O zi din viata unui inginer software

Sunt Stefan Traila, DevOps Team Lead in cadrul London Stock Exchange Group Romania. Sunt bucuros sa observ ca rolul DevOps se potriveste foarte bine cu directia in care se dezvolta industria IT in acest moment.

IT-ul traditional, in care echipele erau izolate una de cealalta si nu comunicau eficient a ajuns, din fericire, la final. Acest tip de organizare nu doar a contribuit la ingreunarea proceselor companiilor, dar a determinat si o reactie din partea angajatilor din acest domeniu, care, deloc surprinzator, s-au declarat din ce in ce mai nemultumiti de job-urile traditionale din domeniu. Am fost bucuros sa observ accentuarea importantei de a imputernici si responsabiliza echipele si mai ales, de a oferi mediul potrivit ca dezvoltatorii sa se ocupe de tot ciclul de dezvoltare software, de la definirea cerintelor unei aplicatii, la implementare, la testare si apoi la punerea in productie si operare. Iar aceasta evolutie sta la baza conceptului DevOps.

Echipa din care fac parte este extrem de numeroasa si lucreaza pe doua continente. Provenim din culturi diferite, avem fusuri orare diferite, suntem scoliti diferit si avem valori diferite. Insa, cu toate acestea, am fost uimit sa descopar o colaborare cu adevarat eficienta. Ne leaga pasiunea pentru domeniu, pentru tehnologie si ne motiveaza dorinta de a lucra la proiecte care au impact la nivel global.

Atractia mea fata de LSEG a pornit din momentul in care am auzit ca Grupul deschide un birou in Bucuresti si de la primul interviu am avut convingerea ca acea atractie era una intemeiata. Am avut parte de o experienta cu totul inedita. A fost ca o discutie cu cativa prieteni cu care nu ma mai vazusem de mult, insa care redescopereau pasiunile si interesele comune. Ce a urmat dupa a venit de la sine: integrarea in echipa, cunoasterea si alinierea la cultura LSEG, intelegerea responsabilitatilor si a sarcinilor pe care eu si echipa mea le avem.

Cand ma uit in urma si constientizez ca LSEG este una dintre putinele companii internationale care chiar are un impact major in lume - cum ar fi acela ca are influenta asupra pensiilor si salariilor unei mase enorme de oameni, sau ca are capacitatea sa influenteze capitalul si, implicit, puterea unei companii de a dezvolta un produs nou - sunt foarte mandru de alegerea mea.

Cand ma gandesc la o zi normala de munca ma gandesc la oameni cu un potential imens, la o atmosfera relaxata intr-un mediu multicultural, la multe cursuri interne sau externe, deci la o dezvoltare personala si profesionala continua.

Am 31 de ani, un program flexibil si o viata personala pe care nu o neglijez. Sunt bucuros ca piata muncii din Romania ofera din ce in ce mai des aceste posibilitati.



London Stock Exchange Group este o companie cu o vasta experienta internationala, eterogena, ce sta la baza comunitatii financiare mondiale, oferind servicii de infrastructura hardware, dar si software pietelor de capital.

In mai 2018, am stabilit centrul R&D din Bucuresti ca fiind unul de excelenta, de cercetare si dezvoltare (R&D) unde lucram cu tehnologii de varf.

Hub-ul local iti ofera oportunitatea de a lucra cu echipe globale si de a te implica direct in designul si implementarea de proiecte inovatoare.

Iti poti incepe cariera sustinut de programe de training personalizate si te vei implica in proiecte pentru dezvoltarea skill-urilor, prin colaborarea cu profesionisti si experti in domenii de interes, prin implicarea directa in programe de CSR sau prin colaborarea cu ONG-uri.

Suntem mandri sa ne luam angajamentul de a asigura o cultura prietenoasa, bazata pe diversitate si incluziune, ce are la centru inovatia si creativitatea.

Pentru mai multe informatii despre LSEG in Romania si despre oportunitatile disponibile click aici.
 

Va recomandam si:

Model CV 2024