Cele mai ofertante joburi in IT din Europa

Domeniul IT este unul dintre cele mai generoase in ceea ce priveste numarul de job-uri vacante, dar si pachetul salarial. In continuare, iti vom prezenta cele mai ofertante job-uri din cateva tari din Europa.

Anglia

Cele mai ofertante job-uri din domeniul IT din Anglia le gasim in arii precum Software Developer sau SAP, unde pe o pozitie de Software Developer Director salariile ajung pana la £125.000. Cerintele unui astfel de post sunt: studii superioare, experienta in conducerea unei echipe, experienta de cel putin 10 ani in posturi similare, cunoasterea limbajelor de programare precum  Visual Studio, C#, VB.NET, Prince 2, .NET frameworks, ASP.NET, XML, SQL Server, Visual Basic, Classic ASP.

Salariile pentru SAP Basis Architect variaza intre £60.000 si £120.000, iar in profilul ideal al candidatului sunt cuprinse urmatoarele caracteristici: studii superioare, experienta in arhitectura, aplicatii, proiectarea si integrarea sistemelor, cunoasterea programelor si limbajelor de programare precum SAP NetWeaver, SAP Solution Manager, SAP ECC (6.0), CRM,SRM, Oracle, .NET, Java, dar si o experienta de cel putin 5 ani in posturi  similare.

Franta

Unele dintre cele mai ofertante job-uri din domeniul IT sunt in Franta, atat din punct de vedere al salariului oferit, al conditiilor de munca, dar si al numarului de posturi disponibile.  Cele mai multe oferte se adreseaza analistilor de date si sisteme si programatorilor care utilizeaza limbaje precum Java, C#, SAP, Oracle, Linux si PHP.

Cele mai ridicate salarii sunt oferite pentru postul de Arhitect IT, acestea depasind 100.000€ pe an. Cerintele pentru acest post sunt: studii superioare, experienta de cel putin 5 ani, detinerea unui certificari MCSD sau MCAD, cunoasterea limbajelor de programare C#, SQL si Oracle si cunoasterea limbii engleze la nivel avansat.

Pentru postul SAP Project Manager, angajatorul ofera un salariu intre 80.000-90.000€ pe an. Pentru a ocupa un astfel de post, ai nevoie de cel putin 10 ani de experienta profesionala in implementarea proiectelor SAP, studii superioare si cunoasterea limbii engleze la un nivel avansat.

Belgia

In Belgia, domeniul IT este intr-o continua dezvoltare, facandu-se mii de angajari anual. Ca urmare, exista o cerere mare pentru profesionistii IT precum programatori, web designer, salariul mediu fiind situat intre 40.000-70.000€.  In ceea ce priveste limbajele de programare, cele mai cerute de catre angajatori sunt C#, C++, Java si SQL.

Cele mai atractive pachete salariale sunt oferite specialistilor SAP. Salariile variaza intre 60.000-90.000€, in functie de experienta candidatului. Exista companii care ofera beneficii precum masina de serviciu, abonamente la diverse cluburi sportive si imprumuturi salariatilor pentru cumpararea unei locuinte, dar si program flexibil de munca. Pentru postul de Consultant SAP se cer: experienta de minim 3 ani, studii superioare in domeniu, abilitati analitice, creativitate si rezistenta la stres, cunoasterea limbilor engleza si franceza la nivel avansat si a limbajelor de programare JAVA si ABAP/4.

Job-uri ofertante exista de asemenea si pentru developeri. Pe piata muncii din Belgia exista numeroase posturi precum Java Devoloper, Analyst Developer, cu un salariu de 50.000-70.000€ anual. Pentru aceste job-uri se cer: experienta in ASP.NET, C#/VB.NET, Silverlight/WPF, SQL, Java, limba engleza si franceza la nivel avansat.

Olanda

Piata muncii in Olanda in domeniul IT este foarte generoasa in ceea ce priveste numarul de job-uri disponibile, dar si salariile oferite. Pentru pozitii de conducere, salariile anuale depasesc 100.000€, iar pentru pozitii entry-level, 30.000-40.000€, in functie de specializare.

