Visteon expune solutii avansate de electronica de bord la noul hub de dezvoltare din Timisoara

Visteon, singurul furnizor de autoturisme Tier 1 axat exclusiv pe sistemele electronice de pilotaj, a gazduit un eveniment "Open House" in luna iunie, pentru a prezenta tehnologiile avansate pe care noul centru de tehnologie al companiei din Timisoara le va sprijini. In cadrul evenimentului, vizitatorii - care au inclus un public larg format din ingineri, dezvoltatori de software si reprezentanti ai mediului academic - s-au alaturat echipei Visteon in discutii despre cele mai recente tendinte ale electronicii de bord, cum ar fi clustere 3D, afisaje curbate si controlore de domeniu, tehnologii care deschid calea pentru vehicule conectate si autonome.

In plus, produse lansate recent pentru clientii europeni ai Visteon au fost testate în maşini de tipul Mercedes A-Class, echipata cu primul controler de domeniu de bord, SmartCore ™, sau BMW seria 3 si Range Rover Evoque, dotate cu clustere digitale de inalta rezolutie si format mare si afisaje centrale. Fiind unul dintre cele mai populare vehicule printre vizitatori, noul Range Rover Evoque beneficiaza acum de tehnologia unui cluster complet digital, care va fi sustinuta de echipa Visteon Timisoara. Clusterul din dotarea gamei de lux a acestui SUV compact ofera soferilor optiunea de a prioritiza si personaliza informatiile intr-un cadru complet reconfigurabil, cu un panou informativ pozitionat central, care ofera o interfata pentru informatiile esentiale pentru sofer sau pentru o vizualizare completa a hartii pentru navigare.
 


Ca un centru-cheie de dezvoltare software, care colaboreaza cu facilitati de cercetare-dezvoltare la nivel mondial, centrul de tehnologie din Timisoara are puterea de a influenta direct spatiul tehnologic din Romania, dezvoltand o echipa de experti de varf si punand bazele unui centru de excelenta ce va contribui la pilotarea de solutii in domeniul automobilelor.

Echipa Visteon Romania se afla acum intr-un spatiu de inalta tehnologie, la etajul 6 al complexului de afaceri ISHO din Timisoara - un spatiu de birouri de 5000 m², care va gazdui in cele din urma pana la 400 de persoane. Noul centru de tehnologie este conceput pentru a oferi un mediu deschis si colaborativ, cu zone dedicate pentru sprinturile specifice metodologiei SCRUM, facilitati de intalnire si acces usor la facilitatile oferite de complexul ultra-modern.

Echipa din Timisoara se axeaza pe o gama larga de abilitati de dezvoltare software, iar echipa de talent acquisition se concentreaza in prezent pe atragerea de dezvoltatori embedded, pe candidati cu experienta in Android si AUTOSAR, in siguranta functionala (ASIL B/C), cu experienta in dezvoltarea de clustere si sisteme de infotainment pentru industria automotive si, foarte important, cu experienta de lucrul intr-un mediu de dezvoltare Agile.
 


"Astazi, software-ul este factorul cheie al inovarii in domeniul automotive, iar inginerii si dezvoltatorii nostri au o ocazie unica de a influenta in mod direct noile solutii de mobilitate. Construim o echipa extrem de competenta care se bucura de entuziasmul de a dezvolta noi tehnologii intr-un mediu de start-up. Proiectele pe care le lucram in Timisoara demonstreaza deja impactul pe care il avem in a transforma bordul vehiculului intr-o experienta digitala deplina". Mark Fosmoen, vicepresedinte Customer Engineering - Europa, Visteon

Visteon ofera oportunitati interesante pentru ca indivizi creativi, entuziasti si dedicati sa se alature echipelor de dezvoltatori care proiecteaza, dezvolta si produc solutii electronice de bord pentru vehicule, care ofera o experienta bogata, conectata, atat soferilor cat si pasagerilor. Pentru mai multe detalii si oportunitati de angajare, accesati www.hipo.ro/visteon.



 

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI