Noutati @ Angajatori de TOP

Cel mai scurt drum de la candidat la angajat



Eşti în căutarea unui loc de muncă? Nu eşti singurul! Pentru mulţi însă procesul de căutare al unui job este foarte dificil, dar şi plictisitor. Pentru a-ţi maximiza şansele de a-ţi schimba statutul de la candidat la angajat, ţi-am pregătit cel mai scurt drum. Nu eşti curios să afli care este acesta? Iată câteva recomandări care îți vor fi de ajutor în parcurgerea drumului de la candidat la angajat. 

Pentru a avea un proces de căutare eficient, trebuie să ai în vedere, în primul rând, care este cea mai bună perioada în care marile companii recrutează noi angajaţi. Astfel, poţi să te orientezi în sesiunile de toamnă şi primăvară când sunt pregătite cele mai multe joburi. Cele mai multe oportunităţi le vei găsi la târgurile de carieră care se desfăşoară în respectivele anotimpuri, iar primăvara aceasta, Angajatori de TOP te aşteaptă la cel mai mare târg de carieră din ţară. Pe 17-18 martie la Timișoara vei întâlni 80 de companii si vei putea aplica la 3000 de oportunități de carieră, iar dacă ești din București, te așteptăm la Sala Palatului, pe 24-25 martie unde vei interacționa cu 100 de angajatori care îți pun la dispoziție 5000 de poziții deschise.

Următorul pas este desigur, construirea celui mai potrivit CV. Înainte de a începe „vânătoarea de joburi”, asigură-te că referinţele tale sunt completate şi actualizate la timp. Modul în care îți vei pregăti CV-ul va determina dacă vei fi sau nu contactat pentru un interviu. Completează-l în totalitate şi adaugă toate experienţele dobândite până în acel moment. Vino la eveniment si concentrează-te pe joburile pentru care eşti pregătit şi pasionat, o idee bună este şi realizarea unei liste cu toate companiile pentru care ţi-ar plăcea să lucrezi, astfel vei putea face o centralizare a întrebărilor pentru care ai nevoie de răspunsuri.
 
Pregăteşte-te pentru TMAY-Tell Me About Yourself. Gândeşte-te la câteva idei pe care ai putea să le împărtăşeşti cu angajatorul în eventualitatea contactării pentru un interviu. Fii pregătit să povesteşti despre tine, despre aptitudinile tale şi despre cunoştinţele dobândite în urmă experienţei acumulate. De asemenea, o scurtă descriere a aşteptărilor pe care tu le ai de la viitorul loc de muncă este bine-venită. Acest lucru va da dovadă de implicare şi interes.

Documentează-te despre compania angajatoare, înainte de a te prezenta la interviu.Nu te limita doar la informaţiile pe care le găseşti pe Internet, memorează câteva date despre companie şi înţelege care este misiunea acesteia. Aminteşte-ţi că eşti în competiţie cu mulţi alţi candidaţi, poate nu îţi poţi schimba inteligenţă naturală, dar îţi poţi schimbă etica de lucru. Poţi începe prin a munci mai mult şi prin a adopta o atitudine pozitivă. Nu fi timid, dacă ai ajuns până în etapă interviului, înseamnă că angajatorul te consideră potrivit pentru postul pe care tu ai aplicat.

Nu uita de atitudine. Una dintre modalităţile cheie de a-ţi scurta drumul de la candidat la angajat este aceea de a avea atitudinea potrivită. Este o diferenţa între a merge la interviuri, gândindu-te că o faci pentru că ai nevoie de un job și a merge la interviu pentru că îți dorești să activezi în domeniul în care ești pregătit. De altfel, este important că atunci când mergi la interviu să faci o impresie bună, dar şi mai important este să demonstrezi că deţii competențele şi abilităţile necesare pentru poziția dorită.

Dacă vei ţine cont de cele cinci momente cheie pe care ţi le-am prezentat mai sus, drumul tău către succes va fi unul foarte scurt. Pentru ca momentul în care ajungi la linia de sosire să nu fie îndepărtat, îți voi prezenta câteva dintre lucrurile la care ar trebui să fii atent.

Un CV redactat sumar nu te va ajuta să obți interviul, cum de altfel, nici un CV în care adaugi lucruri care nu te reprezintă nu te îţi va fi de folos în momentul în care te prezinţi la interviu. Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este momentul dinaintea prezentării la interviu. O pregătire slabă sau o ţinută inadecvată îţi pot șansele să obţii jobul dorit.

Fii perseverent şi nu-ţi îngreuna drumul către succes. Nu uita că Angajatori de TOP vine în ajutorul tău, iar prezența ta la eveniment te aduce mai aproape de cele mai cunoscute companii . Asadar, Cel mai scurt drum de la candidat la angajat începe la Angajatori de TOP,  în Bucureşti, pe 24-25 martie la Sala Palatului.

Noi deja ţi-am pregătit primul pas spre găsirea carierei mult visate. Tu ce faci? Înscrie-te acum la Angajatori de TOP 2017.
 
Inscrie-te la Angajatori de TOP Bucuresti

LinkedIn