Top Internship Programs 2023 - De vorba cu angajatorii votați de tine




  

 

Bun venit la un nou episod de Cariera 360, podcastul hipo.ro care te ajuta sa-ti gasesti jobul potrivit tie, dar si iti ofera sfaturi pentru a avansa cu succes in cariera.


Vezi aici cele mai noi intersnhipuri.


Astazi avem un episod special cu ocazia primei editii de National Intern Day, asa ca avem cu noi in studio reprezentantii celor 3 companii votate de catre voi, ca si top cele mai bune programe de intership.


1. Cum sa imi cresc sansele de a fi acceptat intr-un internship?

Aplicarea la un internship trebuie luat la fel de in serios ca oricare alt post in companie. Alina, reprezentantul KPMG, ne recomanda sa ne imbogatim activitatea cu experiente de viata prin voluntariat, programe Erasmus, etc. Pentru un recruiter sunt importante aceste experiente pentru ca dovedesc ca potentialul intern vrea sa iasa din zona de confort, vrea sa faca parte dintr-o comunitate.

CV-ul este si el important, mai ales modul in care este structurat, pasiunile, care sa ajute recruiter-ul sa isi creeze un profil al persoanei care aplica, pentru a afla daca se potriveste culturii companiei si a modului de lucru.



2. Cum ne facem remarcati in timpul internshipului?

Internshipul nu este o competitive intre interni. Un intern se face remarcat atunci cand acesta isi duce taskurile la bun sfarsit, cand da dovada de interes pentru companie si aria ei de activitate, cand intelege care este contributia lui in interiorul echipei si ca isi doreste sa invete mai mult.

Alex, reprezentantul Harman International Romania, recomanda internilor sa aiba putin mai multa incredere si sa nu le fie frica sa puna intrebari.



3. Ce se intampla dupa terminarea internshipului?

Internshipul este un proces de invatare dedicate tinerilor ce are ca obiectiv gasirea de noi talente in companie. Astfel ca o parte majoritara din interni ajung sa continuie sa lucreze in cadrul companiei.

Rodica, reprezentantul METRO Romania, ne ofera un sfat foarte valoros. Daca intr-un intern este observata valoare si potential, atunci compania poate crea pozitii special pentru acesta, pentru a se asigura ca nu pierde o persoana cu mult potential.



Afla mai multe despre National Intern Day aici.


Urmareste intreg podcastul pentru a afla toate detaliile despre cele mai votate internshipuri.






 
 

Va recomandam si:

Secrete din culise - ce cauta Angajatorii in 2022

ULTIMELE JOBURI