Cultivam si promovam o cultura a feedback-ului continuu in echipa, astfel incat fiecare membru Zitec sa poata creste personal si profesional - Sorina Curtasu @ Zitec

Fondata in 2003, Zitec este una dintre cele mai importante companii de pe piata de IT & Digital Marketing din Romania, specializata in dezvoltarea de solutii si servicii de transformare digitala, cu o cifra de afaceri de 7 milioane de euro in 2019.
 

Care sunt elementele care va diferentiaza de celelalte companii din aceeasi industrie (proiecte, activitati interne, tehnologii utilizate etc.)?

Ce ne diferentiaza pe noi de alte organizatii este in primul rand echipa, oamenii care stau in spatele brandului Zitec si cultura bazata pe comunicare, invatare continua, initiativa si curaj. Asa se face ca cei peste 160 de colegi, specialisti in IT si Digital Marketing, din Bucuresti si Brasov, imbina pasiunea pentru tehnologie cu preocuparea pentru sport, muzica, comunitate sau inovatie.

Din perspectiva de business, oferim servicii end-to-end pentru sute de clienti din peste 15 tari si peste 10 industrii. Suntem una dintre putinele companii romanesti certificata Microsoft Application Development, Microsoft Gold Cloud Platform, Amazon AWS Technology Partner si Google Cloud Partner, precum si singura companie romaneasca Partener Magento si unic furnizor in Romania al platformei de solutii e-commerce in cloud VTEX.



Derulam parteneriate strategice cu clienti care se afla in plin proces de transformare digitala, din industrii variate, renumiti la nivel national si international, precum: Sameday, Flanco, eMag, PayU, Credit Europe Bank sau iELM.

In paralel, cand vine vorba de proiecte Zitec care au pornit din echipa si care au rezistat in timp, cateva exemple concrete sunt:
  • grupul de alergare Zitec Running Squad echipa de sailing care a obtinut deja mai multe premii la competitii nationale
 
  • campania de donare de sange la birou #cei1024, pe care o desfasuram in parteneriat cu centrele de transfuzii regionale din Bucuresti si din tara si in care s-au inscris pana acum alte 65 de companii din IT, finance, travel, retail si altele, si care a reunit pana acum peste 5.500 de donatori care au salvat peste 16.000 de vieti (www.cei1024.ro)
 
  • White Rabbit, berea Zitec ajunsa la a cincea editie, din care producem in fiecare an cate 1.000l pentru colegi si parteneri (www.whiterabbit.beer)
 
  • ZiBand, trupa Zitec compusa din colegi care canta cover-uri, inclusiv piese cu versuri adaptate, despre echipa, proiecte, tehnologii si care anul trecut a avut 5 cantari la evenimente interne si evenimente importante din industrie precum Meet Magento Romania, How to Web sau Regatta IT (www.ziband.ro)
     

Cum va poate impresiona un candidat in timpul interviului?

Este important sa vedem la un candidat interesul real si pasiunea pentru domeniul in care a ales sa lucreze. Aceste lucruri se observa din primele interactiuni, prin energia pe care o transmite atunci cand povesteste despre proiectele lui. Ne intereseaza preocuparea candidatului pentru tehnologie, dincolo de cele 8 ore petrecute la birou, prin proiecte personale, studiu individual si invatare continua.

Cele mai importante atuuri ale unui candidat sunt atitudinea si motivatia. Ne dorim in echipa oameni dinamici, curiosi, cu initiativa si pasionati de ceea ce fac in fiecare zi.


 

Cum masurati performanta in cazul unui angajat la voi?

Noi credem ca o echipa este performanta daca membrii ei primesc feedback in mod continuu, atat pozitiv cat si constructiv, care sa ii ajute sa se imbunatateasca si sa obtina rezultate din ce in ce mai bune. Astfel, incurajam o comunicare deschisa si transparenta in cadrul companiei.

Cultivam si promovam o cultura a feedback-ului continuu in echipa, astfel incat fiecare membru Zitec sa poata creste personal si profesional si facem asta cu ajutorul Mirro.io, un SaaS produs propriu, dezvoltat intern, pe baza nevoilor de care ne-am lovit in peste cei 15 ani de cand crestem echipa Zitec. Mirro ne ajuta sa cerem si sa oferim feedback constant, in timp real, pe tot parcursul anului, sa oferim recognition, sa ne setam obiective personale sau de organizatie si sa le urmarim in timp real, astfel incat sa crestem performanta echipei.

De asemenea, avem in cadrul organizatiei un sistem de mentorat prin care fiecare coleg beneficiaza de suport in dezvoltare personala si profesionala. Cu ajutorul intalnirilor periodice pe care le au cu mentorii lor, colegii isi stabilesc directii si obiective de dezvoltare.
 

