobândeşte şi mediul în care creşte sunt cruciale pentru oportunitățile la care are acces mai departe. Calitatea educației pe care acesta o primește până în vârsta de 15 ani este determinantă pentru parcursul său ulterior în viață.

Viziune

Teach for Romania - opțiuni de viață prin educație de calitate pentru fiecare copil din România.

Opțiuni de viață – mai multe posibilităţi, o viaţă mai bună. Elevii incluși în desfășurarea programului Teach for Romania vor avea acces, prin educație și experiențe diferite de învățare, la o dezvoltare continuă, la sprijin în valorificarea potențialului lor maxim, deschizându-li-se astfel calea către oportunități profesionale nelimitate și o viață decentă pentru ei și familiile lor.

Educație de calitate. O educație de calitate va fi asigurată atât prin profilul profesorilor introduși la clasa, cât și prin metodele abordate în lucrul cu elevii. Profesorii Teach for Romania vor fi profesori competenți, selectați pe baza unor criterii foarte riguroase, motivați să producă schimbări pozitive în performanțele elevilor lor. Acești profesori vor avea o abordare inovativă, creativă la clasă. Ei îşi vor ghida, motiva şi sprijini elevii să devină mai performanţi, prin metode de lucru interactive, bazate pe gândire critică, feed-back constructiv. Elevii vor fi expuși unor metode inovative de învățare, vor găsi în profesorul lor un lider şi un mentor, un model. Acesta are şi rolul de susținere continuă a lor, de dezvoltare profesională şi personală. De asemenea, facilitează recunoașterea performanței și rezultatelor lor la clasă şi în afara acesteia. Elevii au acces la un model internațional de predare (Teaching as leadership) şi la o implicare permanentă în procesul de predare - învățare.

Fiecare copil din România

Teach for Romania este un program cu un impact transformațional în sistemul educațional românesc, la scară largă și pe termen lung. Profesorii, dupa cei doi ani de activitate în școlile selectate, deveniți astfel alumni Teach for Romania, vor fi susținuți activ să producă schimbări pozitive în educație, fie rămânând în sistemul educațional formal, fie lucrând în domenii conexe acestuia. Efectele se vor răsfrânge pe viitor asupra tuturor copiilor din România care vor avea astfel șanse egale să învețe și să își dezvolte perspectivele de viitor.

 Misiune

Teach for Romania - cei mai valoroși tineri din România, sunt pregătiţi ca profesori inspiraționali și sprijiniţi pentru a deveni lideri în educație.

Cei mai valoroși tineri: Profesorul potrivit programului nostru este acel tânăr cu o motivație puternică să producă schimbări pozitive și să contribuie la dezvoltarea celor din jur, dornic să devină un profesor inspirațional și un agent de schimbare în educație pe termen lung.

Profesori inspiraționali: Prin performanța și atitudinea din cadrul orelor de curs, profesorii Teach for Romania vor deveni acei profesori model, îndrumători, surse de inspirație, capabili să creeze o relație deschisă cu elevii lor, bazată pe încredere, respect și comunicare. Toate aceste elemente vor contribui implicit la nivelul de implicare al elevilor în învățare (reducerea ratei abandonului școlar) și la îmbunătățirea performanțelor școlare (rezultate la evaluările la învățătură).

Lideri în educație: Toți profesorii Teach for Romania vor reprezenta (după cei doi ani de predare) o resursă incontestabil de valoroasă, atât pentru sistemul de educație, cât și pentru societate. Indiferent de alegerile lor ulterioare, aceştia vor fi susţinuţi de reţeaua internaţională Teach for All şi de către Teach for Romania. Opţiunile sunt nelimitate şi foarte valoroase: își pot continua carierele în educație, pot activa în domenii conexe acesteia (antreprenori în educație, administratie școlară, business-CSR, politică), această reţea de alumni va continua să susțină activ reforma sistemului educațional românesc. 

