Articole cariera

Caut Angajator
Cum faci drumul spre birou mai placut?

Daca nu esti unul dintre cei norocosi, cel mai probabil petreci aproximativ 2 ore din ziua ta in drumul spre si de la job. Cei mai multi dintre noi ne petrecem acest timp citind o carte, ascultand muzica sau pur si simplu privindu-i pe cei din jur. Ce ar fi insa sa gasim noi moduri de a folosi acest timp care sa lucreze in beneficiul nostru? 

4 dificultati legate de gasirea primului job si cum treci peste ele

Vine un moment in viata fiecarui tanar cand decide ca este timpul sa castige mai multa independenta si sa isi insuseasca responsabilitatile unui loc de munca. Insa, ca orice lucru nou pot aparea si momente dificile. Drumul este anevoios, dar privelistea de sus merita tot efortul, nu-I asa?

4 rezolutii de cariera pentru noul an de care chiar sa te tii

Oportunitati multe noul an aduce! Iti faci la fiecare sfarsit de an o lista de rezolutii pe care iti spui mereu ca le vei duce la bun sfarsit, dar niciodata nu reusesti? Asa ca, noi ne-am gandit la 5 rezolutii pe care daca ti le insusesti pot deveni obiceiuri care sa iti imbunatateasca viata la birou.  

O zi din viata unui inginer software

Sunt Stefan Traila, DevOps Team Lead in cadrul London Stock Exchange Group Romania. Sunt bucuros sa observ ca rolul DevOps se potriveste foarte bine cu directia in care se dezvolta industria IT în acest moment.

5 tipologii de colegi pe care le poti intalni la petrecerea de Craciun a companiei

Pana acum probabil ai primit deja invitatia la petrecerea de Craciun a companiei, ai aflat tematica, locatia si astepti cu nerabdare momentul in care vei petrece alaturi de colegii tai. Noi ne-am gandit la cateva tipologii de oameni la petrecerea de Craciun pe care poate le vei recunoaste si tu la colegii tai.

Bine ai venit in echipa! Ce faci in prima zi la job?

Prima zi la noul loc de munca nu te va defini pentru tot restul perioadei pe care o vei petrece in companie, dar nu strica sa faci o impresie buna inca de la inceput.

Cum devii greu de inlocuit la locul de munca?

Siguranta locului de munca poate reprezenta o necesitate importanta pentru orice angajat avand in vedere tranzitia prin care trece piata fortei de munca in prezent. In plus, cautarea unui job nu este chiar unul dintre cele mai placute experiente.

Ai stofa de manager?

Pentru unii managementul este o arta. In cazul in care nu stii daca te-ai potrivi in rolul de manager este important sa iti pui intrebarile din randurile care urmeaza.

Cum pui in evidenta experientele internationale in CV sau la interviu?

Intreaga experienta reprezinta un plus pentru tine in procesul de recrutare, cu siguranta, dar cum o evidentiezi cu folos in CV-ul tau sau la interviul de angajare?

Limbaje de programare de viitor

Limbajele de programare de viitor necesita stabilitate si bune practici pentru a putea sustine inovatiile care continua sa apara. Care vor fi acestea?