Afla care sunt principalele siteuri de joburi din RomaniaEsti in cautarea unui job, dar nu te poti decide unde sa aplici prima data? Afla care sunt cele mai mari siteuri de joburi din Romania, dar si care sunt siteurile de recrutare de nisa la care poti apela, in functie de domeniul tau de interes.

Exista o anumita retinere legata de portalurile de recrutare, fiind multi cei care sustin ca au aplicat, dar nu au obtinut niciun rezultat. Sunt mai multi factori care trebuie sa fie luati in considerare, iar unul dintre acestia consta in intelegerea specificului unui site de recrutare. In ciuda unui numar vast de optiuni la care s-au adaugat si retelele sociale, site-urile de joburi sunt muldul cel mai structurat in care poti aborda cautarea unui nou loc de munca.

Iata care sunt principalele siteuri de recrutare din Romania:

HiPo.ro are ca punct de diferentiere faptul ca se adreseaza profesionistilor si juniorilor cu studii superioare care doresc sa lucreze pentru cele mai dorite companii din Romania. peste 500.000 candidati folosesc lunar portalul Hipo. Printre companiile care recruteaza pe Hipo sunt cei mai mari 500 de angajatori din Romania. Ex.  Oracle, IBM, Continental, BRD, Coca-Cola HBC etc. 

Numarul de joburi pentru profesionisti este in constanta crestere pe Hipo iar cand vine vorba de joburi pentru juniori si programe de internship, Hipo este sursa numarul 1.

Fiind un site de nisa, acesta nu ofera acelasi numar de joburi care poate fi intalnit pealte site-uri de joburi, ci selecteaza locurile de munca potrivite pentru candidatii sai. De asemenea, HiPo.ro ofera peste 1.000 de articole si stiri de cariera, ghiduri si seminarii online sustinute de angajatori.

Alaturi de joburi pe portal puteti gasi si cele mai mari evenimente de cariera din Romania: targul de cariera Angajatori de TOP, TOP Talents Romania, Finance BootCamp, HR BootCamp, Sales BootCamp, Internship & Trainee Marathon, evenimentele IT DevTalks, DevTalks 4 Juniors, DevHacks, TechTalks  dar si evenimente de cariera si open days organizate de angajatori.    

Aici poti vedea toate joburile disponibile in acest moment pe Hipo.ro

Ejobs.ro reprezinta portalul de joburi cu cel mai mare trafic la momentul actual, cu peste 3 mil de CV-uri active. Site-ul de joburi Ejobs are un numar mare de joburi pentru toate categoriile profesionale. Poti aplica la un job de bona dar si la unul de specialist IT.


Un alt site de recrutare este Bestjobs.ro. Ambele portaluri ofera sfaturi in cariera legate de subiectele de interes general pentru candidati: cum sa-ti scrii o scrisoare de intentie, tips&tricks pentru a-ti crea un CV profesionist, cum sa te prezinti la interviu etc.

Acestea sunt siteuri de volum, ambele punand la dispozitia candidatilor o oferta variata de joburi. Nu se pune insa accentul pe promovarea unui anumit tip de angajator sau a unei anumite pregatiri profesionale. Ejobs.ro si Bestjobs.ro sunt recomandate candidatilor care doresc sa aiba oportunitatea de a aplica la cat mai multe joburi, in speranta de a gasi cat mai rapid un loc de munca.

Myjob.ro ofera candidatilor sai servicii specifice, printre care se numara si optiunea de a trimite automat CV-ul la 400 de companii. Printre valorile promovate de companie se numara profesionalismul, onestitatea, spiritul de echipa si intelegerea candidatilor, intelegere care se traduce printr-o adaptare continua la nevoile acestora.

Siteurile de recrutare specializate pe domenii

In ultimii ani au aparut si siteuri de recrutare care s-au axat pe un anumit domeniu.

Jobinmarketing.ro, dupa cum sugereaza si numele, ofera locuri de munca in marketing sau in domenii conexe precum: vanzari, branding, advertising, relatii publice, design sau media. Fiind un portal care ofera companiilor posibilitatea publicarii de anunturi gratuite, siteul este in principal populat de IMM-uri si start-up-uri care doresc sa-si mareasca echipa.

Astfel, daca iti doresti o cariera in domeniul marketingului, fara a dori sa lucrezi pentru o companie mare, atunci Jobinmarketing.ro este locul potrivit pentru tine.

Cauti joburi in IT? Atunci poate vrei sa arunci o privire pe Jobber.ro. Siteul pune la dispozitie locuri de munca pentru programatori, designeri, administratori sau testeri.

Portfolios.ro este un portal de joburi specializat pe domeniul industriilor creative: fotografie, design, pictura, arhitectura. Platforma este in crestere, in prezent fiind peste 500 de companii cu 600 de oferte de munca valabile.

Daca iti doresti un job la stat poti apela la portalul creat de Guvernul Romaniei, Posturi.gov.ro, unde sunt centralizate toate joburile disponibile in administratia publica din Monitorul Oficial si in institutiile publice.

Motoare de cautare pentru joburi

Pe langa aceste siteuri de cariera mai exista si motoarele de cautare de joburi din Romania. Acestea ofera candidatului posibilitatea de a accesa o selectie masiva de joburi adunate din mediul online. Iata o parte dintre acestea:

  • Careerjet.ro - printr-o singura cautare poti accesa 37.561.427 joburi publicate pe 25.980 website-uri din lume;
  • Findjob.ro - peste 20 mii de locuri de munca in peste 20 site-uri de joburi;
  • Indeed.com - 5.183 noi locuri de munca in ultimele 7 zile.

O mai buna intelegere a specificului fiecarui site de recrutare te va ajuta in obtinerea jobului dorit.

Mult succes in cariera!

Daca sunteti unul dintre siteurile prezente in acest articol si doriti sa ne comunicati anumite modificari, asteptam un email de la dumneavoastra la:

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca modele pregatite de specialisti dn care merita sa te inspiri