Ghid practic pentru viitori participanti Top Talents Romania



Fiecare tanar aflat la inceputul carierei are anumite asteptari de la compania in care isi doreste sa lucreze. La fel stau lucrurile si in cazul companiilor. Acestea isi doresc, pentru programele de internship sau management-trainee, tineri cu aspiratii inalte, aspiratii ce se indreapta catre invatare si progres.

Companiile de top care vor fi prezente la Top Talents Romania si-au comunicat abilitatile pe care le asteapta de la participantii Top Talents pentru a se face remarcati.
 

  1. Dorinta de a invata si de a se dezvolta

Fiind intrebate ce abilitati ar trebui sa transmita un participant pentru a intra pe lista de candidati pentru oportunitatile companiei, dorinta de invatare alaturi de cea de dezvoltare ocupa un loc privilegiat in topul asteptarilor pe care companiile le au. Tocmai pentru ca acestea vor lansa programe pentru tinerii fara experienta, au nevoie ca acestia sa manifeste o curiozitate spre lucrurile noi pe care le afla.
 

  1. Abilitatea de a lucra in echipa

Pe parcursul evenimentului, companiile vor fi atente la modul in care participantii interactioneaza in echipele din care vor face parte. “Abilitatile de ascultare ale co-echiperilor, dar si abilitatile de convingere” (P&G) sunt si ele un must pe care candidatii ar trebui sa si le puna in valoare in cadrul activitatilor de la Top Talents. “Disponibilitatea de a lucra ca parte dintr-o echipa si de a contribui, din prima zi, la atingerea obiectivelor ei” (Vodafone Romania) este, de asemenea, un plus considerabil.
 

  1. Leadershipul

In momentul in care participantii interactioneaza cu echipa din care fac parte, pot iesi la suprafata destul de rapid abilitatile de leadership. Acestea, de cele mai multe ori, stau in capacitatea de a organiza echipa in vederea atingerii scopului comun si in puterea de convingere pe care un participant le manifesta. De asemenea, aceasta abilitate se manifesta si prin interesul acordat ideilor fiecarui membru, dar si prin gestionarea situatiilor ce apar evitand conflictele.
 

  1. Entuziasmul

“Un nivel ridicat de energie, voie buna, atitudine constructiva, idei proaspete si out of the box”, cauta Vodafone Romania. Toate acestea nu ar trebui sa lipseasca unui participant pentru a avea o cariera intr-o companie de top. Cu alte cuvinte, entuziasmul te va pune intr-o lumina buna atat in fata superiorilor, cat si in fata viitorilor tai colegi. :)

 

  1. Proactivitate

Prin simplul fapt ca iti asumi responsabilitatea atat pentru un succes, cat si pentru un esec si nu dai vina pe ceilalti pentru ceva ce nu a iesit bine, poti bifa aceasta calitate pe care companiile o cauta. Totodata, tendinta de a cere ajutorul unor persoane cu mai multe experienta decat tine, cat si faptul ca preiei initiativa atunci cand esti sigur pe tine, vor contribui la o imagine cat mai buna in fata companiilor.

 

In ceea ce priveste pregatirea pentru acest eveniment, companiile sunt de parere ca participantii ar trebui “sa se documenteze putin despre companiile care participa, despre programele acestora si despre pozitiile deschise” (Coca-Cola HBC).

Totodata, Unilever le sugereaza participantilor Top Talents “sa vina cu un scop clar, ce anume doresc sa cunoasca in urma evenimentului, care sunt lucrurile care le sunt neclare si sa isi faca un plan concret cu ce vor sa obtina de la aceasta intalnire”.

 

Participantii Top Talents vor beneficia si de o zona de Networking…

In cadrul evenimentului, cei mai buni 250 de tineri din Romania vor avea sansa de a pune intrebari reprezentantilor companiilor pentru a afla mai multe despre programele pe care acestia le lanseaza sau, pur si simplu, alte curiozitati pe care acestia le au.

In acest sens, Philips le sugereaza tinerilor sa isi pregateasca o lista de intrebari la care ar dori un raspuns din partea reprezentantilor companiei.

Reprezentantilor METRO Cash & Carry le-ar placea ca participantii sa adreseze cat mai multe intrebari in legatura cu pregatirea pentru noul job, adaptarea la cultura organizationala si posibilitatile de dezvoltare din cadrul companiei.

 

Esti pregatit pentru o cariera pe masura potentialului tau? Haide sa iti pui in valoare abilitatile in fata reprezentantilor companiilor participante.
 

Aplica aici! Sunt ultimele zile de inscriere.

 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”

ULTIMELE JOBURI