Noutati @ Angajatori de TOP

Ramona Armasu, UTI Grup: Cautam persoane deschise sa invete si sa se dezvolte in permanenta



UTI
este un grup de firme cu 25 de ani de experienta pe piata din Romania si competente in multiple domenii: solutii de securitate si pentru aparare, tehnologia informatiei si comunicatii, instalatii si constructii, solutii de securitate pentru obiective private, solutii inteligente de transport si taxare, mentenanta si administrare. Vino sa ii intalnesti la Angajatori de TOP Bucuresti si sa afli ce oportunitati de cariera ti-au pregatit!


Cum ati descrie UTI Grup in cifre?

UTI este o companie de tip holding, organizata la nivel operational in 5 linii de business: Tehnologia Informatiei si Comunicatii, Sisteme inteligente de transport si Taxare, Sisteme de securitate, Instalatii si antrepriza generala, Facility Management. In prezent UTI are aproximativ 1850 de angajati atat in Romania, cat si in strainatate (Polonia, Bulgaria, Moldova). Pentru anul acesta estimam o cifra de afaceri de aproximativ 150 milioane de euro, in crestere fata de cifra de afaceri inregistrata in anul 2014. O cifra definitorie pentru acest an este 25, “varsta” pe care compania a implinit-o pe 5 octombrie.

Daca ar trebui sa alegeti 4 atribute care va descriu cel mai bine ca angajator, care ar fi acestea? 

Evolutie – un numar mare de angajati lucreaza in UTI de 10, 15 sau chiar 20 de ani. Multi dintre ai au crescut si s-au dezvoltat profesional alaturi de companie. Credem ca aceasta loialitate se datoreza in primul rand proiectelor pe care UTI le-a abordat si care au oferit angajatilor, in special celor de formare tehnica, posibilitatea de a cunoaste, invata si aplica tehnologii noi, inovatoare pentru piata din Romania. Si astfel ajung la al doilea cuvant: inovatia. Evolutia in orice domeniu, nu este posibila fara inovatie. Aceasta pasiune pentru inovatie ne-a determinat sa ne implicam  in multe proiecte care pot fi definite de cuvintele diversitate si complexitate.

Care sunt aspectele care definesc cultura UTI Grup si cum influenteaza acestea profilul cautat in procesul de selectie? 

Cultura organizationala a UTI este foarte bine descrisa de valorile companiei la care fiecare dintre noi le respectam si le punem in practica in relatiile cu colegii, partenerii si clientii:  
 
Increderea – Suntem un partener de incredere si stabil, facem toate eforturile pentru a le oferi clientilor solutii de inalta calitate si le suntem permanent alaturi. 
Responsabilitate – Suntem responsabili fata de companie si fata de societate. Ne asumam in egala masura succesele si esecurile. Cautam echilibrul intre succesul economic si responsabilitatea etica. Suntem atenti la nevoile comunitatilor si ale mediului in care ne desfasuram activitatea. 
Excelenta – Echipa UTI este mereu dedicata excelentei, livrand produse si servicii de calitate exceptionala, care sa indeplineasca si chiar sa depaseasca asteptarile clientilor.
Integritatea – Integritatea este o valoare a companiei, dar si a fiecarui angajat UTI. Suntem adeptii corectitudinii in relatiile cu clientii, furnizorii si angajatii nostri, ne respectam angajamentele. 

In linie cu aceste valori, cautam persoane deschise sa invete si sa se dezvolte in permanenta, pentru ca profilul companiei este in principal tehnic, iar tehnologia este mereu in schimbare. Dorim sa ni se alature colegi care sa se adapteze cu usurinta unor proiecte, instrumente si tehnologii noi. Cum in UTI se dezvolta intotdeauna proiecte complexe si unice pe piata din Romania, cautam colegi deschisi spre nou, cu o atitudine proactiva, orientati catre gasirea de solutii.

In ce consta procesul de selectie la UTI Grup si cum s-ar putea pregati un candidat?

Avem un departament care se ocupa de proiectele de recrutare din cadrul companiei si colaboram cu mai multe agentii de recrutare. Procesul de recrutare include mai multi pasi : interviuri preliminare, teste profesionale, teste de limba straina, interviuri finale cu managerul direct.

Care sunt ariile in care activeaza UTI Grup si cele mai frecvente pozitii pentru care recrutati pentru fiecare arie (juniori, seniori, manageri)?

Avem  multe pozitii pe zona de IT, constructii, facility management, management de proiect pentru toate cele 5 domenii de activitate care corespund celor 5 linii de business mentionate mai sus. Ponderea nivelului de calificare depinde de complexitatea proiectului si a responsabilitatilor pe care fiecare dintre cei nou angajati le vor avea.  

Care sunt elementele definitorii care va diferentiaza de celelalte companii?

Cine se alatura UTI, in oricare dintre cele 5 linii de business, se alatura unei echipe. Angajatii nostri sunt talentati, hotarati sa nu lase nicio provocare fara raspuns, entuziasti, dornici sa se ajute unii pe altii atunci cand lucrurile devin dificile si bucurosi sa sarbatoreasca fiecare succes.

UTI stie ca cel mai important ingredient al succesului este capitalul uman. Succesul se mentine cu oameni talentati si motivati, care se simt respectati  si care au, lucrand la UTI, posibilitati de dezvoltare a carierei, o prioritate permanenta pentru noi. Un atu al companiei noastre in crearea de parcursuri de cariera este chiar complexitatea proiectelor  despre care vorbeam mai devreme.

Care este cel mai indeit beneficiu pe care il oferiti angajatilor?

Angajatii UTI au posibilitatea sa urmeze cursuri de specializare, care sa le completeze competentele. Mai nou, prin Academia UTI, organizam si intern cursuri de formare, unde lectorii sunt proprii angajati cu certificari in diverse domenii.

Care sunt pozitiile pentru care veti recruta la Angajatori de TOP si care sunt pasii dupa eveniment? 

La Angajatori de top ne concentram pe specialisti din zona IT, un domeniu in continua extindere la UTI, ingineri in domeniul constructiilor si manageri de proiect pentru toate domeniile. Pasii urmatori dupa primul contract este sa studiem CV-ul persoanelor care vor aplica, sa ii contactam pe cei care ni se par potriviti cu profilul ideal al candidatului cautat din perspetiva experientei, a cunostintelor si a abilitatilor.

Care sunt cele mai interesante/mari proiecte aflate in lucru momentan in compania voastra?

UTI si-a creat o reputatie nationala din a dezvolta proiecte cu impact pentru comunitate, proiecte pe care colegii nostri din zona de marketing si vanzari le incadreaza sub umbrela SmartCity. Multi dintre noi, in viata de zi cu zi, beneficiem de solutiile implementate de UTI fara sa ne dam seama. Mentionez doar o parte dintre acestea: proiecte de management al transportului public si taxare automata care au fost dezvoltate pentru RATB, RATT (Timisoara) sunt acum in desfasurare in Brasov si Burgas (Bulgaria), proiecte de management al traficului in Bucuresti, Craiova, Iasi (va fi finalizat in curand), Galati (in implementare) Kalisz si Szczecin in Polonia, Sofia in Bulgaria, primul centru de management al situatiilor de urgenta de la Targu Muressi cel mai mare astfel de centru in curs de implementare in Bucuresti, solutii de protectie a mediului: statii de epurare la Cluj, Dorohoi, parc fotovoltaic la Cujmir, reabilitari urbane: Arena Nationala Bucuresti, Cluj Arena, Patinoarul Mihail Flamaropol, centrul civic al Craiovei, sistemul de iluminat stradal la Alexandria, supraveghere video urbana in Bucuresti, Deva, Pitesti, Varna (Bulgaria), proiectul Netcity – infrastructura subterana pentru retelele operatorilor telecom, sisteme complexe de siguranta fizica, informare publica si telecomunicatii pentru Metrorex, sisteme complexe pentru aeroporturi (siguranta fizica, comunicatii, centre de control, balizaj) in Bucuresti, Iasi, Sibiu, Cluj, Varna (Bulgaria), Satu-Mare si Bacau, ultimele doua in curs de implementare.
 
Pe langa aceste proiecte vizibile, desfasuram multe altele care nu sunt la fel de vizibile, dar sunt la fel de importante. Avem in desfasurare multe proiecte incluse in strategia de informatizare a sistemelor critice la nivel national - vigneta electronica, sistemul informatic al cazierului judiciar, sistemul informatic de management al canalelor navigabile, registrul agricol national, sistemul informatic de prevenire a inundatiilor, infrastructura cloud pentru institutiile publice din Romania, sistemul informatic de management al calitatii apei, proiecte de securitate si siguranta a infrastructurilor critice, proiecte de securitate cibernetica.  
 
Ramona Armasu, Director resurse Umane, UTI Grup
 
Ramona Armasu ocupa functia de Director Resurse Umane al UTI Grup din septembrie 2014. Ramona Armasu s-a alaturat echipei UTI in anul 2010 in calitate de Manager Resurse Umane al uneia dintre companiile UTI, devenind ulterior Director adjunct Resurse Umane.
 
 

LinkedIn