Noutati @ Angajatori de TOP

BearingPoint: Suntem interesati sa cunoastem candidati talentati, proaspat absolventi si studenti in an terminal, dar si candidati cu experienta



BearingPoint
participa toamna aceasta la ambele editii ale targului de cariera Angajatori de TOP, cu doua TechLab-uri dedicate studentilor si proaspat absolventilor, carora le vor impartasi modul de lucru al echipei si informatii despre pozitiile disponibile. Vino sa cunosti echipa BearingPoint la:

 


Care sunt ariile in care activeaza BearingPoint in Romania si cele mai frecvente pozitii pentru care recrutati pentru fiecare arie (juniori, seniori, manageri)?

BearingPoint ofera clientilor sai solutii de management si consultanta tehnica, pentru a creste eficienta si profitabilitatea companiilor, prin imbunatatirea proceselor logistice, comerciale si financiare,  implementarea sau optimizarea sistemelor IT, dezvoltarea unor aplicatii software adecvate necesitatilor specifice ale clientilor si furnizarea de suport tehnic pe termen lung.
 
Pentru a sustine planurile noastre de dezvoltare recrutam in mod constant candidati pentru pozitiile Business Consultant si Technology Consultant Pana la finalul anului curent putem oferi 20 de pozitii pentru consultanti si 20 de pozitii de internship platit.

In acest sens, suntem interesati sa cunoastem candidati talentati, proaspat absolventi si studenti in an terminal, dar si  candidati cu experienta consistenta in oricare din domeniile: implementare si suport SAP, raportare financiar-bancara, Data Warehouse, Java, Javascript, PHP, HTML, C#, .net, SharePoint, SQL, IT security, Informatica PowerCenter, BI, aplicatii mobile, care sa se alature echipei noastre, pregatiti sa accepte provocari precum calatoriile in tari straine si lucrul intr-un mediu international.

Care sunt domeniile mai nisate pentru care recrutati? (raportare financiar bancara, s.a. )

Pentru proiectele noastre de raportare financiar-bancara  (realizata cu ajutorul platformei ABACUS) recrutam candidati cu profil economic din mediul financiar/ bancar, dar si programatori Java si software testers. De asemenea, in prezent construim echipe care sa lucreze cu SAP HANA si aplicatii mobile. Un alt domeniu in care recrutam in ultimul timp este cel de servicii suport pentru departamentele interne ale companiei, care sa deserveasca intreg grupul BearingPoint. Aici cautam candidati din domenii precum: juridic, design grafic, suport pentru vanzari.

Cum decurge jobul unui consultant in cadrul BearingPoint?

Jobul consultantilor BearingPoint difera foarte mult in functie de proiect. Exista diverse proiecte din care pot face parte, de exemplu proiecte de implementare de solutii software, proiecte de suport, proiecte de consultanta financiar-bancara, dar si proiecte de consultanta de management.

De exemplu, activitatile specifice unui proiect de implementare de solutii software sunt: analiza cerintelor clientului, crearea prototipului aplicatiei, crearea blue printului, realizarea efectiva a solutiei, testarea solutiei, migrarea datelor, trainingul utilizatorilor, lansare si suport post lansare. Relationarea cu clientul si flexibilitatea sunt doar cateva dintre caracteristicile acestor activitati.

In concluzie si saptamana de lucru a unui consultant BearingPoint difera foarte mult in functie de tipul si cerintele proiectului la care acesta lucreaza. In unele situatii, el poate calatori saptamanal la sediul clientului, fie in tara, fie in strainatate. In alte cazuri, consultantii lucreaza remote, de la birou sau chiar de acasa.

Care sunt aspectele care definesc cultura organizationala BearingPoint si cum influenteaza acestea profilul cautat in procesul de selectie?

In domeniul consultantei, BearingPoint este un furnizor apreciat si respectat de catre clienti, cu care am dezvoltat relatii durabile. Acest lucru este posibil prin promovarea continua a valorilor noastre de baza (Passion, Commitment, Excellence, Teaming, Stewardship) in randul angajatilor. Un alt specific al companiei noastre este BearingPoint Spirit, un program de cultura oganizationala bazat pe 5 caractersitici: Holistic, Entrepreneurial, Trusted, Confident, Easy to work with. Acestea sunt esentiale in relationarea cu clientii nostri, dar si intre colegi. Totodata sunt aspecte pe care candidatii nu trebuie sa le piarda din vedere in cadrul procesului de recrutare, mai ales in timpul interviului.

Care sunt programele de internship pentru care veti recruta la Angajatori de TOP si care sunt pasii dupa eveniment?

Recrutam tineri absolventi sau studenti in anii terminali de la facultatile Automatica si Calculatoare, Inginerie economica, Informatica, Matematica, Economie, Finante Banci, Management, care s-au implicat in proiecte interesante in timpul facultatii, sunt creativi, gata sa isi asume responsabilitati si sa lucreze intr-un mediu international. In timpul evenimentului Angajatori de Top vom colecta CV-urile, dar vom si discuta cu anumiti candidati, sub forma unui mini interviu. Ulterior, cei eligibili vor avea un interviu telefonic si apoi un interviu tehnic. Domeniile in care se pot dezvolta la noi sunt consultanta de management si cea de tehnologie, fiind direct implicati in activitati de proiect si suport pentru clientii nostri, beneficiind de sprijinul permanent al unui manager de performanta, care ii ajuta sa se dezvolte profesional.

Care este profilul candidatului ideal? (cu referire la soft and hard skills, studii)

De regula, profilul absolventilor facultatilor economice si informatice se preteaza cel mai bine la specificul activitatii de consultanta de business, dar asta nu inseamna ca nu avem si colegi cu alte studii, care au devenit experti in domeniile in care noi oferim servicii.  Candidatii trebuie sa aiba afinitati IT, sa fie interesati si curiosi de modul in care functioneaza o solutie software destinata clientului, dar sa vina si cu idei noi (in anumite cazuri in implementarea solutiei sau dezvoltarea unor alte variante).

Pentru pozitia de Business Consultant este necesara experienta de utilizare / implementare SAP, dublata de  experienta in unul din domeniile: financiar-bancar (inclusiv raportare), chimic, vanzari, auto, farmaceutic, utilitati, productie sau transport.

Pentru pozitia Technology Consultant apreciem experienta intr-unul din urmatoarele domenii: SAP ABAP, SAP HANA, BI, Data Warehouse, Java, Javascript, aplicatii mobile, C#, .net, SharePoint, Informatica PowerCenter, SQL, IT Security, PHP, HTML, CSS, Objective-C, alte limbaje de programare
 
In plus, candidatii nostri trebuie sa cunoasca limba engleza la nivel avansat (franceza sau germana reprezinta un avantaj), sa aiba o gandire analitica, sa fie in masura sa gandeasca concepte noi, sa fie orientati spre rezultate si spre nevoile clientului. Conteaza in egala masura excelente abilitati de comunicare, de prezentare si de lucru in echipa, sa fie increzatori in fortele proprii si sa aiba spirit intreprinzator. In plus, este necesar ca unii dintre ei, in functie de pozitia vizata, sa accepte calatoriile ca o constanta a vietii de Consultant.

Cum ar trebui un candidat sa pregateasca interviul cu echipa BearingPoint?

Este ideal ca toti candidatii sa cunoasca profilul activitatii noastre, sa aiba un CV actualizat in limba engleza, mentionand proiectele in care s-au inrolat in timpul facultatii (pt pozitiile de internship) sau sa detalieze proiectele in care au lucrat, axandu-se pe programele si tool-urile folosite, abilitatile si certificarile dobandite Sfatuim candidatii sa abordeze interviul cu incredere si profesionalism. De asemenea, apreciem candidatii care ne spun ce isi doresc, pentru ca in acest fel putem gasi impreuna calea potrivita pentru ei, pe termen lung.

Care sunt top 3 motive pentru care un junior sau un senior ar trebui sa aplice la BearingPoint?

Candidatii care se alatura companiei noastre au ocazia de a participa activ la proiecte de anvergura, intr-un mediu international, foarte dinamic si provocator, in proiecte care au  efecte majore asupra optimizarii proceselor economice din cadrul companiilor client. Lucrand la BearingPoint este ca si cum ar avea in fiecare zi un job nou, fara ca de fapt sa fie nevoie sa isi schimbe jobul.
 
La BearingPoint consultantii beneficiaza de un mentor dedicat, inca din prima zi, care ii ajuta la identificarea nevoilor de training, ii sprijina in domeniile tehnice unde ar putea avea intrebari si, in general, in dezvoltarea carierei si stabilirea obiectivelor.

De asemenea, as mentiona pachetul salarial motivant, menit sa stimuleze performanta (cu bonusuri de pana la 3 salarii pe an), insotit de gama de beneficii ce includ discount la pachetul de activitati sportive si wellness, asigurare de calatorie, abonament la servicii medicale private si altele.

Ce informatii vor putea obtine vizitatorii evenimentului la standul BearingPoint?



Candidatii pot afla, la standul nostru, dar si la prezentarea din timpul targului, care sunt pozitiile deschise in aceasta toamna, care sunt beneficiile, provocarile si activitatile obisnuite ale unui consultant, care sunt cerintele si asteptarile noastre dar si ceea ce oferim in schimb.

Christian Gurny – Partner
Raluca Baicu – HR Manager


 

LinkedIn