Modelul Teach

Teach for Romania preia un model internațional care şi-a dovedit eficacitatea în cei aproape 25 de ani de când este folosit în multe ţări ale lumii. Programul, dezvoltat inițial în 1990 de către Teach for America în Statele Unite, atrage și selectează tineri talentați și ambițiosi din diverse domenii şi care au atitudinile și caracteristicile ce le vor permite să devină profesori inspiraționali, transformaționali, cu o abordare inovativă fața de predare. Programul atrage absolvenţi de top care nu ar fi considerat ca opţiuni de viitor profesional în mod normal meseria de profesor. Modelul funcționează cu success în alte 32 de țări, pe 5 continente, unde este aplicat de către organizațiile partenere în rețeaua Teach for All (pentru mai multe informații: www.teachforall.org).

 

Recrutare & Selecție

Teach for Romania va recruta riguros cei mai talentați şi motivați tineri ai țării cărora le va face atractivă profesia de dascăl. Candidații sunt evaluați, printre altele, în funcție de performanța academică, implicarea în activități extracurriculare, potențialul de leadership demonstrat, motivație și dedicare pentru a preda, perseverență și gândire critică. Toate aceste calități sunt necesare pentru a facilita schimbarea pe care programul o dorește.

Pregătire, susținere și consiliere permanentă

Înainte de a fi plasați în școli, profesorii Teach for România vor participa la un program intens de pedagogie și leadership. Programul se va desfăşura pe parcursul a două luni de zile în care aceștia vor dobândi abilitățile necesare pentru a deveni profesori de succes în clasă și pentru a facilita performanța elevilor.

Pe parcursul celor doi ani, profesorii vor fi susținuți și consiliați constant de către o echipă de mentori și vor beneficia de dezvoltare profesională continuă şi de implicare într-un sistem de evaluare a performanței foarte competitiv.

Integrare în școli doi ani

Profesorii vor fi angajați cu normă întreagă, în cadrul unor școli selectate de către Teach for Romania ca fiind defavorizate, cu rezultate slabe, comunități de rromi etc. Profesorii vor fi evaluați în funcție de rezultatele și performanța elevilor la clasele la care predau.

Alumni

La finalul celor doi ani, profesorii Teach for Romania, vor avea posibilitatea de a-și continua activitatea în sistemul educațional formal ca profesori, sau vor putea migra către domenii conexe din care pot susține reforma sistemului educațional românesc (antreprenori în educație, administratie școlară, business, implicare politică). Aceștia sunt consiliați și ajutați în construirea unei cariere (personal si branding profesional), cu ajutorul organizațiilor partenere și echipei Teach for Romania. De asemenea, ei devin parte a rețelei globale Teach și pot beneficia de sinergiile oferite de apartenenţa la o reţea globală în educație.

 

Indiferent de alegerea pe care aceștia o fac, rețeaua de alumni îi menține implicați și conectați pentru a susține în continuare misiunea Teach for Romania. 

O rețea globală

Misiunea Teach for All este de a extinde accesul la educație în întreaga lume, prin creșterea și accelerarea impactului generat de către organizații care cultivă leadership-ul necesar pentru schimbare.

Datorită similitudinii naturii problemelor din țările participante în rețea, soluțiile pot fi astfel împărtășite peste granițe.

Teach for All susține partnerii în schimbarea contextului educațional al fiecărei națiuni dinăuntrul acesteia, învățând unii de la ceilalți, împărtășind soluții, și astfel crescând impactul mai rapid și mai eficace. Profesori, alumni și angajați din rețea își adaptează soluțiile la contextul local, și astfel realizează inovații ce pot fi împărtășite pentru a accelera progresul în toată rețeaua.

 

Alexandria, Braila, Brasov, BUCURESTI, Buzau, Calarasi, Constanta, Focsani, Galati, Giurgiu, Ilfov, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Slobozia, Targoviste, Tulcea
Educational

Joburi Teach for Romania:

Locuri de munca Teach for Romania