Student Consulting te invata tot ce trebuie sa stii despre admitere la facultate in strainatate




Ti-ar placea sa studiezi la universitate in America sau poate la o universitate in UK, de exemplu. Totusi, procesul de admitere pentru studii in strainatate ti se pare inca scary si out of reach. Afla ca nu esti singurul – ca tine se simt 90% dintre elevii de liceu. Asa ca ne-am gandit sa facem mai multa lumina in avalansa de ganduri care te coplesesc cand vine vorba de facultate.


Pe foarte scurt, pe 3 martie, de la ora 18:00, organizam un event online din seria Discovery Day. Vei cunoaste consilierii Student Consulting si cativa tineri care, indrumati de noi, au intrat la universitati in strainatate.

Timp de aproape 2 ore iti vor povesti tot ce stiu ei despre procesul de admitere, despre cum e viata de student si vor raspunde la toate intrebarile tale. Poti participa, indiferent daca esti a 9-a, a 10-a, a 11-a sau a 12-a; nu conteaza daca stii sau nu deja unde vrei sa pleci sau ce sa studiezi. Evenimentul online e gratuit, va dura pana la ora 20:30 si te poti inscrie aici.


Despre ce vorbim mai exact


Construirea dosarului de admitere pentru facultati in SUA


Dosarul de admitere pentru universitati in SUA este usor diferit de cel pentru admiterea la universitati in Europa. De exemplu, in loc de scrisoare de motivatie ti se cere un eseu personal. Iti vom explica ce inseamna si cum ar trebui scris pentru a convinge. Iti spunem ce activitati extrascolare ”trag greu” la dosar si cat se pune accent pe medii.
 

Construirea dosarului de admitere pentru facultati in Europa


Fie ca te gandesti la universitati din UK, Olanda, Germania, Belgia sau alta tara europeana unde poti studia in limba engleza, consilierii nostri iti vor explica tot ce trebuie sa stii despre un dosar bun pentru admitere. Scrisoare de motivatie, portofoliu, activitati extrascolare, cat conteaza notele din liceu si de la BAC – lamurim toate detaliile.
 

Testele si certificarile cerute de universitati din SUA si Europa


Sigur ai auzit de TOEFL, IELTS sau CAE. Daca nu stii bine ce sunt toate literele astea, nici o grija. Explicam step by step ce presupun aceste teste, unde se cer, cum te poti pregati pentru ele, cand si unde se dau. No worries.


Viata de student in strainatate


La eveniment vor intra live si tineri cu care am lucrat in trecut si care sunt acum studenti la universitati din America sau la facultati din Europa. Ei pot sa-ti povesteasca despre cum e pe bune viata de student acolo si cum a fost pentru ei procesul de admitere.
 

Gazde si musafiri


Gazdele evenimentului vor fi colegele noastre, Lia Hancianu – consilier specializat pe admitere pentru studii in SUA si Alexandra Barsan – consilier specializat pe admitere la universitati in Europa. Ele vor ”da din casa” despre ce se cere la dosarele de admitere ori cat de greu e sa faci un dosar bun. Poti sa-ti scrii de pe acum toate lucrurile pe care vrei sa le intrebi. Iti garantam ca abia asteapta sa spuna tot ce stiu ele si au invatat in mai bine de 10 ani de cand lucreaza cu tineri ca tine. Le-au trecut prin mana mii de dosare de admitere, asa ca stiu bine cum trebuie sa arate un dosar ”de succes”.


Ca musafiri, va spuneam ca vor fi tineri studenti sau absolventi cu care am lucrat in anii trecuti si au trait deja experienta admiterii in strainatate. Ca sa-ti zgandarim un pic curiozitatea, uite ce ne-a scris una dintre invitate, Maria Muller.

 
 

„Abordarea procesului de aplicare de catre Student Consulting e foarte eficienta si am simtit mereu ca totul este sub control. Toti cei din echipa m-au facut sa simt ca dorinta mea de a face teatru (o meserie foarte nesigura) intr-o alta limba, pe un alt continent, nu este doar o idee care suna ciudat, ci un proiect de viitor. Uneori, visele noastre ne sperie si tindem sa tintim mai jos de teama sa nu ratam. Student Consulting nu m-a lasat sa tintesc mai jos si mi-a oferit mereu cele mai bune variante pentru mine. Uitandu-ma inapoi, imi zic ca tot ce a trebuit sa fac ca sa ajung aici a meritat.”

Maria Muller, absolventa New York University (NYU)





“Buna, eu sunt Vlad Cazacu. Sunt investitor, autor si fondator, iar in prezent lucrez si locuiesc in Miami, FL. Abia astept sa va povestesc despre experienta mea de student in SUA, dar si ce m-a ajutat sa ajung acolo.”

Vlad Cazacu, Absolvent Rochester University, SUA

Vlad a absolvit Rochester University, SUA si este fondator si CEO Flowlie. El este, totodata, autorul cartii „When They Win, You Win: A More Human Approach to Supporting Entrepreneurship”


Nu ne mai lungim cu povestile. Pe final, doar atat: inscrie-te pentru evenimentul online de joi, 3 martie, de la ora 18:00. Inscrierile se inchid miercuri, pe 2 martie, la ora 22:00. Ne vedem joi!

https://student-consulting.ro/consulting/discovery-day/


--

Student Consulting este o firma de consultanta educationala care de mai bine de 11 ani, ajuta elevii romani sa fie admisi la cele mai prestigioase universitati din Europa si SUA.


Consilierii experti ofera suport educational de calitate aplicantilor, maximizand potentialul uman si profesional al studentului, prin focusarea pe competentele innascute, talente, personalitate, inteligenta emotionala si relationala.


Pe langa documentatia si activitatile extrascolare recomandate prin prisma parteneriatelor dezvoltate de-a lungul anilor, expertii educationali din cadrul Student Consulting iti vor oferi informatii complete si actualizate despre sistemul de finantare al studiilor in Olanda, despre cultura acestei tari, despre bursele de studii si despre diversele oportunitati de evolutie profesionala.

Inscrie-te pentru o intalnire gratuita cu un consilier expert in admiterea la facultate in strainatate.

Viziteaza site-ul www.studentconsulting.ro

Instagram: @studentconsultingro


Citeste si:

 


 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI