Noutati @ Angajatori de TOP

Softwire: Compania independenta de software development cu centrul in Londra recruteaza la Angajatori de TOP Bucuresti

Echipa Softwire are 130 de angajati in cele 3 birouri si isi doreste sa exercite aceeasi activitate in Romania ca si in UK. Pentru biroul din Bucuresti, acestia cauta candidati pentru pozitii de full stack software developers, juniori si seniori. Afla totul despre planurile de recrutare Softwire din interviul realizat de echipa Hipo!

Cum ati descrie Softwire in cifre?

15 ani experienta, 3 locatii si 130 angajati. In UK ne pozitionam in top 20 companii de mici dimensiuni pentru care sa lucrezi si in top cele mai bune companii IT de mici dimensiuni. 

Care sunt ariile in care activeaza Softwire in Romania si cele mai frecvente pozitii pentru care recrutati pentru fiecare arie (juniori, seniori, manageri)?

Softwire isi doreste sa exercite aceeasi activitate in Romania ca si in UK iar biroul din Romania se doreste sa fie o extensie a celui din Londra. Softwire se ocupa cu crearea de produse software la comanda pentru diferite companii cu renume in UK si mondial. In Romania recrutam pentru pozitii de full stack software developers, juniori si seniori.

Care sunt aspectele care definesc cultura organizationala Softwire si cum influenteaza acestea profilul cautat in procesul de selectie?

Punem mare accent pe calitatea proiectelor pe care le dezvoltam iar pentru a ne asigura ca putem dezvolta orice proiect la cele mai inalte standarde, personalul recrutat este foarte competent, procesul de selectie fiind bazat mai mult pe testarea abilitatilor de problem solving, de gandire algoritmica decat doar pe cunostintele acumulate anterior. Pe langa accentul pus pe calitate, Softwire investeste foarte mult in crearea unui mediu placut pentru angajati, avand un buget dedicat diverselor activitati sociale in cadrul si in afara companiei, incluzand o conferinta Softwire de 4 zile in Europa in fiecare an. 

Ce diferente ati observat intre piata de resurse umane in industria IT din Romania si cea Anglia?

Principala diferenta este ca in Anglia oamenii stiu mai clar ce isi doresc de la un job si de la o companie, isi permit sa caute compania unde se regasesc cel mai bine, pe cand in Romania acest lucru este la inceput, dar in crestere, intalnind destule persoane care cauta un job poate doar dupa remuneratia palpabila si nu atat de mult dupa celelalte beneficii: proiecte interesante, mediu de lucru placut, flat management, etc. 

Care sunt provocarile cu care v-ati confruntat de cand ati intrat pe piata din Romania?

Situatia in Romania este destul de diferita fata de Anglia in principal ca in Romania suntem la inceput iar in Anglia deja suntem cunoscuti ca fiind o companie profesionista cu un mediu de lucru foarte placut. In Romania observam ca este destul de important ca cei care cauta un job sa cunoasca firma, sa fi auzit de ea inainte. 


Care sunt pozitiile pentru care veti recruta la Angajatori de TOP si care sunt pasii dupa eveniment?

Dorim sa angajam cel putin inca 5 persoane pe pozitii de software developer (pe langa pozitiile de internship) in decursul acestui an. Dupa evenimentul Angajatori de TOP, candidatii vor fi rugati sa isi exprime interesul printr-o aplicatie la noi pe site dupa care va urma procesul intern de selectie. 

In ce consta procesul de selectie la Softwire si cum s-ar putea pregati un candidat?

Procesul de selectie consta in trei etape: CV screening, interviu telefonic si interviu final la sediul Softwire. Procesul de selectie este conceput astfel incat sa fie accesibil si celor fara experienta in domeniu dar cu potential rapid de invatare si testeaza mai mult potentialul candidatului, abilitati de gandire, de problem-solving. 

Care sunt top 3 motive pentru care un junior sau un senior ar trebui sa aplice la Softwire?

  • Diversitate intre proiecte, nu exista monotonie
  • Un mediu foarte placut de munca
  • Potential rapid de dezvoltare 

Ce alte oportunitati de cariera pot accesa candidatii fara experienta in cadrul Softwire?

In cadrul biroului din Romania, avem doar pozitii full-time de Software Developer si internshipuri de vara, la ambele pot aplica si oameni fara experienta, dar cu interes marit in domeniu.

Echipa Softwire.

LinkedIn