5 motive pentru care concediul te va ajuta in cariera



Pentru multi dintre noi, vara este sinonima cu concediul, zilele lungi si timpul liber. Insa, vara inseamna mai mult de atat, fiind o perioada pe care o poti folosi cu succes pentru a-ti imbunatati cariera, relatiile cu managerii sau cu familia. Aceasta nu este cea mai buna alegere, daca vrei sa fii productiv la locul de munca. Citeste articolul si afla care sunt cele 5 motive pentru care concediul te ajuta in cariera.

Vezi aici joburi full-time

Productivitatea va creste

Studiile au aratat ca zilele de concediu te ajuta sa devii mai productiv. Motivul acestei afirmatii este un adevar aproape universal: o persoana munceste eficient si mai bine daca este odihnita. Robert J. Kriegel, in cartea sa “How to succeed in business without working so damn hard” (Cum sa ai succes in afaceri fara a munci pana la extenuare), afirma ca, in mod evident, creierul uman este mai bun in rezolvarea problemelor cand lasi ceva timp sa treaca peste aceasta si te concentrezi pe alte lucruri. Cand muncesti, antrenezi partea stanga a creierului, lineara si logica. Insa, atunci cand te concentrezi pe alte probleme, iti folosesti si partea dreapta, creativa si intuitiva, care iti ofera unele dintre cele mai bune idei.

Nu te vei simti suprasolicitat

Daca ti-ai luat concediu, fii onest cu tine insuti si lasa-ti munca acasa. Nu lua cu tine laptop-ul de munca, prezentari sau contracte. Un studiu realizate de Families and Work Institute a reliefat faptul ca doar 31% dintre cei care nu isi verifica e-mail-ul si nu fac nimic legat de locul de munca in vacanta se simt suprasolicitati, comparativ cu 59% dintre cei care citesc mail-urile primite de la job.

Vezi mai multe sfaturi despre intoarcerea la birou dupa concediu

Vei fi mai sanatos

Odata ce iti creezi un echilibru viata personala – cariera si sanatatea pe termen lung vei putea sa lucrezi eficient zi de zi, atingandu-ti obiectivele pe care ti le-ai stabilit in cariera. In plus, vei fi mai putin stresat si mai fericit dupa ce te-ai intors din concediu. Drept urmare, si relatiile de la locul de munca vor fi mai putin tensionate, iar tu vei lucra mai eficient atat inainte, cat si dupa ce te intorci din concediu.

Vei dovedi cat de important esti in cadrul companiei

Nimeni nu este de neinlocuit intr-o companie, insa fiecare angajat, odata ce si-a stabilit traseul profesional, este important in cadrul acesteia. De aceea, daca te temi ca superiorii vor crede ca departamentul poate functiona fara tine, vazand cat de bine merg lucrurile cand esti in concediu, te inseli. Ei isi vor da seama ca ai lasat instructiuni clare de lucruri si sarcini bine definite pentru fiecare dintre membrii echipei tale.

Citeste aici cat este salariul minim pe economie 2021 versus 2022

Demonstrand ca esti capabil sa faci un pas inapoi si sa lasi echipa sa lucreze conform instructiunilor tale, vei arata ca stii sa iti asumi responsabilitati si sa imparti eficient sarcini de lucru.

Vei seta limite necesare

Echipa ta nu trebuie sa creada ca nu ai incredere, colegii nu trebuie sa se gandeasca la tine ca la o persoana care trebuie sa fie implicata in orice. In plus, nu iti doresti ca managerii sa creada ca tu trebuie sa fii mereu pezent la locul de munca pentru ca totul sa decurga cum ar trebui. De aceea, concediul este cea mai buna sansa de a seta limite necesare, de altfel, la locul de munca, pentru a limita timpul de lucru peste program si pentru a promova relatiile de incredere in echipa.

Dupa un concediu in care te relaxezi, uiti de stres si de toate deadline-urile si sarcinile de lucru, te intorci la job cu perspective mult mai bune, esti mai motivat si vei urmari mai cu spor ce ti-ai propus pentru perioada urmatoare.

 

Citeste si:

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI