Noutati @ Angajatori de TOP

Summer Career Fair: Sute de oportunitati pentru tinerii la inceput de cariera




29% din tinerii care au participat la studiul Generatia Z pe Piata Muncii in 2023 aplica la joburi in IT&C

 
Summer Career Fair, targul de cariera online dedicat studentilor, proaspat absolventilor si tinerilor profesionisti din Romania, are loc intre 13 iunie si 18 august pe Hipo. Candidatii au acces de oriunde din tara la o gama larga de oportunitati de cariera, precum stagii de practica, programe de internship, trainee si joburi entry-level. Conform studiului Generatia Z pe Piata Muncii in 2023, derulat de Catalyst Solutions, 29% din tinerii care au participat la studiul „Generatia Z pe Piata Muncii in 2023” aplica la joburi in IT&C. Domeniul acesta este foarte bine reprezentat si la Summer Career Fair, oferindu-le tinerilor ocazia sa capete experienta pe piata muncii.  

Potrivit studiului Generatia Z pe Piata Muncii in 2023, la care au participat 751 de tineri, 29% din acestia se indreapta spre industria IT Software atunci cand isi cauta un job, spre deosebire de IT Hardware, domeniu de care sunt interesati doar 8% din candidati24% din respondenti se indreapta catre marketing, PR sau advertising, iar 22.9%, catre resurse umane. Urmeaza apoi aria ingineriei aleasa de tinerii respondenti in procent de 15.3%. Toate aceste domenii sunt foarte bine reprezentate la Summer Career Fair pe Hipo.ro


 IT Hardware si Software, Customer Support – Client Service, Secretariat - Administrativ, Contabilitate - Audit, Finante - Banci, Digital Marketing, Inginerie si Achizitii - Logistica., un proiect sub umbrela Internship and Trainee Marathon, desfasurat pe Hipo, le ofera sansa tinerilor la inceput de cariera sa capete experienta pe piata muncii in decursul acestei veri. Sunt deschise sute de oportunitati de cariera in domenii, precum: Summer Career Fair
  

„Prin Summer Career Fair, le oferim studentilor, proaspat absolventilor si tinerilor profesionisti ocazia sa experimenteze domeniul ales. Ei pot aplica la stagii de practica sau programe de internship si trainee pentru a testa terenul. Se pare ca 32.5% din tinerii participanti la studiul Generatia Z pe Piata Muncii in 2023 sustin ca luna iulie este cea mai potrivita pentru cautarea unei oportunitati. Derulam proiectul in perioada aceasta, tocmai pentru a-i sprijini pe tinerii care isi doresc sa obtina experienta pe piata muncii.” - Maria Marin, Project Manager @Summer Career Fair.


Potrivit studiului Generatia Z pe Piata Muncii in 2023, platformele de joburi sunt prima alegere a tinerilor care isi cauta un loc de munca. Din cei 751 de respondenti45% cu varsta cuprinsa intre 19 si 26 de ani, acceseaza Hipo.ro pentru aplicarea la internshipuri, programe de trainee sau joburi entry-level


Alaturi de oportunitatile de job, tinerii au acces la un numar generos de resurse destinate dezvoltarii lor profesionale, printre care: articole, quizuri de cariera, ghiduri de angajare si episoade de podcast, la sectiunea Summer Career Fair de pe Hipo.ro. 


Printre companiile care recruteaza studenti, proaspat absolventi si tineri profesionisti vara aceasta se numara: Austrian Business Agency - Work in Austria, BAT Romania, ING Hubs Romania, KPMG Romania, Pragmatic Play si TELUS International. 


Tinerii interesati sa participe la Summer Career Fair pot aplica la joburi intre 13 iunie si 18 august pe urmatorul site, unde gasesc stagii de practica, programe de internship, trainee, management trainee si joburi entry-level. 


Companiile care isi doresc sa recruteze vara aceasta prin programul Summer Career Fair pot trimite un e-mail la adresa angajatori@catalyst.ro. 


Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta in resurse umane, specializata in solutii de recrutare si employer branding. In cei 17 ani de experienta, Catalyst a devenit cunoscuta pentru unele dintre cele mai mari proiecte si evenimente din domeniu, precum:

• DevTalks, cea mai asteptata conferinta IT, care reuneste 3.500 de profesionisti pasionati de web, online, cloud computing, big data si alte tehnologii sau trenduri IT. 

 • DevCon, cea mai influenta conferinta dedicata profesionistilor IT. Pe 1 si 2 Noiembrie vor avea loc 9 conferinte dedicate, care ating o varietate de tehnologii si arii de interes, precum: Java, .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile, si nu numai.

• www.hipo.ro, singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare;
• Angajatori de TOP, cel mai mare targ de cariera din Romania, are loc pe hipo.ro de doua ori pe an si aduce impreuna 200.000+ candidati si 80 angajatori la fiecare editie;

• Top Talents Romania, program care identifica si premiaza cei mai valorosi 300 de tineri romani;

• Studiul Cei mai doriti angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piata care masoara gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori, precum si asteptarile pe care tinerii le au de la acestia.

LinkedIn