Atacurile cibernetice afecteaza companiile in ultima perioada



În ultima perioada tot mai multe companii sunt afectate de atacurile cibernetice, potrivit Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR). Așa cum datele statistice arată, în România sunt cu 31% mai multe atacuri cibernetice în 2021 faţă de 2020.

"La nivelul CCIR, pregătirea mediului de afaceri pentru a face faţă atacurilor cibernetice a început să devină o prioritate şi avem în vedere organizarea, cu ajutorul camerelor judeţene, a Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) la Bucureşti, precum şi a specialiştilor din cadrul Biroului Federal de Investigaţii pentru România şi Moldova, a unei serii de evenimente precum cel de astăzi", afirmă Daraban.

Mai mult, în 2022 atacurile cibernetice au devenit cea mai mare ameninţare pentru companii. Așa cum bine știm, nu doar în cazul companiilor s-a întâmplat acest lucru, dar și mulți dintre români s-au confruntat cu această problemă.

De asemenea în cadrul Conferinței numite ”Cele mai bune practici în domeniul securităţii cibernetice din S.U.A. - ameninţări, tendinţe şi soluţii" , reprezentanții au menționat următoarele:

”În ceea ce priveşte România, absolut toate acţiunile noastre sunt în colaborare cu autorităţile competente, atunci când vorbim de protejarea instituţiilor de stat. Avem nevoie însă de o colaborare la fel de bună şi cu companiile private pentru a putea preveni în acest mod orice încercare de spionaj economic”.

Astfel, aveți grijă la ceea ce se întămplă în mediul online și semnalați orice fapt care vă pare nefiresc.
 

Citește și: 
 

     
 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”

ULTIMELE JOBURI