6 carti care iti vor schimba viata profesionala in 2024



Buna, pasionatule de lectura! Ne bucuram ca dorinta de dezvoltare personala si pasiunea pentru carti te-au adus aici, mai aproape de noi! 

Stim cat de importante sunt cartile de dezvoltare personala in viata unui tanar adult - si nu numai - si ce diferenta semnificativa pot aduce cateva idei inspirate regasite din cand in cand printre randurile unei file, in special cand aceste sfaturi sunt aplicate si in cariera!


 

Nu ti-ai inceput inca viata profesionala sau esti in cautarea unui nou loc de munca? 

Verifica locurile de munca disponibile AICI >>


Tocmai ce ai inceput un nou job? 
Afla mai multe detalii despre perioada de proba AICI >>




In plus, stim ca nu este intotdeauna usor sa gasesti cartile care se potrivesc nevoilor tale, in special atunci cand oferta din acest sector literar este atat de mare.

De aceea, am facut o scurta selectie de carti pe care este MUSAI sa le adaugi pe lista ta de lectura vara aceasta si care te vor ajuta cu siguranta in aventura catre un TU mai bun! Asa ca pregateste o cana de cafea sau ceai, gaseste cel mai bun loc de citit din casa, fa-te comod si da start dezvoltarii cu urmatoarele lecturi de neratat:


 

 
1. Atomic Habits - James Clear

 
Scriitorul american James Clear a reusit sa faca valuri in lumea literara cu cartea sa de debut, Atomic Habits, care s-a vandut in peste 10 milioane de volume la nivel mondial. Bestseller-ul prezinta un ghid complet si eficient de combatere a obiceiurilor negative, de depasire treptata a acestora si de dezvoltare a unor ritualuri zilnice pozitive si sanatoase, menite sa sustina bunastarea personala. 
 
Cartea te va ajuta sa:
 
  • Construiesti unui sistem care iti va sustine 
    imbunatatirea obiceiurilor
  • Sa iti regasesti motivatia si vointa
  • Sa renunti la obiceiurile negative si sa le inlocuiesti cu obiceiuri benefice
  • Sa creezi un mediu care sa iti favorizeze succesul
     
☆ Professional TIP: Afla cum poti sa depasesti obiceiurile care nu te ajuta sa iti atingi obiectivele, afla ce metode poti aplica pentru a-ti dezvolta motivarea si determinarea si cum te poti redresa atunci cand te abati de la drum si aplica ceea ce ai invatat in cariera pentru a-ti crea un parcurs profesional de succes.

 
 

2. Gandeste ca un calugar - Jay Shetty

 
Intelepciune accesibila si relevanta, asa arata superputerea care defineste stilul de redactare al autorului britanic! Cartea care a facut furori inca de la lansare descrie o serie de modalitati practice prin intermediul carora pot fi combatute gandirea negativista si stresul, introducand ulterior si concepte precum puterea gandului, atitudinea corecta fata de mediul inconjurator sau lectii despre intelepciune.
 
Cartea te va ajuta sa:
 
  • Intelegi de ce comparatia poate distruge relatiile cu cei din jur
  • Afli cum poate fi folosita frica in avantaj propriu
  • Descoperi cum poate arata un scop de viata 
  • Depasesti negativitatea si gandirea excesiva

☆ Professional TIP: Invata cum iti poti antrena mintea si cum iti poti alinia gandurile cu propriile teluri in viata si lucreaza in mod constant la sinele propriu. Numai asa vei putea sa construiesti o persoana puternica, increzatoare si motivata, care nu va lasa succesul profesional sa ii fie oprit de indoielile proprii fata de sine si de aptitudinile personale.




3. Inteligenta emotionala - Daniel Goleman

 
Reprezentand o carte emblematica care a revolutionat psihologia moderna, Inteligenta emotionala prezinta o analiza complexa a importantei intelegerii si constientizarii sentimentelor si emotiilor si a modului in care acestea ne dicteaza viata. Trecand peste bariera notiunii clasice de inteligenta (IQ), Goleman propune cititorului descoperirea inteligentei emotionale (EQ).

Cartea te va ajuta sa:

 
  • Te intelegi mai bine pe tine insuti
  • Iti identifici mai bine emotiile si impulsurile si sa intelegi de ce acestea au loc
  • Iti antrenezi inteligenta emotionala pentru o dezvoltare armonioasa in societate si in relatiile cu cei din jur
 
☆ Professional TIP: Afla care sunt metodele prin intermediul carora iti poti antrena inteligenta emotionala si practica-le la locul de munca. Jobul presupune, in primul rand, dezvoltarea unor relatii armonioase cu echipa alaturi de care lucrezi cu scopul de a produce cele mai bune rezultate in plan profesional. Descopera cum poti sa fii mai empatic, mai intelegator, mai calm si mai increzator in fortele proprii si roadele muncii tale nu vor inceta sa apara. 
 
Cum arata EQ la locul de munca?
 
  • Sustinerea colegilor de echipa prin validarea emotiilor si trairilor acestora acestora
  • Dezvoltarea unui mediu sigur in care colegii de munca se pot exprima liber, fara retineri
  • Reducerea nivelului de stres prin pastrarea calmului in situatii dificile
  • Oferirea unui feedback constructiv care vizeaza rezultatele, nu persoana
 


4. Incepe cu de ce - Simon Sinek
 
 
De ce unii oameni au succes in viata profesionala? De ce anumite companii exceleaza in ceea ce fac, in timp ce altele nu reusesc asta? De ce unele persoane sunt mai inovatoare? De ce ar trebui sa citesti aceasta carte? Asa arata filosofia lui Simon Sinek: prin a incepe cu DE CE?

Cartea te va ajuta sa:

 
  • Intelegi de ce trebuie sa iti pui mai intai intrebari concrete inainte de a trece la fapte
  • Constientizezi puterea ideilor proprii si a actiunilor care pot conduce catre realizarea acestora

 
☆ Professional TIP: Fiecare actiune pe care o demarezi la locul de munca ar trebui sa inceapa cu “de ce?”. De ce? Pentru ca intelegerea motivelor care stau la baza actiunilor te vor ajuta sa produci rezultate mai bune si mai relevante pe termen lung. De ce trebuie sa finalizezi acel task? De ce se desfasoara lucrurile astfel in cadrul echipei? Iar acesta este doar inceputul. Intreaba-te, devin-o curios!
 



5. Fa-ti patul - William H. McRaven
 
 
Amiralul McRaven a devenit faimos dupa dezvoltarea celor mai importante 10 lectii invatate in timpul serviciului sau militar pentru trupele U.S. Navy Seal. Acesta si-a sintetizat experienta de cadru militar in 10 capitole captivante care relateaza intamplari din viata sa si a oamenilor pe care i-a cunoscut in timpul serviciului si descrie idei care au reusit sa ii schimbe radical viata.

Cartea te va ajuta sa:

 
  • Depasesti momentele dificile ale vietii
  • Imbratisezi esecul intampinat
  • Oferi speranta catre cei din jur
  • Infrunti tiranii din viata personala


 
☆ Professional TIP: Viata profesionala presupune parcurgerea unui drum plin de obstacole si de provocari care vor contribui la dezvoltarea ta in cariera. Nu te teme de perioadele grele, infrunta cu o doza de curaj dificultatile intampinate si crede in fortele proprii. Bucura-te de calatoria ta profesionala, invata din propriile greseli si depaseste-te pe tine insuti pentru a fi mai bun maine! Si nu uita ca lectiile de viata cu adevarat valoroase sunt invatate in astfel de momente.

 


6. Incepe cu ce nu-ti place - Brian Tracy
 
 
Probabil conceptul de “procastinare” nu iti este strain.Te-ai saturat sa eviti lucrurile care te sperie, care nu te motiveaza si care, de cele mai multe ori, devin mai dificile cu cat le tot amani, sperand poate sa scapi de ele in acest mod. Ti-ai dori sa schimbi acest lucru, asa-i?


Cartea te va ajuta sa:

 
  • Intelegi de ce simti nevoia sa eviti anumite sarcini
  • Creezi o rutina zilnica care iti va usura tendinta de amanare a lucrurilor
  • Afli cum iti poti intretine determinarea


 
☆ Professional TIP: Aplica metoda “Eat de Frog” (mananca broasca) propusa de Brian Tracy la locul de munca! In aceasta constructie, broasca reprezinta acel element neplacut, pe care ai vrea in general sa il eviti. Incepe-ti ziua cu completarea task-urilor care nu iti plac, care nu iti creeaza satisfactie sau care pur si simplu te sperie. Dimineata, capacitatea ta de concentrare este maxima si iti va fi mult mai usor sa te ocupi de sarcinile care iti solicita atentia intens. Odata ce ai terminat cu acestea, vei vedea ca ziua de munca decurge mult mai usor!




Ce spui, te-am convins sa verifici stocul acestor carti in librarii? Da START lecturii si afla care sunt metodele care te vor ajuta sa te perfectionezi in viata personala si care iti vor fi si foarte utile in cariera!

Ai citit deja aceste carti sau ai alte recomandari pe care nu le-am mentionat? Scrie-ne un mesaj pe pagina de Facebook si spune-ne parerea ta! Ne-am bucura sa iti aflam opinia!




 
Spor la citit!


 

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca 30 de modele pregatite de specialisti din care merita sa te inspiri

ULTIMELE JOBURI