Noutati @ Angajatori de TOP

Implica-te in ONG-uri si creste-ti sansele de angajare pe piata muncii




In liceu obisnuiai sa te implici in aproape orice proiect nou de care auzeai? La facultate erai membru al asociatiilor studentesti? Daca esti obisnuit sa fii mereu activ si sa inveti ceva nou zilnic, continua pe acelasi drum! 

 

Nu esti din tabara de mai sus, ci mai degraba unul dintre oamenii dornici sa ramana in zona de confort? Totusi, gandeste-te cate lucruri poti invata intr-o echipa de voluntari. Cum ar fi ca la urmatorul tau job sa aplici skill-uri pe care le-ai invatat deja intr-un ONG? 

 

Odata ce te implici intr-un ONG, devii parte a unei comunitati, inveti sa-ti gestionezi task-urile si poti face un networking care sa-ti aduca o multime de oportunitati de cariera!

 

De ce voluntariat în ONG? 

 

De ce sa-ti petreci timpul liber in echipele din ONG-uri, cand iti poti continua serialul de pe Netflix, corect? De ce ai avea nevoie sa fii voluntar ca sa inveti anumite skill-uri, cand le poti studia si pe Youtube? Pentru ca nimic nu se compara cu ceea ce inveti din propriile experiente:

 
  • Faci networking cu oameni din domeniile tale de interes sau cu alti tineri la fel de pasionati ca tine

  • Ceea ce inveti din greseli e mai greu de uitat decat ceea ce afli de pe Youtube

  • Te obisnuiesti sa ai responsabilitati

  • Devii mai organizat si mai atent la timpul tau 

  • Poti deveni lider intr-o echipa si invata cum sa gestionezi problemele fara riscul de a fi sanctionat serios (precum la un job) 

  • Iti dezvolti inteligenta emotionala, invatand cum sa fii asertiv in relatie cu membrii echipei si superiorii tai

  • Inveti sa preiei initiativa intr-un grup si sa-ti sustii cu incredere opiniile

 

Daca vrei sa te inscrii intr-un ONG, dar nu stii in ce arie de activitate sa te indrepti, echipa Angajatori de TOP iti vine in ajutor!

 

Iata o serie de ONG-uri care cauta tineri dornici sa se dezvolte intr-o echipa de oameni friendly, care se sustin reciproc si isi impartasesc din skill-uri! Arunca o privire mai jos si alege-i pe cei mai cool: 

 
  • AIESEC

AIESEC reprezinta cea mai mare organizatie internationala de tineri din lume, fiind prezenta in peste 100 tari si teritorii, avand o istorie de peste 70 de ani in dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor. Organizatia ofera tinerilor o experienta de dezvoltare inedita bazata pe oportunitati de leadership, posibilitati de internship-uri internationale, platforme virtuale si activitati de invatare in cadrul unui mediu multicultural.

 

Prin contactul cu AIESEC, tinerii isi descopera si isi valorifica abilitatile de coordonare si conducere a unei echipe. Scopul organizatiei AIESEC este de a crea agenti ai schimbarii care sa ofere un impact pozitiv in societate. Obiectivele sunt referitoare la formarea unor lideri responsabili social, cu spirit antreprenorial, sensibili cultural si proactivi.

 

  • LSE

 

Liga Studenților Electroniști (LSE) este organizația studențească din Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației care reprezintă și apară interesele studenților, atât pe probleme social-administrative, cât și pe probleme academice. Înființată în anul 1990, LSE s-a dorit a fi o punte între forurile de conducere ale Facultății și Universității și studenți, acum extinzându-și activitatea către dezvoltarea personală si profesională a membrilor săi, dar și a studenților din domeniul tehnic.

 

  • SiSC

 

SiSC: despre munca în echipă

Ce ne poate preocupa mai mult decât reprezentarea studențească, realizată prin diferite inițiative sau proiecte ce permit susținerea drepturilor studenților în mediul academic şi dezvoltarea lor atât pe plan personal, cât și profesional? Toate acestea sunt menite să-ți ofere oportunitatea de a progresa, posibilitatea de a-ți face prieteni cu ușurință și de a avea experiențe de neuitat! Încă din 1996, SiSC a făcut totul cu studenți, pentru studenți și a făcut auzite vocile acestora. Ca primă organizație studențească din ASE, continuăm să reprezentăm studenții și să-i ajutăm să se dezvolte!
- Peste 95% dintre membrii SiSC sunt studenți CSIE
- Grup de oameni activi, pasionați și implicați
- Mediu favorabil dezvoltării personale și profesionale
- Profesionalism și seriozitate, inovație și creativitate
- Legătură strânsă cu mediul academic și cel profesiona

 

  • VIP

 

VIP este singura organizatie studenteasca cu o structura specializata pentru tineri cu pasiuni diferite. Daca politica lor este ca un membru sa apartina unei singure comunitati odata ce a intrat in organizatie, aceasta nu se aplica si departamentelor, membrii avand posibilitatea de a face parte din mai multe departamente sau de a le schimba.
 

Proiectele sunt acele activitati pe care ONG-ul lor le organizeaza pentru a se asigura ca au un produs educational intr-un domeniu de care suntem pasionati si pe care il adreseaza studentilor care vor sa invete si sa se dezvolte in acest domeniu.

 

  • YAA

 

CE ÎNSEAMNĂ YAA ?

„Ținta noastră în viață nu este să îi întrecem pe alții, ci să ne întrecem pe noi înșine și recordurile noastre, să întrecem ziua de ieri cu cea de azi.” – Stewart B.Johnson

Young Accountants Association este o organizație non-guvernamentală, care a luat naștere la inițiativa studenților de la specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor din Timișoara, dar de-a lungul timpului a primit cu brațele deschise și studenți de la alte specializări.

 

  • OSUT Timisoara

 

 

Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) este singura organizaţie reprezentativă la nivelul Universităţii de Vest din Timişoara, cu o experienţă de peste 32 de ani, fapt ce o face un punct de reper pentru toate asociațiile studenţeşti din România.

Valori

Valorile noastre reprezintă unele dintre cele mai importante direcții după care ne ghidăm atunci când ne desfășurăm activitatea. 
 

 

  • PRIME Romania

 

 

PRIME România este prima asociație studențească de Relații Publice și Comunicare din România, cu o experiență de peste 22 de ani în organizarea de evenimente și voluntariat.

Dacă entuziasmul, dorința de a evolua și pasiunea pentru domeniul Comunicării te definesc, intră în una dintre cele șase echipe și devino #humanofPRIME!

 

  • GEYC

 

 

GEYC este un ONG a carui misiune este de a sustine tinerii sa isi schimbe comunitatea. GEYC coordoneaza activitatea retelei europene PRISMA (http://prisma-network.eu).

 

Misiune: sustinerea tinerilor pentru a crea o schimbare pozitiva in comunitatea lor. 

 

Activitati:

- Proiecte educationale (seminarii, conferinte, instruire, scoli de vara);

- Proiecte interculturale (schimburi de tineri, vizite de studiu, evenimente de schimb de bune practici);

- Proiecte de cercetare;

- Crearea campaniilor de constientizare;

 

Alege ONG-ul care simti ca se aliniaza cu asteptarile si nevoile tale!

 

Inscrie-te si la Angajatori de TOP, unde ii intalnesti pe expertii care te pot ajuta sa-ti urmaresti obiectivele in cariera ta!


 

LinkedIn