Voluntariat în studenție alături de ASLS România!

Într-o lume în care suntem nevoiți să dăm tot ce avem mai bun din noi pe mai toate planurile: la facultate, în viața socială, poate chiar și la locul de muncă, să îți mai faci timp pentru voluntariat în studenție este cel puțin lăudabil.
 

În Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, fiecare voluntar, indiferent de vechime, este primit cu brațele deschise și prietenie încă de la început. Unora li s-ar părea că procesul pentru a intra în asociație este destul de laborios, ce îi pun pe viitorii voluntari la încercare în toate departamentele. Însă toate acestea se datorează faptului că ținem foarte mult la familiarizarea persoanelor care își doresc cu adevărat să facă parte din colectivul nostru cu specificul activităților noastre, de la ședințele fiecărei echipe, până la proiectele ce angrenează toate departamentele asociației, în așa fel încât să le fim alături la fiecare pas spre a deveni voluntari ASLS.
 

Încă de la intrarea în asociație, aflăm despre nenumăratele proiecte pe care le prețuim enorm. De la Admitere până la Recrutări, fiecare voluntar își aduce aportul într-un fel sau altul pentru a se asigura că fiecare scop pe care ni-l propunem este îndeplinit.
 

Pe parcursul evoluției fiecăruia în asociație, odată ce descoperă echipele care îi pasionează și departamentele cu care rezonează cel mai mult, voluntarul își dezvoltă abilitățile din respectivele domenii. Departamentele noastre au câte ceva care să mulțumească pe fiecare, de la persoana care are înclinație spre scris, până la cea căreia îi place să țină legătura cu companiile care colaborează cu asociația noastră.
 

Sunt multe lucruri care îi fac unici pe voluntarii fiecărui departament. Dar nu putem să vorbim despre ASLS fără să dăm Cezarului ce e al Cezarului. La ce ne referim prin aceasta? La lucrurile care definesc activitatea acestora!
 

Departamentul Human Resources este cunoscut pentru eforturile depuse spre a îi ajuta pe oameni să se integreze mai bine în asociație sau de a-i motiva să continue ceea ce își doresc să realizeze în asociație. Sarcina de a menține legătura cu studenții Facultății de Limbi și Literaturi Străine și de a îi lămuri cu privire la cele mai complicate dileme este specifică departamentului Students’ Office. Pentru departamentul Public Relations, rapiditatea cu care sunt publicate postările pe paginile noastre de social media, precum și meticulozitatea cu care este realizat conținutul fiecărei postări sunt cheia. Pragmatismul cu care trebuie abordată o colaborare cu un potențial sponsor este caracteristica de bază a departamentului Fundraising. Nu în ultimul rând, despre spiritul creativ care este manifestat în creații de design grafic, video, foto sau lucru manual, vorbim atunci când ne raportăm la departamentul Visual Arts.
 

Dincolo de munca asiduă și dedicarea pe care o depun voluntarii în departamentele din care fac parte, credem că cele mai îndrăgite amintiri din ASLS sunt cele din teambuildinguri. În fiecare teambuilding ne distrăm într-o stațiune diferită la munte sau mare, prilej care ne oferă nu doar posibilitatea de a învăța  lucruri noi despre cultura organizațională a asociației, dar și de a trăi împreună experiențe ce se transformă în amintiri la care privim în urmă cu mult drag.
 

În continuare, am stat de vorbă cu trei voluntare cu vechimi diferite în cadrul asociației care au fost dispuse să ne împărtășească din experiențele pe care le-au acumulat în ASLS.

„Pentru mine, a fi voluntar ASLS reprezintă o dragoste de care îmi va fi greu să mă despart. Este ca acea melodie de care ești obsedat și o pui pe repeat continuu. Iar, mai apoi, când lucrurile merg în alt sens, melodia revine și-ți oferă confort și nostalgie.

ASLS înseamnă pentru mine locul în care am renăscut, unde mi-am descoperit pasiunile, unde m-am dezvoltat, unde am contribuit la dezvoltarea altor oameni și mai ales, unde am înțeles cum trebuie să valorifici fiecare moment al voluntariatului. Aici mi-a fost cultivat potențialul, am pășit pe teritorii necunoscute și am ajuns stăpână pe ele, adică am reușit să gestionez situații pe care nu credeam că le voi putea gestiona vreodată.

