CV-ul in engleza - afla cum se completeaza

cv-engleza

Fie ca aplici pentru un job in Romania, in strainatate sau vrei sa te inscri intr-un program international va trebui sa redactezi un CV in limba engleza. Iar, daca te gandesti sa il traduci pe cel din romana, noi nu iti recomandam sa faci acest lucru. De ce? Pentru ca CV-ul in engleza completat, difera in anumite aspecte de cel in romana.

CV-ul in limba engleza este primul contact pe care angajatorul il are cu candidatul, cartea ta de vizita sau modul prin care tu te promovezi.


CV in limba engleza – ce informatii sa incluzi? 

Bineinteles ca CV-ul tau poate respecta orice structura iti doresti, iar daca esti o persoana creativa cu siguranta ai deja o idee despre cum vrei sa arate. Cu toate acestea, noi iti oferim un scurt checklist pe care il urmezi pentru a te asigura ca ai inclus toate informatiile necesare:

1. A Resume Objective/Professional Objective in CV english

2. Contact Information

3. Work History/Experience

4. Education

5. Skills


Descopera mai jos tot ce trebuie sa stii pentru crearea CV-ului in engleza

De retinut! In SUA si Canada, echivalentul CV-ului este resume (document care trebuie sa includa informatiile mentionate mai sus)

Sectiunea Resume Objective/Personal statement din CV in engleza online 

Aceasta sectiune este echivalenta cu sectiunea „Profil personal” din CV-ul in limba romana. Incearca sa eviti expresiile generice si cliseice precum „Imi plac provocarile si sunt pregatit pentru orice noua experienta”. Folosind astfel de expresii, nu demonstrezi de ce esti potrivit pentru a fi angajat si nici nu te faci remarcat in randul celorlalti candidati.

Profilul nu ar trebui sa depaseasca limita de 100 de cuvinte, sa fie concins si sa includa informatii despre experienta si abilitatile tale si de ce tu esti cea mai buna alegere pe care o pot face.

Exemplu
I am an open minded person with a 5 year experience in creating and developing webistes and data bases. My technical skills that have been developed throughout my career in the IT field, as well as my excellent interpersonal skills give me the necessary background in order to further develop my carrer in this field.

Contact information din CV in limba engleza 

  • Foloseste o adresa de e-mail profesionista, precum andrei.mateescu@hipo.ro si nu andrey_boy@hipo.ro.

  • Date de contact actualizate si relevante: exclude informatii despre data de nastere sau statusul marital, religie sau sex; include numarul de telefon, numele complet si adresa de e-mail.


 

Descarca Model de CV in engleza completat




Descarca template CV Europass English

 

Work Experience din Modelul CV Engleza completat 

Cel mai indicat este sa listezi experienta profesionala din prezent pana la inceputul carierei tale in ordinea invers cronologica (cea mai recenta experienta sa fie prima mentionata).

In formatul clasic de CV, dupa sectiunea Contact urmeaza Experienta Profesionala, insa acest format poate fi schimbat in functie de nivelul tau de experienta. De exemplu, daca esti un profesionist cu o cariera de pe 10 ani, cu siguranta cel mai bine este sa incluzi experienta profesionala. Insa daca esti student, sectiunea despre Educatie este elementul pe care ar trebui sa mizezi.

Cand listezi responsabilitatile sau reusitele tale profesionale din modelul CV in engleza simplu foloseste verbe de actiune si evita repetitiile. Incearca sa inlocuiesti expresiile folosite prea des in CV de candidati si incearca sa le inlocuiesti cu altele similare.

To avoid: managed, communicated, responsible for
Recommended: Orchestrated, persuaded

Evita sa folosesti expresii care nu au sens sau care simti ca nu suna bine

To avoid: Dramatically cloudify viral innovation
Recommended: Create digital backups for popular campaigns

La sectiunea experienta profesionala, un lucru important pe care nu trebuie sa omiti sa il adaugi este sectiunea de rezultate sau reusite(Achievements). Mentionarea unei abilitati sau responsabilitati insotita de rezultatul acestora iti poate oferi un plus in fata celorlalti candidati. Nu doar demonstrezi ca ai aptitudinile necesare pentru a realiza un task, dar ai reusit sa aduci si rezultate pozitive companiei.

To avoid: I won the „Employee of the year” award
Recommended: To generate user engagement, I peformed multiple A/B tests, resulting in a 20% decrease of the bounce rate and a 15% increase in sales conversions.

Exemplu Experienta profesionala din CV in engleza

Position: Pharmacy Assistant

Company: S.A. Farm Group

City: Bucharest

Period: 1.10.2019-1.06.2022

Industry: Farmaceutical

No of employees: 10

Company description: S.A. Farm Group is one of the biggest and most important chain pharmacies in Romania, being present in all cities with more than 50,000 inhabitants and over 400 shops.

Responsibilities:
- Dispensing prescription medication and other medical products to patients under direction of licensed pharmacist
-Counting pills, labels bottles, prices, and compounds medications to prepare prescriptions for patients as directed
-Performing administrative duties, including answering phones, receiving and inputting prescription orders, operating cash registers, and restocking inventory
- Gathering, organising, and assessing patient information
- Supplying patients with information and education on their prescriptions
- Monitoring prescription-filling process to ensure compliance with relevant regulations and pharmacy policies
- Answering patients' questions about their medications under the supervision of the pharmacist
- Taking inventory of drugs on hand and records results
- Placing orders for additional drugs as directed by the pharmacist
- Stock and take inventory of prescription and over-the-counter medications




Descarca Model de CV in engleza completat




Descarca template CV Europass English

 

Education field in CV Europass English 

Sectiunea studii din CV-ul Europass engleza este foarte importanta mai ales pentru studentii si absolventii care nu au acumulat o experienta profesionala vasta, dar care pot miza pe studiile urmate pentru a da startul carierei lor.

Astfel, daca esti student sau proaspat absolvent si nu ai o experienta profesionala vasta, descrie mai mult educatia si formara profesionala si mentioneaza activitatile de voluntariat sau practica. Este indicat sa listezi incepand cu diploma studiilor superioare (doctorat, master, licenta).

Nu mentiona toate cursurile urmate, ci doar cele care conteaza. Cu siguranta au fost cursuri in cei 3 sau 4 ani de facultate care nu aveau legatura cu specializarea ta. De asemenea, nu mentiona studiile liceeale, doar in cazul in care vrei o cariera tehnica sau ecnomica si ai facut un liceu cu acest profil.

In aceasta situatie, este important sa mentionezi mai mult decat numele facultatii, specializarea si perioada in care ai urmat facultatea. Descrie cursurile pe care le-ai urmat si care consideri ca iti ofera cunostintele pentru jobul sau internship-ul dorit.

Exemplu Education field pentru Europass CV English

Institution: The University of Bucharest

City: Bucharest

Degree: Bachelor

Specialisation: International Affairs

Period: 01.10.2018-01.07.2022

Other information:

Courses attended: Introduction in politics, Introduction in International Affairs, Analysis of politics, Politics in Great Britain, International Affairs: Theory and Contemporary problems, War and Security in the world's politics, External Affairs of USA, Post-colonial Politics of the Middle East, Modern Russian Politics
Erasmus Student at the University of Amsterdam - International Affairs; courses: History of the international politics system, Introduction in INternational Economics, Conflict and diplomacy, History of cold war

 

Sectiunea Skills intr-un CV Europass in engleza 

Completarea CV-ului european engleza nu implica o diferenta in comparatie cu modelul de CV Europass in romana.

Sectiunea de aptitudini si competente profesionale este de departe cea mai importanta parte din modelul tau de CV Europass engleza.

De ce? Pentru ca specialistii HR vor sa stie ce fel de abilitati si compentente vei aduce in cadrul echipei deja formate. Monster recomanda ca inainte sa listezi o sumedenie de lucruri pe care le poti face, sa iti acorzi 30 de minute pentru a intelege mai bine care sunt competentele cheie pe care compania le cauta si care sunt relevante pentru job-urile pe care ti le doresti.

Specialistii de la Europass recomanda sa utilizezi cuvinte simple si un limbaj clar, fara ambiguitati, evita cliseele si afirmatiile pentru care nu poti oferi dovezi sau exemple („Am spirit de echipa”), este important sa intelegi ce abilitati generale din CV sunt importante pentru postul la care vrei sa aplici, pentru a folosi cuvinte cheie cat mai potrivite, specifica in ce context ai dobandit competentele mentionate (practica, loc de munca, seminarii, activitati de voluntariat etc.).

Competente personale din CV europass english pentru download

Competentele personale se refera la abilitatile prin care interactionezi cu cei din jur, care te ajuta sa te exprimi, sunt abilitati care nu se pot masura sau cuantifica, dar pe care angajatorii le cauta pentru ca un candidat cu bune abilitati personale lucreaza bine cu colegii, clientii, furnizorii si managerii, poate transmite idei cu usurinta si ii poate asculta pe cei din jur.

Exemple competente personale din modelul de CV engleza

Adaptability and flexibility – the 15 minutes presentation that I have prepared had to be summarised in the last 5 minutes of the event
Responsibility – I have supervised a team of 10 children aged from 5 to 10 years old that was participating in an organised around the city
Attention to detail – ability developed through my 5 years experience as a graphic designer for a fashion magazine
Motivation – while doing an internship for the X company, I have faced several situations where I had to assimilate information by myself in order to fully value the experience

Competentele de comunicare

Probabil ai observat deja ca in proportie de 90%, la sectiunea „cerinte” a fiecarui job se cer bune abilitati de comunicare scrisa si orala. Indiferent de domeniul in care vei dori sa iti dezvolti o cariera, angajatorii vor cauta candidati cu bune abilitati de comunicare scrisa si vorbita. Fie ca va trebui sa sustii o prezentare in cadrul unei sedinte sau va trebui sa coordonezi o echipa de 10 colegi si sa mentii contactul direct cu ei cu siguranta va trebui sa poti comunica verbal si in scris cat mai usor.

Exemple competente de comunicare

Ability to mediate conflicts – ability gained through my experience as a manager of the company X and as a trainer for the Summer School of Leadership
Ability to offer feedback developed through my experience as a mentor in the Esn student organisation for 20 new members for a year.
Experienced negotiator – in my activity as a junior account manager I have brought 20% of the annual revenue of the company X
Customer oriented – in my 2 years activity as a Junior Account Manager I have interacted and consulted with more than 70 companies

 

Competente organizationale si aptitudini organizatorice

Competentele organizationale manageriale sunt abilitati transferabile care descriu seturi de aptitudini prin care angajatul poate planifica si prioritiza task-uri pentru a-si atinge obiectivele. Acestea sunt esentiale pentru momentul in care angajatul trebuie sa jongleze cu mai multe task-uri in acelasi timp.

Exemple competente organizationale

Time mamangement – developed while being a project manager for 3 nationwide projects
Analytical thinking – developed in my experience as a journalist for the local newspaper in Iasi. While working there, I have written politics and medical field related content
Multitasking – ability developed through my experience as a PR Assistant, when I implemented the communication strategy of 3 clients from different activity fields ( medical, life insurance, construction)
Creative thinking – creating newsletters for an online shop, where I had to use my basic HTML5/CSS3 knowledge in order to create a weekly design for 4 weeks.
Good planning skills developed through my experience as a constructing engineer, when I had to coordinate a team of 50 workers in order to meet the established deadline.

 

Competente si aptitudini tehnice/digitale

Majoritatea companiilor cauta candidati care pot folosi computer-ul cel mult la nivel de incepator (utilizarea pachetului Microsoft Office, social media si e-mail). Insa, daca iti doresti o cariera in programare, inginerie, design sau digital marketing va trebui sa ai un nivel mai avansat de cunostinte.

Exemple competente tehnice si digitale

Microsoft Office (Excel, PowerPoint, Word) – intermediate level
Wordpress – proficient level – 2 years experience – administration of 5 fashion blogs
HTML/CSS3 – proficient level – 3 years experience – creating Newsletter for the Black Friday campaign
Adobe Photoshop si Adobe Illustrator –proficient level – 5 years experience – designing banners and promo materials for the x online shop
AutoCad – proficient level – 10 years experience – creating sketches and 3D projections for an architecture and interior design company
Google Analytics – proficient level – 6 years experience – creating monthly reports for the x online shop



Cu ajutorul unui CV-ul completat inteligent si corect in engleza, cu siguranta ca vei putea da startul carierei tale.

Citeste si:

 

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI