Cum sa te pregatesti pentru al doilea interviu cu angajatorul




Felicitari, ai trecut cu bine de primul interviu si ai ajuns la etapa a doua a procesului de selectie! Ai reusit sa captezi atentia angajatorului prin aptitudinile tale si te afli intr-o pozitie favorabila pentru a obtine jobul. Putem spune ca esti deja familiarizat cu procesul de recrutare, asa-i? 

Ei bine, chiar daca sansele tale de reusita pot parea garantate, este esential sa ramai concentrat si bine pregatit pentru a-ti asigura locul de munca in compania vizata. Etapa a doua de recrutare este momentul în care iti poti demonstra cu adevarat calitatile si iti poti consolida sansele de succes pentru angajare. Pregatirea este cheia in abordarea celui de-al doilea interviu, iar noi suntem aici sa te ghidam catre reusita.

Asadar, hai sa descoperim impreuna cateva sfaturi valoroase despre cum sa te prezinti la cel de-al doilea interviu de angajare!




Afla cu cine vei sustine acest interviu
 
 Cel mai probabil, primul interviu pe care l-ai sustinut a fost cu un recrutor sau un specialist HR, iar in al doilea vei purta o discutie cu unul dintre managerii companiei sau chiar cu potentialii colegi de echipa. In aceasta etapa, vei avea sansa sa intalnesti oameni care au o autoritate de decizie si care vor dori sa vada ce solutii poti oferi pentru dificultatile pe care ai putea sa le intalnesti intr-o zi de munca.

Iata ce trebuie sa retii:

- Obtine informatii despre persoanele din companie cu care urmeaza sa discuti pentru a te asigura ca vei putea stabili o conexiune mai buna;
- Cunoaste experienta sau interesele profesionale ale persoanei cu care vei discuta pentru a putea initia mai relevante si captivante in timpul interviului;
- Intelege care este background-ul profesional al intervievatorului tau pentru a avea o perspectiva mai clara asupra asteptarilor sale fata de un candidat.
 



Cunoaste cat mai bine compania
 
Foloseste-te de timpul dintre cele doua interviuri pentru a te informa in detaliu despre compania pentru care iti doresti sa lucrezi. Este bine ca atunci cand discuti cu angajatorul sa nu fii luat prin surprindere de informatii sau intrebari care pot aparea in timpul interviului.

Iata ce poti face:

- Apeleaza la experienta si realizarile tale anterioare si incerca sa identifici solutii pentru provocarile cu care se confrunta angajatorul;
- Cunoaste cat mai multe detalii despre companie pentru a putea face cat mai usor legatura intre experienta ta si nevoile obiective ale organizatiei. Astfel, vei putea argumenta cu succes de ce esti potrivit pentru aceasta oportunitate si cum poti aduce valoare angajatorului.;
- Acumuleaza informatii cheie despre companie pentru a putea pune intrebari relevante in timpul interviului de angajare.




Pregateste-ti raspunsurile si intrebarile 
 
O pregatire solida a raspunsurilor si intrebarilor poate face diferenta in timpul celui de-al doilea interviu pe care il vei sustine. 

Sfaturi de care sa tii cont:

- Reflecta asupra experientei tale anterioare si pregateste-ti exemple relevante care sa-ti evidentieze abilitatile si realizarile;
- Gandeste-te la intrebările obisnuite din domeniul tau si pregateste raspunsuri concise si convingatoare;
- Nu uita sa pregatesti intrebari si pentru angajator. Fii curios si arata-ti interesul in a intelege mai bine compania, echipa si cultura organizatiei. Intrebarile bine formulate pot demonstra angajamentul si dorinta ta de a te implica in activitatile companiei.




Demonstreaza ca te vei integra cu brio in echipa 
 
Oamenii cu care vei discuta in cadrul celui de-al doilea interviu vor dori sa te cunoasca asa cum esti in realitate pentru a putea intelege mai bine daca te vei potrivi cu echipa cu care urmeaza sa lucrezi. 

Iata cateva tips&tricks:

- Informeaza-te despre cultura organizatiei si compar-o cu preferintele si interesele tale, pentru a demonstra ca te poti integra cu usurinta intr-un mediu nou;
- Prezinta-te ca fiind o persoana autentica, nu ca o lista de realizari. De exemplu, poti sublinia faptul ca ai avut oportunitatea de a lucra in medii diverse sau ca ai dobandit abilitatea de a te adapta rapid la situatii noi;
- Demonstreaza că esti deschis schimbarilor si dispus sa te adaptezi cu usurinta cerintelor si nevoilor organizatiei;
- Puncteaza capacitatea ta de a lua in considerare diverse perspective si solutii, precum si de a te adapta in functie de cerintele si dinamica fiecarui mediu de lucru.
 

Tine minte, garantia celui de-al doilea interviu trebuie sa iti starneasca o doza de curaj pentru ca te aflii mai aproape de jobul dorit! Urmeaza sfaturile de mai sus, pregateste-te cu multa incredere in sine si postul va fi ca si al tau! Mult succes!


Procesul de recrutare poate fi provocator si poate starni multe temeri pentru canditati. Noi te ajutam sa iti incepi cariera cu dreptul sau chiar sa faci o reconversie profesionala.  Avem o multime de joburi potrivite pentru tine pe Hipo.ro! Aplica acum! 

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca 30 de modele pregatite de specialisti din care merita sa te inspiri

ULTIMELE JOBURI