Ce parametrii urmariti pentru evaluarile angajatilor?

Pentru noi este important ca echipa sa-si atinga obiectivele de performanta pe proiecte si colegii la nivel individual sa-si indeplineasca obiectivele de dezvoltare profesionala. Astfel, urmarim progresul pe rezultatele obtinute atat prin intermediul intalnirilor de echipa in care se discuta despre ceea ce a mers bine si ce avem de imbunatatit, cat si prin feedbackul pe care fiecare il primeste de la colegii cu care interactioneaza.

Este esential pentru noi sa avem un nivel crescut de calitate si eficienta, astfel incat sa adaugam valoare proiectelor. In acelasi timp, mizam pe colaborare si comunicarea deschisa in echipa. Astfel, avem in vedere sa urmarim atat criterii de performanta specifica rolului in cadrul echipei, cat si soft-skills.

Care sunt planurile companiei pentru anul 2020?

Ne propunem sa continuam extinderea atat la nivel de proiecte si clienti, cat si la nivelul echipei. Ne vom orienta in 2020 atat catre atragerea in echipa a specialistilor cu experienta, dar si a tinerilor aflati la inceput de cariera. Astfel, vom organiza mai multe programe de traineeship pe PHP, .NET si Quality Assurance, oferind participantilor oportunitatea de a dobandi competente tehnice, dar si de a ramane in echipa noastra la sfarsitul programului de training.

Din perspectiva de business, continuam si anul acesta dezvoltarea produselor proprii Zitec (mirro.io si Regista) si consolidarea pe piata serviciilor de Digital Marketing si avem in vedere dezvoltarea parteneriatelor strategice cu gigantii din industria tech - Microsoft, Amazon, Google, Magento, VTEX - si care stau la baza colaborarilor cu clientii Zitec.


Care poate fi parcursul profesional al unui angajat in companie?

Ne incurajam colegii sa se dezvolte constant, iar acestia pot face reconversie profesionala (de la testare software, la programare, de exemplu) sau pot promova in cadrul aceluiasi rol pe urmatorul nivel de cariera. Ne preocupam de dezvoltare abilitatilor tehnice si non-tehnice ale colegilor, prin programele de mentorat si coaching, organizam traininguri interne si sustinem financiar examenele pentru certificarile profesionale.

Cum ziceam mai sus, fiecare coleg are alocat un mentor care il ajuta sa-si seteze obiective profesionale si care il ghideaza sa faca pasi in directia dorita.
 

Cum va implicati in mentinerea echilibrului din viata personala si cea profesionala a angajatilor?

Am sustinut mereu un program flexibil, colegii nostri isi pot alege ora la care ajung la birou, in functie de ritmul fiecaruia. Nu incurajam lucrul peste program si avem o politica de “work from home” care ofera flexibilitate colegilor. Acestia isi pot lua liber si de ziua de nastere, fara a afecta numarul zilelor de concediu. In plus, colegii care au vechime in firma, beneficiaza de zile suplimentare de concediu.

Promovam un stil de viata sanatos, incurajam colegii sa participe la diverse competitii sportive si derulam programe de well-being, cum ar fi cursurile despre managementul stresului si nutritie.


 

Cum se deruleaza procesul de recrutare si ce instrumente folositi de obicei?

Procesul de selectie debuteaza cu o discutie alaturi de un coleg din echipa de resurse umane, in care ne cunoastem, vorbim despre experienta candidatului si ce asteptari are, dar si despre echipa si proiectele Zitec. Apoi, pentru anumite roluri avem testari practice si teoretice, urmate de o discutie finala la sediul nostru. Ne preocupam sa avem un proces cat mai eficient si sa fim flexibili, motiv pentru care testele se pot sustine chiar si online de acasa, dupa terminarea programului de lucru.

Sorina Curasu @ Zitec

M-am alaturat echipei Zitec in urma cu 3 ani si am inceput ca IT Recruiter, avand un background in banca si intr-o companie multinationala, pe roluri similare.

M-a surprins inca de la inceput receptivitatea cu care au fost primite initiativele mele in Zitec si faptul ca eram incurajata sa imi depasesc rolul pentru care am fost angajata. Am evoluat treptat, am primit suport din partea colegilor, m-am specializat in coaching, iar in prezent sunt Senior HR Specialist. Acum activitatile mele s-au extins si ma implic in recrutare, integrarea noilor colegi, coaching si training pentru dezvoltare personala si profesionala.


 

Va recomandam si:

Discover Snyk — New Cybersecurity Company to Keep an Eye On

ULTIMELE JOBURI