Joburi HeidelbergCement Romania


Cu activități de bază precum producția și distribuția cimentului, betoanelor și agregatelor, HeidelbergCement a fost înființată în anul 1873 în Germania, iar din 1989 activează în Europa Centrala și de Est. În cei aproape 150 de ani de experiență, compania a crescut de la un producator regional de ciment, cu o fabrică în Heidelberg, la unul din grupurile lider pe piața materialelor de construcții la nivel mondial, fiind prezent în aproximativ 50 de țări din întreaga lume, cu peste 3 000 de locuri de producție și aproximativ 53 000 de angajați.

HeidelbergCement România SA este unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate de pe piața locală, membru al grupului german HeidelbergCement, ce a luat naștere în anul 2015 prin fuziunea Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. și Carpat Agregate S.A.

HeidelbergCement România SA deține trei fabrici de ciment, situate la Tașca, Fieni și Chișcădaga, 18 stații de betoane, 8 cariere și 5 balastiere de agregate. Compania produce și comercializează ciment și betoane de diverse clase (de înaltă rezistență, pentru îmbrăcăminți rutiere, pentru lucrări hidrotehnice, de uz general și poriment), precum și agregate de carieră și de balastieră și numără aproximativ 1 000 de angajați (ciment, betoane, agregate, transport & logistică, combustibili alternativi).
Cel mai important element al filozofiei companiei îl reprezintă dezvoltarea durabilă, iar pentru asta, HeidelbergCement România acordă o atenție specială protejarii mediului, prin investiții constante în tehnologii de vârf, cu scopul reducerii emisiilor, precum și prin folosirea deșeurilor drept combustibili alternativi (anvelope uzate, plastic, folii, textile, carton, hartie, deșeuri lemnoase și petroliere).

În ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă, HeidelbergCement a implementat politici și a înființat structuri organizaționale care au ca obiectiv eliminarea completă a accidentelor de muncă. Obiectivul “Zero accidente de muncă” reprezintă angajamentul permanent al companiei.

HeidelbergCement România SA investește în educație, organizând, în ultimii 11 ani, un concurs de premii profesionale pentru studenții facultăților cu profil tehic și derulează un program de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă. De asemenea, HeidelbergCement România SA dezvoltă parteneriate cu facultățile de profil tehnic, organizează stagii de practică și implementează programe Internship și Trainee pentru studenți din ani terminali / absolvenți / masteranzi, contribuind astfel la pregătirea tinerelor generații pentru parcursul profesional viitor.

Urmareste-ne pe pagina Heidelberg de cariere si pe
Heidelberg Cement Romania - YouTube.  Viziteaza-ne aici https://www.facebook.com/Carpatcement/.

Sabina Socoțeanu, Șef departament tehnic, Fabrica de ciment Fieni

Totul a început cu programul de internship. Experiența dobândită în cadrul celor două luni de internship m-a făcut să îmi doresc să lucrez într-o fabrică de ciment. De ce? Pentru că era un loc plin de provocări, cu oameni profesioniști și dispuși să împărtășească din experiența lor profesională celor care erau interesați de fabricarea cimentului. Iar un alt lucru care m-a convins a fost faptul că era imposibil să te plictisești. Erau atâtea lucruri noi de învățat iar oamenii au fost atât de primitori, încât la sfârșitul programului de internship eram hotărâtă să mă întorc în fabrică după terminarea facultății. Lucru care s-a și întâmplat, după ce am participat la un interviu de angajare, am trecut interviul și, astfel, am devenit Trainee. După un an, am preluat postul de Tehnolog măcinare, iar începând de anul acesta ocup funcția de Șef adjunct departament tehnic.
 

Robert Neacșu, Inginer tehnolog ardere, Fabrica de ciment Fieni

Fiind un iubitor al corpurilor in miscare, m-a atras industria încă dinainte să intru în fabrica de ciment. Odată ajuns aici, în programul de internship, urmat de cel de trainee, am fost cuprins de un grup de oameni profesioniști  dispuși să împărtășească cunoștințele lor și cu  cei proaspeți în ale ingineriei. Cu ajutorul lor am reușit să finalizez cu succes, cei trei ani din programul de trainee, ani care m-au modelat atât din punct de vedere profesional, cât și personal.”

