Studiu Ipsos Interactive Services si Great HRs: Trei sferturi din angajatori sustin angajarea persoanelor de peste 45 de aniStudiu realizat de Ipsos Interactive Services impreuna cu Great HRs isi propune sa combata criza fortei de munca si a discriminarii pe criterii de varsta la angajare. Studiul a reprezentat startul campaniei nationale Angajez 45+. 


Cum a fost realizata cercetarea?

Cercetarea a fost realizata de Ipsos Interactive Services si s-a desfasurat pe 3 esantioane reprezentate de candidati cu varsta de peste 35 de ani, manageri de resurse umane si directori din marile companii si din agentii de recrutare.

Metoda de colectare a informatiilor a fost un chestionar la care au raspuns 601 de oameni cu varste intre 35 si 64.


Ce rezultate au reiesit din studiu?

  • 52% dintre respondenti considera ca le este greu sau foarte greu sa gaseasca un job potrivit;
 
  • 88% dintre angajatori cred ca nu au suficienti candidati pregatiti pentru anumite specializari (inginerie sau IT sau contabilitate);
 
  • Candidatii de peste 45 de ani sunt refuzati de companii pentru ca au asteptari salariale prea mari si sunt overqualified pentru pozitiile la care aplica;
 
  • 72% dintre angajatori planuiesc sa creeze programe pentru integrarea profesionistilor;
 
  • 1 din 4 candidati peste 45 de ani care sunt chemati la interviu sunt angajati;

Alina Anghel, cofondator Angajez 45+ & Great HRs Community, EB Strategy The Basic Agency declara pentru Ziarul Financiar „Varsta de la care un candidat incepe sa fie mai putin atractiv este de 45 de ani in unele industrii. In acelasi timp, exista companii care isi cauta candidati din acest segment de varsta si nu ii gasesc. Astfel, am simtit nevoia unui proiect care sa schimbe dinamica actuala a pietei muncii, prin inlesnirea comunicarii intre angajatori si candidati. Angajez 45+ se doreste a fi prima campanie nationala impotriva discriminarii de varsta la angajare, cu rezultate masurabile si actiuni concrete, care reuneste parteneri importanti din domeniul resurselor umane si cea mai mare retea de experti voluntari“-.

Te-ar putea interesa si:

 

Va recomandam si:

Angajatori de TOP: the platform that amplyfies your Employer Branding and Talent Attraction efforts this fall!