Noutati @ Angajatori de TOP

30 de lucruri pe care sa le faci sau nu la Angajatori de TOP




Inca nu stii care este cel mai potrivit mod de a te prezenta la cel mai mare targ de cariera din tara, Angajatori de TOP? Noi ne-am gandit la cele mai importante 30 de lucruri de care ar trebui sa tii cont inainte de a te prezenta la eveniment.

Documenteaza-te
 
  1. Intra pe www.hipo.ro si inscrie-te la Angajatori de TOP. Vei primi gratuit Ghidul „230 de specialisti HR iti spun cum sa treci de interviul de angajare”, care contine informatii ce iti vor fi de ajutor in pregatirea pentru participarea la cel mai cunoscut eveniment de cariera.
  2. Documenteaza-te despre companiile participante inainte de a veni la targ.
  3. Nu elimina companiile care recruteaza pentru pozitii care sunt in afara domeniului tau de activitate. Ia-ti timpul necesar pentru documentare si discuta cu acestea pentru un eventual job care sa se incadreze in sfera ta de interes.
  4. Verifica pe www.hipo.ro agenda workshop-urilor si a conferintelor si rezerva-ti un loc la cele care te intereseaza. Participarea este gratuita!
  5. Fa un research pentru fiecare companie in care ti-ai dori sa lucrezi si pregateste-ti raspunsurile pentru intrebarile pe care le vei primi de la angajatori: „De ce ti-ai dori sa lucrezi pentru compania noastra?” sau „De ce consideri ca acest job este potrivit pentru tine?”
  6. Construieste-ti o strategie inainte de a veni la targ pentru a-ti maximiza timpul pe care o sa-l petreci la eveniment. Este important sa transmiti mesaje clare si concise, in felul acesta informatiile valoroase de la angajatori nu vor intarzia sa apara.
Construieste-ti CV-ul BarCode!

  1. Acorda o atentie sporita redactarii CV-ului. Acesta ajunge pe masa intervievatorului daca este fara greseli de ortografie sau gramaticale.
  2. Include in CV doar cunostintele si aptitudinile care pot fi sustinute de rezultatele pe care le-ai obtinut de-a lungul timpului.
  3. Mentioneaza experientele profesionale care te califica pentru pozitiile la care aplici.
  4. Redacteaza scrisori de intentie personalizate pe care sa le oferi impreuna cu CV-ul angajatorilor care sunt in topul preferintelor tale.
  5. Descarca CV-ul BarCode.
  6. Afla ce prioritati ai si selecteaza companiile la care sa aplici. Numarul de aplicatii arata cat de hotarat esti asupra parcursului profesional pe care doresti sa-l urmezi.
Pick out a Great Outfit
 
  1. Prima impresie conteaza! Alege o tinuta potrivita pentru un interviu de angajare.
  2. Trebuie sa te imbraci ca un profesionist, alege o tinuta smart casual. (Gandeste-te la aceasta ca la o oportunitate de shopping).
  3. Asigura-te ca ti-ai ales outfit-ul din timp pentru a evita minutele de panica.
  4. Fii atent la detalii!
Participarea la targul de cariera

  1. Don’t be shy! 
  2. Relaxeaza-te si zambeste!
  3. Fii pregatit sa raspunzi la intrebarile angajatorilor fara sa iti fie teama sa gresesti.
  4. Fii hotarat! Mentine contactul vizual cu angajatorii tot timpul si strange-le mana cu fermitate.
  5. Adreseaza intrebari angajatorilor! Dorinta de a afla cat mai multe informatii arata ca esti interesat cu adevarat de oportunitatile pe care le ofera.
  6. Fii rezervat in ceea ce priveste discutiile despre precedentele locuri de munca sau fostii colegi. Fii constient ca fiecare exprienta te-a ajutat sa devii ceea ce esti.
  7. Fii curajos si afla care va fi urmatorul pas in procesul de recrutare.
  8. Fii structurat si noteaza-ti pe o agenda informatiile relevante primite de la reprezentantii companiilor pentru a te asigura ca stii ce ai de facut imediat dupa ce s-a incheiat venimentu.
  9. Fii punctual! Respecta programul workshop-urilor si al conferintelor.
  10. Mergi la standul CV Experts si la cel al companiilor care ofera consultanta pentru a primi cele mai bune indrumari care te vor ajuta sa iti indeplinesti obiectivele profesionale.
Ce faci dupa ce ai participat la targul de joburi?
 
  1. Mentine legatura cu reprezentantii companiilor. Trimite-le un mesaj in care sa le comunici ce a insemnat pentru tine intalnirea cu ei si sa le multumesti pentru discutia purtata.
  2. Fii perseverent! Incearca sa afli care vor fi urmatorii pasi in procesul de recrutare.
  3. Tine cont de observatiile primite la standul CV Experts si profita de intreaga perioada de desfasurare a evenimentului pentru a reveni cu o varianta imbunatatita a CV-ului.
  4. Da dovada de simt analitic! Pe baza informatiilor si sfaturilor primite vei putea sa iti dai seama ce drum trebuie sa urmezi, astfel incat sa obtii cariera mult visata.
  5. Ofera-ne feedback. Tinem cont de parerea ta, iar la fiecare noua editie de ANGAJATORI DE TOP aducem imbunatatiri.
  6. Spread the word! Povesteste despre experienta traita la cel mai mare targ de joburi din tara.
O pregatire adecvata iti va creste considerabil sansele de a te face remarcat si de a obtine jobul mult dorit.

Ce trebuie sa faci?

Save the date: Sala Palatului, Bucuresti si inscrie-te aici la eveniment.
 
Inscrie-te la Angajatori de TOP Bucuresti

LinkedIn