 

Cristina Pătrașcu, Inginer tehnolog ardere, Fabrica de ciment Chișcădaga

“Perioada de practică tehnologică dintre anii 3 și 4 de facultate, la care s-a succedat Programul de Internship, au fost ca primii pași făcuți de Neil Armstrong pe lună, numai că eu pășeam în industria cimentului, pe care urma mai tarziu să o transform în job-ul de zi cu zi. Absorbind cât mai multe informații și fiind fascinată din ce în ce mai tare de tot procesul de fabricație și cu o plăcere de a mă "juca cu focul", am preluat postul de Trainee Tehnolog pe procesul de ardere. În continuare provocările sunt din ce în ce mai mari, dar atunci când ai o echipă lângă tine care are încredere în cine ești și ce faci, provocările devin doar trambuline ce te saltă din ce în ce mai sus. Sunt aproape 3 ani de când fac parte din echipa HeidelbergCement și încă mă simt ca un adolescent la prima dragoste: curioasă, plină de dorință, încrezătoare, pregătită. Secretul este să îți oferi cât mai multe șanse, să ai încredere în tine, să îndrăznești și să vrei mereu mai mult. Faptul că există programe ca cele de Internship și Trainee nu face decât să puna bazele unei cariere beton a oricăruia care... îndrăznește!”
 


Marian Moldovan, Inginer tehnolog măcinare, Fabrica de ciment Chișcădaga

"Experiența acumulată în urma Programului internship m-a direcționat spre a vrea să continui cu Programul trainee. Pe parcursul ambelor programe am avut parte de diverse provocări, probleme de rezolvat în cel mai scurt timp, ceea ce mi-a antrenat capacitatea de a-mi da seama când să ies din zona de confort și să mă expun unui progres profesional. Industria producției de ciment devine din ce în ce mai captivantă, mai ales când ai lângă tine o echipă cu care împarți și rezolvi probleme tehnice sau de orice natură, lucru pe care l-am descoperit pe parcursul celor aproximativ 3 ani de activitate în cadrul fabricii de ciment Chișcădaga."




 


Anamaria Cimpean, Responsabil Combustibili Alternativi trainee

„Cunoștințele dobândite în urma programului de Internship și mai apoi în cel de Trainee tehnic m-au ajutat să văd ce se ascunde în spatele unui sac de ciment: multă muncă, implicare, profesionalism, dedicație și o mulțime de riscuri. La facultate am învățat clasica teorie, iar în fabrica de ciment Chișcădaga am avut ocazia să descopăr ce presupune acest proces tehnologic și utilajele specifice producției cimentului. Programul Trainee mi-a îmbogățit cunoștințele la nivel profesional și nu numai."





 


Construieste-ti cariera pe baze solide la HeidelbergCement Romania!

In fiecare an, organizam un program de internship in cadrul departamentelor noastre. Daca esti student in an terminal si/sau masterand, ai avut rezultate academice foarte bune si esti interesat de o cariera in aceasta industrie, internship-ul este cea mai buna ocazie sa pui in practica cunostintele teoretice din scoala. Noi iti oferim un stagiu platit, cu norma intreaga, in perioada iulie-septembrie, timp in care vei fi indrumat permanent de un specialist. 

Pe toata durata programului ai acces la situatii reale de business, care iti vor oferi sansa sa iti dezvolti capacitatea de organizare, abilitatile de comunicare interpersonala si abilitatea de a lucra in echipa si te vor conecta la domeniul vizat. Dupa finalizarea stagiului de internship, in functie de performanta dovedita, ai sansa sa fii selectat in programul pentru trainee, cu o durata de 12 luni – o prima etapa in formarea tinerilor talentati care vor fi viitorii nostri specialisti. 

Apreciem implicarea in proiecte extra-scolare, dar mai ales entuziasmul, motivatia, abilitatile de comunicare si relationare, simtul practic in abordarea sarcinilor, perseverenta, curiozitatea si deschiderea spre a primi feedback. 



Ce le oferim participantilor in acest program:
  • un stagiu platit, cu norma intreaga, in perioada iulie – septembrie;
  • oportunitatea de a se familiariza cu specificul si cultura unei companii multinationale;
  • un mediu de lucru profesionist si provocator, caracterizat de spirit de echipa, care valorizeaza performanta si ingeniozitatea; 
  • un cadru favorabil pentru dezvoltarea personala, in care se pot forma comportamente, se pot stabili standarde, se pot invata modalitati de abordare si se pot crea puncte de referinta;
  • sansa de a lucra in domeniul de interes si de a dobandi o imagine de ansamblu asupra activitatilor specifice si modului in care jobul dorit relationeaza cu restul departamentelor;
  • implicare in activitatea practica a departamentelor, prin alocarea unor sarcini de lucru in conformitate cu nivelul de cunostinte ale internilor – o experienta practica valoroasa ca punct de plecare in cariera, in domeniul ales;
  • indrumare, sprijin si feedback din partea coordonatorului pe parcursul stagiului;
  • oportunitatea de a-si face remarcate spiritul de initiativa si ideile, realizand un proiect pe care il vor prezenta managementului companiei.

Care sunt beneficiile participarii tale in acest program: 
  • Vei acumula cunostinte si experienta practica intr-o companie multinationala de renume, ceea ce iti va oferi un avantaj competitiv in construirea carierei.
  • Vei avea acces la situatii reale de business, in care poti pune in aplicare cunostintele deprinse in facultate si iti pot exersa abilitatile, sub supravegherea si indrumarea specialistilor.
  • Iti poti dezvolta competente si abilitati personale, precum cele de organizare, lucru in echipa si comunicare interpersonala.
  • Ai oportunitatea de a afla mai multe despre domeniul vizat, ce perspective de viitor ofera acesta, precum si de a-ti clarifica asteptarile privind o cariera in domeniu in raport cu cerintele si asteptarile unui mediu de lucru organizational. 
  • Ai ocazia sa iti extinzi reteaua de contacte personale si profesionale.
  • Vei putea sa dezvolti o relatie de mentorship informal cu specialisti din cadrul echipei, primind sfaturi si feedback util privind performanta ta si chiar referitor la pasii in cariera.
  • Ai sansa de a fi cooptat ulterior in echipa HeidelbergCement.

Ce candidati ne dorim in programul nostru de internship:
  • studenti in ani terminali si / sau masteranzi;
  • rezultate foarte bune in anii de studii anteriori;
  • implicarea in proiecte extra-scolare reprezinta un avantaj;
  • sa arate entuziasm si motivatie; 
  • sa aiba bune abilitati de comunicare si relationare; 
  • sa aiba capacitatea de a lucra in echipa si abilitati de rezolvare a problemelor; 
  • sa dovedeasca simt practic in abordarea sarcinilor; 
  • sa fie perseverenti si dornici sa acumuleze noi cunostinte si abilitati; 
  • sa aiba initiativa si sa se implice activ in procesul de dezvoltare personala si profesionala; 
  • sa manifeste deschidere pentru a primi feedback si a-l folosi in mod constructiv; 
  • sa aiba cunostinte de limba engleza (nivel mediu);
  • sa aiba cunostinte foarte bune de Microsoft Office.
Aplica la unul dintre internship-urile noastre!


 

Construieste-ti cariera pe baze solide la HeidelbergCement Romania!

Programul trainee este o modalitate prin care sprijinim dezvoltarea si consolidarea cunostintelor profesionale ale tinerilor aflati la inceput de cariera. Programa implica parcurgerea unor module complexe de pregatire teoretica si practica, in diferite departamente operationale si functionale din cadrul celor trei linii de business ale companiei noastre (ciment, agregate si betoane). Candidatii ideali sunt masteranzi sau proaspat absolventi de studii de master, cu rezultate academice excelente, spirit de initiativa si motivatie. 

Cei vei face la noi? Intr-o prima etapa, te vei familiariza cu produsele, serviciile si principalele activitati din cadrul diviziilor noastre. Ulterior, in etapa de specializare, vei ajunge sa cunosti indeaproape procesul operational si activitatile de baza in cadrul departamentului unde iti desfasori activitatea. Pe masura ce aprofundezi cunostintele teoretice si practice, vei primi sarcini tot mai specifice in cadrul echipei noastre, astfel incat pana la finalul celor 12 luni de pregatire vei dobandi o intelegere aprofundata a proceselor si activitatilor specifice industriei. 



Care sunt beneficiile participarii tale in acest program:
  • vei dobandi un nivel solid de cunostinte profesionale si experienta practica valoroasa.
  • vei avea oportunitatea sa interactionezi direct cu managerii si sa impartasesti experiente cu alti participanti in acest program.
  • pe tot parcursul programului, vei beneficia de sprijinul si indrumarea specialistilor nostri, angajati cu experienta din cadrul organizatiei.
  • vei avea un mentor alaturi de tine, care te va ajuta sa iti identifici atat punctele forte, cat si competentele si abilitatile pe care este nevoie sa le dezvolti. 
  • iti poti dezvolta abilitatile si cunostintele profesionale participand la cursuri de instruire interactive.
  • ai sansa de a cunoaste si alti trainee din cadrul HeidelbergCement, in cadrul intalnirilor organizate la nivel de Grup.
  • iti vei extinde reteaua de contacte personale si profesionale.

Ce candidati cautam:
  • absolventi de studii superioare si/sau master, cu rezultate excelente in anii de studii;
  • participarea in stagii de internship si cel mult 1-2 ani experienta in domeniu reprezinta un avantaj;
  • sa aiba foarte bune abilitati de comunicare si relationare; 
  • sa dovedeasca simt practic in abordarea sarcinilor si orientare spre rezultate;
  • sa aiba capacitatea de a lucra in echipa si abilitati de rezolvare a problemelor;
  • sa aiba potential de dezvoltare personala si profesionala; 
  • sa demonstreze initiativa, motivatie si determinare in atingerea performantei;
  • sa demonstreze flexibilitate si adaptabilitate;
  • sa aiba disponibilitate pentru deplasari in tara si strainatate;
  • sa aiba cunostinte excelente de limba engleza;
  • sa aiba cunostinte foarte bune de Microsoft Office.

Aplica acum pentru unul din programele noastre de traineeship!



 

La HeidelbergCement Romania, investim in dezvoltarea tinerilor specialisti

In cei 20 de ani de prezenta in Romania, am contribuit la dezvoltarea unei comunitati puternice de specialisti, implicandu-ne activ in educatia tinerilor si sustinerea de programe dedicate incurajarii performantei acestora.

Premiile Profesionale Carpatcement 

Este un concurs de cunostinte adresat studentilor din facultati cu profil tehnic, pe care il derulam in colaborare cu organizatii studentesti si facultati din tara. 
De peste 15 ani premiem si oferim tinerilor recunoasterea performantelor, ajutandu-i sa puna bazele unei cariere de succes. 



Stagii de practica 

Sprijinim dezvoltarea aptitudinilor de munca ale studentilor din invatamantul tehnic superior, organizand in punctele noastre de lucru stagii de practica tehnologica pentru grupuri de studenti din universitati cu profil tehnic, oferindu-le ocazia sa aprofundeze si sa observe, intr-un mediu industrial, aplicabilitatea notiunilor teoretice acumulate pe parcursul anilor de studii.

In plus, organizam stagii individuale de practica universitara in urma solicitarilor primite spontan din partea studentilor care doresc sa dobandeasca cunostinte practice in diferite domenii de activitate (de exemplu: comunicare, protectia mediului, financiar, mentenanta etc.).



Pentru mai multe detalii vizitati-ne pe https://www.heidelbergcement.ro/ro si https://www.facebook.com/Carpatcement/.
 
BUCURESTI, Deva, Piatra Neamt, Targoviste
Inginerie

Joburi HeidelbergCement Romania:

Locuri de munca HeidelbergCement Romania

Angajari HeidelbergCement Romania