Spre exemplu, specialistii in Software Architecture, in programarea .NET/J2EE, XML, Web based development, Unit Testing Frameworks, Security Framework/Concepts, Web Services si SOAP, cu o experienta de peste 8 ani, pot ocupa o pozitie de Technical Architect, avand un salariu de 105.000€ si bonus de pana la 20%.

Pentru o pozitie precum Junior SQL Database Administrator, candidatul trebuie sa aiba cel putin 2 ani experienta, sa cunoasca la un nivel avansat Microsoft SQL Server si ViewPoint, precum si limba engleza, iar orice certificare relevanta este un plus. Salariul este de aproximativ 6.000€ pe luna.

Italia

Italia este una dintre tarile in care rata angajabilitatii este foarte scazuta. Salariul mediu pentru un job in IT este de aproximativ 40.000€ anual. Exista totusi pozitii pentru specialisti care depasesc aceasta suma. Spre exemplu, pentru un post de Strategic Program Manager EMEA, se ofera 100.000€ anual. Candidatul ideal trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte: studii postuniversitare in domeniu, experienta in conducerea unei echipe, cunostinte avansate despre metodologia SAP si instrumentele folosite: ASAP, Program Management Methodologies, Solution Manager, PEM; de asemenea, candidatul trebuie sa aiba certificarile PMP si PgMP, experienta de cel putin 10 ani si sa cunoasca limba engleza la nivel avansat.

Danemarca

Danemarca este, de asemenea, una dintre cele mai ofertante tari in ceea ce priveste job-urile in domeniul IT. Salariul mediu pentru un job in IT variaza intre 60.000 si 70.000€ anual. Cele mai mari salarii sunt oferite pentru specilistii care lucreaza ca Project Manager si Software Developer.

La fel ca in alte tari, specialistii SAP au cele mai mari salarii din acest domeniu. Un consultant SAP poate obtine si 90.000€ anual, dar este necesar ca acesta sa aiba cel putin 10 ani experienta pe un post similar si sa cunoasca limba engleza la un nivel avansat. In ceea ce priveste abilitatile sale, trebuie sa fie o persoana proactiva, orientata spre rezultate si sa respecte termenele limite.

Spania

In Spania, ofertele din domeniul IT au inregistrat o crestere de 30% in cadrul marilor companii, cele mai solicitate specializari sunt cele de SAP Consulting, BI Consulting, Java Software Developer. Cerintele pentru un post de BI Consulting sunt: instrumente si platforme cum ar fi Oracle, QlikView, Business Objects, Cognos, Microstrategy. Salariie oferite variaza intre 40.000 si 50.000€ pe an. In timp ce o persoana pe o pozitie de SAP Consulting cu experienta de 3 ani in domeniu poate ajunge la un salariu de 36.000€ pe an, o persoana cu o experienta mai mare de 5 ani poate obtine un salariu de peste 65.000€ pe an.

Polonia

In Polonia, salariul mediu pentru un job in domeniul IT este de 25.000-30.000€ anual. Pentru un post de Java Developer, in Polonia se ofera un salariu intre 50.000 si 75.000€ pe an. Cerintele pentru acest post sunt: experienta relevanta in domeniu de minim 5 ani, cunoasterea limbajelor de programare Java, J2SE, J2EE la nivel avansat, experienta in bazele de date SQL si NO SQL, abilitati analitice si rezistenta la stres. Pentru o pozitie precum Junior Java Developer, salariul poate ajunge si la 30.000€. In acest caz, candidatul trebuie sa aiba cunostinte despre limbajul Java, sa aiba o motivatie puternica, sa fie orientat spre rezultate, sa stie engleza la un nivel avansat, iar o certificare a cunostintelor sale de programare reprezinta un atu.

Indiferent ca doresti sa iti dezvolti/continui o cariera in domeniul IT in Romania sau iti propui sa acumulezi experienta internationala, este important sa iei in considerare faptul ca in IT este mai usor sa te angajezi in strainatate decat in alte domenii intrucat limbajele de programare sunt universale.

 

Va recomandam si:

Cum ne ajutam echipa sa evite burnoutul in vreme de pandemie?

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI