Angajatii implicati si pasionati au o evolutie foarte pozitiva in cadrul companiei - Frontier Smart Technologies Group


Frontier Smart Technologies Group
este o companie inovatoare in domeniul Digital Radio, Smart Audio si Smart Home/IoT. Grupul este lider de piata pe tehnologia DAB dar si integratorul numarul unu al principalelor servicii de asistenta vocala.

Recent grupul s-a lansat in piata Smart IoT capitalizand astfel aptitudinile de dezvoltare hardware, embedded software dar si servicii cloud.


Care sunt elementele care va diferentiaza de celelalte companii din aceeasi industrie (proiecte, activitati interne, tehnologii utilizate etc.)?

Suntem una dintre putinele companii din Timisoara care activeaza in domeniul Consumer Electronics. Produsele la care lucreaza inginerii nostri sunt de vanzare pe rafturile magazinelor in 6-9 luni de la debutul proiectului. Compania are un istoric foarte puternic in dezvoltarea de produse audio iar momentan compania isi extinde zona de activitate si incepem sa implementam tot mai multe proiecte din zona Internet of Things. Spre exemplu momentan inginerii nostri lucreaza la implementarea software a produsului Verdera Voice – o oglinda smart dotata cu asistent vocal care furnizeaza informatii legate de agenda pe ziua respectiva, vreme, poate ajusta lumina din baie pentru diferite activitati. Un alt proiect interesant aflat in studio de fezabilitate il reprezinta o noua gama de espressoare de la Lavazza care la fel va fi dotata cu asistent vocal precum si cu aplicatie mobila.

Inginerii care lucreaza la Frontier Silicon au ocazia sa lucreze cu tehnologii avansate furnizate de Google, Amazon, Apple, Spotify. Frontier Silicon are o pozitie privilegiata avand statutul official de System Integrator al celor 4 ecosisteme ceea ce inseamna ca lucram indeaproape cu aceste companii pentru dezvoltarea a tot ce e nou in zona Audio/Voice/Internet of Things.
 

Care a fost cea mai inspirata intrebare primita de la un candidat in timpul interviului de angajare?

Care este (in Frontier Smart Technologies Group) parcursul unei idei inovative de la propunere pana la implementare?
 

Ce inseamna performanta in cazul unui angajat la voi?

Angajatii nostri sunt foarte implicati in dezvoltarea proiectelor la care lucram. Avem angajati care de-a lungul timpului au avut un aport foarte semnificativ la cum s-au desfasurat si implemenat proiectele companiei. Cei mai performanti angajati au ajuns sa cunoasca tehnologia pe care compania o dezvolta foarte bine fiind capabili chiar sa identifice si sa rezolve probleme complexe in componente software furnizate de Apple, Amazon. Google.

Ingineri performanti au expunere foarte mare in fata clientilor si a partenerilor nostri si sunt recunoscuti ca si experti ai domeniului.
 

Care sunt cele mai deosebite beneficii sau initiative interne de care se bucura angajatii?

Pachetele noastre de beneficii au fost adaptate constant nevoilor angajatilor. De-a lungul timpului am oferit, de la alocatii generoase pentru plan dentar, pana la trotineta electrica, hoverboard sau vacante oriunde in lume pentru angajati si familiile lor, acoperind astfel o paleta larga de beneficii.

Ne consultam constant cu colegii, monitorizam piata, si adaptam pachetele periodic, in momentul de fata angajatii au la dispozitie un buget administrat integral de catre ei, si un alt buget alocat activitatior de grup.

Activitatile de grup pot fi oricat de creative, de la petreceri (uneori foarte controversate😊), pana la iesiri in natura, de la degustari de specialitati pana la sporturi extreme, suntem deschisi oricaror propuneri venite catre noi.
 

Ce planuri de dezvoltare aveti in perioada urmatoare?

Pana in momentul de fata, compania s-a ocupat exclusiv cu livrarea de solutii turnkey complete. Asta insemna ca livram clientilor nostril solutia hardware si solutia software ca pachet complet. Majoritate clientilor adauga valoare in principal prin design-ul produselor, brand, linii de distributie, publicitate.

Compania mentine si dezvolta in continuare proiectele turnkey dar adauga in portofoliu si un business line nou axat pe servicii software. Acest nou business line valorifica experinta semnificativa in domeniu si o monetizeaza integrand diverse solutii software pentru clienti. Aceasta directie elimina componenta hardware din ecuatie si deschide foarte mult gama de produse pe care le construim. Un atu important al acestui tip de business este legat de avantajele financiare intrucat clientii achita serviciile software progresiv pe masura ce acestea sunt livrate spre deosebire de modelul turnkey unde amortizarea investitiei se face mult mai incet.
 

Care poate fi parcursul profesional al unui angajat in companie?

Angajatii implicati si pasionati au o evolutie foarte pozitiva in cadrul companiei. Suntem genul de companie care crede in principiul “If you’re good enough you’re old enough”. Un exemplu bun este chiar al meu personal, ajuns General Manager and Director of Software la varsta de 31 de ani, varsta atipica pentru un asemena rol.

Evaluam constant si incercam sa identificam talentul angajatilor si sa le oferim oportunitati in care sa il valorifice. Inginerii talentati ajung sa se dezvolte si sa detina roluri de Project Manager, Line Manager, Software Arhitect.
 

Cum va implicati in dezvoltarea profesionala a angajatilor?

Incurajam angajatii nostri sa se dezvolte in primul rand prin expunerea la proiecte si technologii care sa ii ajute sa evolueze tehnic. Acompaniem aceasta expunere cu traininguri tehnice care sa stabileasca o baza solida in dezvoltarea lor.

Nu neglijam nici componenta de soft skills, directie in care am organizat de-a lungul anilor o varietate de traininguri si workshop-uri, constienti fiind de faptul ca modul de interactiune si atmosfera dintr-un birou sunt unul dintre cele mai importante aspecte ale unui loc de munca.
 

Cum se deruleaza procesul de recrutare si ce instrumente folositi de obicei?

Procesul nostru de recrutare presupune trei intalniri, prima este cu General Managerul si HR Managerul, a doua consta intr- un test tehnic, iar cea de-a treia intalnire este cu echipa din care candidatul ar putea face parte. Suntem convinsi ca toate etapele au valoare egala, credem cu tarie in transparenta si sinceritate astfel ca procesul de recrutare deschide larg usile catre interiorul organizatiei noastre. Urmarim compatibilitatea candidatilor cu echipele noastre, insa apreciem diversitatea si incurajam toti colegii implicati in procesul de recrutare sa fie deschisi si sinceri in toate intalnirile cu candidatii.
 

Horea Pop @ Frontier Smart Technologies Group


Ma numesc Horea Pop, am absolvit Universitatea Politehnica din Timisoara in anul 2011. Am inceput sa muncesc inca din cadrul facultatii, primul meu job fiind cel de software engineer la compania Movidius (actual Intel). Am muncit 3 ani la compania Movidius unde am avut ocazia sa fac fata multor provocari tehnice si sa lucrez pe o paleta foarte larga de tehnologii. Dupa aceea am dorit sa incerc domeniul automotive asa ca m-am angajat la compania Yazaki, o companie mult mai mare care m-a invatat foarte multe din punct de vedere al procesului de dezvoltare software precum si etapele de dezvoltare al unui produs de la cap la coada.

In urma cu 6 ani m-am angajat la compania Frontier Silicon, initial pe rolul de senior software engineer. Am evoluat destul de repede si am preluat rolul de Software Architect, lucrand impreuna cu colegii cu rol similar din UK la design-ul software al noilor produse. Ulterior am preluat rolul de Head of Software avand responsabilitate asupra intregii echipe de software. Am ocupat acest rol pentru ultimii 4 ani, timp in care am invatat foarte multe lucruri atat din punct de vedere tehnic cat si din punct de vedere personal. Recent am preluat rolul de General Manager and Director of Software, rol in care incerc sa folosesc experienta destul de bogata acumulata in cadrul companiei pentru a transforma centrul Frontier Silicon din Timisoara atat pe plan technic al tehnologiilor si proiectelor ce se implementeaza aici act si pe plan uman si cultural. Lucram intens momentan la implementarea unui nou proces de dezvoltare software precum si la crearea unei noi culturi organizationale.
 

Va recomandam si:

Discover Snyk — New Cybersecurity Company to Keep an Eye On

ULTIMELE JOBURI