Aici iubești și ești iubit. Ori asta pentru mine contează cel mai mult: să mă simt acasă. Și da, ASLS a fost și rămâne cea mai numeroasă familie din viața mea, iar acest sentiment este de neînlocuit.”

(Maria Rotaru, membru în ASLS din ianuarie 2020)
 

„Nici n-am crezut că voluntariatul o să ajungă să conteze atât de mult pentru mine precum contează acum, după experiența din ASLS. Mă simt atât de eu însămi când fac voluntariat, e lucrul care îmi aduce cea mai mare fericire.

M-am atașat foarte tare de persoanele pe care le-am întâlnit în asociația aceasta, am avut ocazia să văd oameni extraordinari, iar acum lucrăm împreună și e un sentiment deosebit. Voluntariatul este unul dintre lucrurile pe care nu ți le poate lua nimeni niciodată și, de când sunt în ASLS, îmi dau seama de acest lucru zilnic. În plus, să ai șansa să crești alături de niște oameni ca aceștia nu-ți poate oferi decât amintiri prețioase.”

(Talida Maria Izdrăilă, membru ASLS din ianuarie 2022)
 

„Sunt voluntar ASLS din iarnă și pot spune că mă bucur din tot sufletul că am făcut această alegere.

Pentru mine, să fiu voluntar ASLS înseamnă în primul rând oameni frumoși, prietenii pe viață și conexiuni de durată. Am cunoscut persoane minunate prin intermediul acestei asociații, motiv pentru care primul cuvânt care îmi vine în minte când aud ASLS, pe lângă Stitch (mascota noastră), este familie - sau ohana.

Mai apoi, ASLS înseamnă dezvoltare personală, profesională și oportunități nelimitate. Din iarnă am evoluat incredibil de mult, mi-am dezvoltat anumite skilluri și aptitudini, am învățat lucruri noi, folositoare în viață și la orice job și am început să fiu mai deschisă ca persoană.

Așadar, aș recomanda oricărui student să intre în aceasta asociație, in special celor de la FLLS, dacă vor să aibă experiențe de neuitat cu oameni superbi.”

(Sabina Duță, membru ASLS din ianuarie 2022)

 

"Am fost pasionată de lumea voluntariatului încă de la 15 ani, motiv pentru care am participat la foarte multe activități de-a lungul timpului, însă niciuna din ele nu se poate compara cu lucrurile învățate și emoția trăită în ASLS.

Generații întregi de voluntari care au trecut prin asociație și-au rupt din timpul lor pentru a încerca să ușureze viața studenților și sunt mândră că pot spune că fac parte din această mișcare.

ASLS este un loc în care nu doar te dezvolți pe plan profesional, ci și personal. Creezi relații de prietenie și amintiri ce vor dura o viață întreagă. Plângi la momentele emoționante, râzi la fiecare glumă, faci parte dintr-un mic univers în care știi că ești „acasă” și, de multe ori, simți că lumea exterioară nu mai e acolo.

Să intru și să mă implic în ASLS a fost cel mai bună decizie pe care am luat-o și sunt recunoscătoare fiecărui voluntar și fiecărui prieten pentru acești aproape 3 ani de zile. Sunt recunoscătoare fiecărei provocări pe care am întâmpinat-o și fiecărei victorii pe care am avut-o și îmi sunt recunoscătoare mie că am muncit atât pentru studenții facultății noastre, pentru noi, ca asociație, cât și pentru mine."

(Maria Macarov-Burnichi, membru ASLS din ianuarie 2020)

 

Prieteniile legate în cadrul asociației sunt dovada clară a unității și încrederii reciproce ce ne caracterizează ca voluntari, la care se adaugă numeroasele proiecte duse la bun sfârșit cu succes, activitatea constantă în cadrul echipelor și multe alte lucruri, lucruri de care suntem recunoscători în fiecare moment.

Studenția la superlativ se trăiește în ASLS!

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI