De vorba cu Molson Coors - Sfaturi pentru studenti




Cine este MC GBS si care sunt ariile in care activeaza?

 

Cu o istorie care a inceput in 1786, Molson Coors este astazi cea mai mare companie producatoare de bere detinuta de o familie. Molson Coors Global Business Center (GBS) a luat fiinta in 2017 si are misiunea de a oferi servicii centralizate unitatilor de business din cadrul Grupului Molson Coors, simplificand si standardizand procesele interne ale companiei. In prezent, Molson Coors GBS are peste 300 de specialisti care lucreaza in contabilitate generala, contabilitate furnizori, contabilitate clienti, analiza financiara, raportare si analiza a datelor, administrarea resurselor umane si management de proiect.

 

Ce va defineste ca organizatie?
 

Ne uneste pasiunea pentru bere – unii vin deja cu ea, altii o descopera si o cultiva pe parcurs. Suntem optimisti si ambitiosi, ne pasa de rezultate dar si de cum ajungem la ele. Suntem deschisi, abordabili si nepretentiosi, ne place sa invatam, incurajam ideile individuale, dar stim ca lucrurile mari se fac doar in echipa. Suntem tineri (media de varsta este de 29 ani), cu experiente profesionale bine sedimentate in industrii diferite si pasiuni variate (fotografie, teatru, bucatarie).  

Am crescut mult in acest prim an si a fost nevoie de mult efort, intelegere si flexibilitate din partea tuturor. Au fost insa si multe oportunitati care au venit cu o astfel de provocare  – un proces intens de invatare, sansa reala ca oamenii sa isi foloseasca experienta si abilitatile pentru a construi ceva nou. GBS este un loc plin de dinamism si de entuziasm in care nu ne putem plange de lentoarea specifica organizatiilor mari. Ideile noi, creativitatea si inovatia sunt incurajate, apreciate si, nu in ultimul rand, rasplatite. 

 

Care sunt cele mai interesante / neobisnuite oportunitati de cariera pe care le poti intalni in MC GBS?
 

Avem in prezent multe oportunitati de cariera in departamentele noastre. De la roluri clasice de analist financiar, contabil, specialist resurse umane la roluri mai atipice: echipa de Route Planning din departamentul de Servicii Contabilitate Clienti ofera suport colegilor din vanzari de la nivel global prin planificarea automatizata a rutelor de vanzare a berilor comunicand cu acestea in limba locala. De asemenea, pentru cei care isi doresc sa imbine cunostintele de Excel cu o latura mai creativa si abilitatile de grafica, rolul de Digital Merchandising Analyst din cadrul echipei „Space Lab” poate fi unul foarte potrivit. Una din sarcinile acestei echipa va fi sa conceapa rafturi digitale pentru brandurile de bere Molson Coors din Canada si Statele Unite cu ajutorul unei tehnologii si instrumente speciale (mouse cu 14 butoane).   

 

Ce sfaturi ati avea pentru un student sau proaspat absolvent care ar dori acum sa lucreze la MC GBS?
 

Limbile straine sunt, in mod clar, un pasaport pentru un job cool. Fiind un Centru de Servicii Global, limbile de comunicare sunt in cele mai multe dintre echipe engleza si franceza, dar comunicam si in limbile din Europa Centrala si de Est (bulgara, maghiara, sarba, croata, ceha).

Curiozitate, dorinta de a invata, seriozitate, flexibilitate, capacitate de adaptare si, nu in ultimul rand, autenticitate si simtul umorului – acestea ar fi alte cateva din elementele pe care le cautam la potentiali angajati.

Avem multe pozitii deschise si avem planuri mari si pentru restul anului - va invitam sa ne cunoastem mai bine.
Digital Merchandising Analyst, Human Resources Data Operations Specialist și Procurement Specialist sunt cateva dintre oportunitatile noastre.

Bogdan Sestac, HR BP Molson Coors GBS
 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”