Noutati @ Angajatori de TOP

Implica-te in ONG-uri si creste-ti sansele de angajare pe piata muncii
In liceu obisnuiai sa te implici in aproape orice proiect nou de care auzeai? La facultate erai membru al asociatiilor studentesti? Daca esti obisnuit sa fii mereu activ si sa inveti ceva nou zilnic, continua pe acelasi drum! 

 

Nu esti din tabara de mai sus, ci mai degraba unul dintre oamenii dornici sa ramana in zona de confort? Totusi, gandeste-te cate lucruri poti invata intr-o echipa de voluntari. Cum ar fi ca la urmatorul tau job sa aplici skill-uri pe care le-ai invatat deja intr-un ONG? 

 

Odata ce te implici intr-un ONG, devii parte a unei comunitati, inveti sa-ti gestionezi task-urile si poti face un networking care sa-ti aduca o multime de oportunitati de cariera!

 

De ce voluntariat în ONG? 

 

De ce sa-ti petreci timpul liber in echipele din ONG-uri, cand iti poti continua serialul de pe Netflix, corect? De ce ai avea nevoie sa fii voluntar ca sa inveti anumite skill-uri, cand le poti studia si pe Youtube? Pentru ca nimic nu se compara cu ceea ce inveti din propriile experiente:

 
 • Faci networking cu oameni din domeniile tale de interes sau cu alti tineri la fel de pasionati ca tine

 • Ceea ce inveti din greseli e mai greu de uitat decat ceea ce afli de pe Youtube

 • Te obisnuiesti sa ai responsabilitati

 • Devii mai organizat si mai atent la timpul tau 

 • Poti deveni lider intr-o echipa si invata cum sa gestionezi problemele fara riscul de a fi sanctionat serios (precum la un job) 

 • Iti dezvolti inteligenta emotionala, invatand cum sa fii asertiv in relatie cu membrii echipei si superiorii tai

 • Inveti sa preiei initiativa intr-un grup si sa-ti sustii cu incredere opiniile

 

Daca vrei sa te inscrii intr-un ONG, dar nu stii in ce arie de activitate sa te indrepti, echipa Angajatori de TOP iti vine in ajutor!

 

Iata o serie de ONG-uri care cauta tineri dornici sa se dezvolte intr-o echipa de oameni friendly, care se sustin reciproc si isi impartasesc din skill-uri! Arunca o privire mai jos si alege-i pe cei mai cool: 

 
 • AIESEC

AIESEC reprezinta cea mai mare organizatie internationala de tineri din lume, fiind prezenta in peste 100 tari si teritorii, avand o istorie de peste 70 de ani in dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor. Organizatia ofera tinerilor o experienta de dezvoltare inedita bazata pe oportunitati de leadership, posibilitati de internship-uri internationale, platforme virtuale si activitati de invatare in cadrul unui mediu multicultural.

 

Prin contactul cu AIESEC, tinerii isi descopera si isi valorifica abilitatile de coordonare si conducere a unei echipe. Scopul organizatiei AIESEC este de a crea agenti ai schimbarii care sa ofere un impact pozitiv in societate. Obiectivele sunt referitoare la formarea unor lideri responsabili social, cu spirit antreprenorial, sensibili cultural si proactivi.

 

 • ASAFF

 

1. Cine este ASAFF? ASAFF este cea mai puternica asociatie francofona din Universitatea POLITEHNICA Bucuresti si cel mai activ si implicat ONG studentesc de la Facultatea de Inginerie in Limbi Straine.

 

2. Ce face ASAFF? Reprezinta studentii in lumea business si cea studentesca. El ii invata despre dezvoltarea personala (ASAFFFORM), ii sustine in pasiunile lor (clubul de franceza, robotica, teatru de improvizatie sau film ), ii ajuta sa se faca remarcati ( concursul IT SmarTIntern) iar pe boboci sa se integreze si, mai ales, face legatura cu mediul business ( Balul Francofoniei).

 

3. De ce? Pentru ca ASAFF crede in studentii uniti, implicati, inteligenti, cu valori puternice, care vor si pot sa faca diferenta.

 

 • EESTEC

 

Electrical  Engineering  STudents'  European assoCiation este o organizatie apolitica, non‐ guvernamentala si non‐profit, ce activeaza in 45 de universitati din Europa. eeStec LC Bucharest isi desfasoara activitatea in cadrul Universitatii “Politehnica” Bucuresti, plasandu‐se astfel in mediul cel mai potrivit pentru indeplinirea scopurilor sale exclusiv academice.
 

Un ONG studentesc a carui viziune este aceea de a ajuta studentii sa isi construiasca viitorul, prin identificarea si valorificarea potentialului personal. Din acest motiv, se dezvolta proiecte in parteneriat cu institutii academice si companii din domeniul tehnic.

 

 • VIP

 

VIP este singura organizatie studenteasca cu o structura specializata pentru tineri cu pasiuni diferite. Daca politica lor este ca un membru sa apartina unei singure comunitati odata ce a intrat in organizatie, aceasta nu se aplica si departamentelor, membrii avand posibilitatea de a face parte din mai multe departamente sau de a le schimba.
 

Proiectele sunt acele activitati pe care ONG-ul lor le organizeaza pentru a se asigura ca au un produs educational intr-un domeniu de care suntem pasionati si pe care il adreseaza studentilor care vor sa invete si sa se dezvolte in acest domeniu.

 

 • ASES

 

Asociatia “Succes in Educatie si Sport” - ASES reprezinta o structura de actiune si promovare in domeniul educatiei si al sportului in Romania!

 

Cursurile pe care le organizam sunt urmatoarele:

 

- Cursuri de instructor de fitness

- Cursuri de instructor aerobic fitness

- Cursuri de prim ajutor

- Cursuri de prim ajutor - pentru motociclisti

- Cursuri de recoltare probe biologice si injectii

- Curs de perfectionare cu si despre EKG

- Workshop despre steroizi si suplimente alimentare pentru sportivi - special pentru antrenori, sportivi si cadre medicale

- Instruire in domeniul gestiunii deseurilor in conformitate cu prevederile Legii nr. 211/2011

 

 • LIGA AC

 

Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare (Liga AC) este organizatia studenteasca activeaza din 1990 si reprezinta interesele studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare. Prin proiectele lor, Liga AC ii sustine in viata sociala si culturala. 
 

Sunt prezenti la Angajatori de TOP pentru a transmite spiritul si entuziasmul pe care un tanar il are atunci cand face ceea ce ii place. Vor sa fie alaturi de toti cei ce-si doresc sa ia parte la eveniment si sa impartaseasca tainele voluntariatului, dar si beneficiile sale. 
 

 • AEGEE Iasi

 

AEGEE-Bucuresti creeaza, intretine si promoveaza activitati de voluntariat, pentru dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor. Sustin comunicarea, difuzarea informatiei si incurajarea spiritului de initiativa, intr-un mediu multidisciplinar, cu impact atat la nivel local, cat si european. 
 

AEGEE- Bucuresti reprezinta una dintre cele 200 de filiale existente in 40 de tari din Europa si a fost infiintata in 1997 de catre Andrei Popescu. AEGEE-Bucuresti promoveaza valorile europene si isi propune sa imbunatateasca gradul de informare si activitatea de cercetare a studentilor, intr-un cadru bazat pe cooperare, toleranta si respect reciproc.

 

 • ELSA

Parte a ELSA Romania, grupul local ELSA Bucuresti contribuie prin cele trei departamente principale (Activitati Academice, Seminare & Conferinte, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturala si profesionala a studentilor si a tinerilor juristi. 
 

Implicand stagii de practica, seminare si conferinte, publicatii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela de a facilita evolutia tinerilor in sistemul juridic.

 

 • OSUT Cluj

 

 

Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (OSUT) este o organizatie non-guvernamentala, cu activitate civica si sindicala, datand din 01.10.2003. 


OSUT reprezinta si apara drepturile studentilor, contribuie la nevoile educationale, sociale si culturale ale acestora. Obiectivul nostru principal este dezvoltarea personala a studentilor prin dezvoltarea de proiecte pentru imbunatatirea conditiilor sociale, profesionale si de divertisment ale studentilor, oferirea de noi oportunitati prin implicare intr-o structura neguvernamentala, implementarea unui sistem eficient de stabilire a contactului dintre firme si studenti in vederea obtinerii unui loc de munca. 


Impreuna urmarim dezvoltarea tinerilor studenti cu initiativa, fiind constienti de faptul ca studentii reprezinta cea mai importanta resursa ce va influenta viitorul. Mediul dinamic din acest cadru organizat formeaza liderii de maine si le dezvolta abilitatile antreprenoriale si de comunicare prin coordonarea de proiecte desfasurate in colaborare cu alte organizatii si companii. Voluntariatul pune in practica declaratia Natiunilor Unite, conform careia oamenii au puterea de a schimba lumea. 

 

 

 • JCI Constanta

 

 

Junior Chamber International (JCI) este un ONG international cu 200.000 de membri, in peste 100 de tari - tineri lideri, antreprenori si profesionisti cu varste intre 18 si 40 de ani -.  Viziunea lor este cea „de a fi cea mai importanta retea globala de tineri activi”. Membrii JCI isi propun sa transpuna in realitate misiunea „de a oferi oportunitati de dezvoltare prin care tinerii sa dobandeasca puterea de a crea schimbari pozitive”.
 

Facts: Iata membrii marcanti ai Junior Chamber International: Kofi ANNAN (Secretar General al ONU), fosti presedinti ai SUA : George BUSH Sr., Bill CLINTON, Gerald FORD, Richard NIXON, presedintele Frantei, Jacques CHIRAC, printul ALBERT de Monaco, fostul Prim-Ministru al Japoniei, Keizo OBUCHI, fostul Prim-Ministru al Poloniei, Jan BIELECKI.

 

 • Geyc

 

 

GEYC este un ONG a carui misiune este de a sustine tinerii sa isi schimbe comunitatea. GEYC coordoneaza activitatea retelei europene PRISMA (http://prisma-network.eu).

 

Misiune: sustinerea tinerilor pentru a crea o schimbare pozitiva in comunitatea lor. 

 

Activitati:

- Proiecte educationale (seminarii, conferinte, instruire, scoli de vara);

- Proiecte interculturale (schimburi de tineri, vizite de studiu, evenimente de schimb de bune practici);

- Proiecte de cercetare;

- Crearea campaniilor de constientizare;

 

Alege ONG-ul care simti ca se aliniaza cu asteptarile si nevoile tale!

 

Inscrie-te si la Angajatori de TOP, unde ii intalnesti pe expertii care te pot ajuta sa-ti urmaresti obiectivele in cariera ta!


 

LinkedIn