Management Trainee - Ce inseamna si cum se fac angajari in domeniu

management_trainee

Programele de management trainee au fost lansate de companiile din domeniile bancar si FMCG cu scopul de a atrage in companie tineri talentati care ulterior, sa poata prelua o pozitie de management. Nu toate programele sunt egale, iar cele de management trainee sunt „vedetele” datorita perioadei de crestere accelerata si evolutie profesionala. Ceea ce inseamna, desigur, ca trebuie sa te pregatesti eficient pentru un astfel de program si sa pui in joc toate resursele si competentele pe care le detii.*
 


Ghidul complet al Programelor de Internship, Trainee si Stagii de Practica

Descarca GRATUIT pdf-ul si afla in doar 30 de minute:

 
  • Care este diferenta dintre tipurile de programe pentru Juniori;
  • Cum te pregatesti pentru un program de Internship, Trainee sau Stagiu de Practica;
  • Ce salariu poti primi ca intern sau trainee;
  • multe altele.

Descarca Ghidul PDF »
 

 

Cum se fac angajari in management trainee

Selectia pentru un astfel de program este reprezentata de un proces complex, menit sa iti testeze toate competentele si abilitatile si sa iti ofere metode diverse de a te pune in valoare. Acest proces poate cuprinde teste de evaluare, de personalitate si chiar si un interviu de grup. Chiar si tipurile de intrebari care iti vor fi adresate la interviu pot varia: intrebari despre CV, intrebari legate de motivatia ta, intrebari despre abilitatile de management, intrebari situationale sau care descriu scene ipotetice**. Procesul de selectie nu trebuie sa te sperie, insa. Beneficiile unui astfel de program sunt si ele pe masura! Candidatii selectati vor fi pregatiti pentru pozitii de management in companie, ceea ce iti ofera un start excelent in cariera.

Iata care sunt cele mai cautate abilitati si competente in selectia de tineri pentru programele de management trainee, conform specialistilor de la TARGETJobs:***


Abilitatile de comunicare interpersonala

Multi candidati juniori nu realizeaza cat de importanta este, de fapt, abilitatea de a comunica eficient, de a gestiona eficient interactiunile cu persoanele din jur – fie ele colegi, superiori, furnizori sau clienti – si de a se integra cu succes intr-un grup profesional. Pentru acest tip de programe, angajatorii acorda cea mai mare importanta acestor abilitati, ceea ce inseamna ca trebuie nu doar sa te asiguri ca le detii, ci si ca le pui in valoare.
 

Diplomatia si inteligenta emotionala

Un bun manager stie cata munca sta in spatele fiecarui proiect, fiecarui task si fiecarei echipe bine sudate. Capacitatea de a empatiza cu oamenii cu care lucrezi te va ajuta sa construiesti un colectiv puternic si eficient. Diplomatia, de cealalta parte, te va ajuta sa gestionezi situatiile dificile, ceea ce iti va aduce respectul si admiratia echipei tale.
 

O atitudine pozitiva si abilitatea de a-i motiva pe ceilalti

Daca ai abilitatea de a transforma problemele in provocari carora abia astepti sa le gasesti rezolvarea cea mai eficienta, atunci esti omul potrivit pentru un astfel de program si esti pe drumul cel bun catre o pozitie de conducere. Ba mai mult, daca esti capabil sa ii motivezi si pe cei din jurul tau si sa ii faci sa iti impartaseasca viziunea optimista, pozitia este ca si a ta!

 


Ghidul complet al Programelor pentru Juniori

Descarca GRATUIT pdf-ul si afla in doar 30 de minute:

 
  • Care este diferenta dintre tipurile de programe pentru Juniori;
  • Cum te pregatesti pentru un program de Internship, Trainee sau Stagiu de Practica;
  • Ce salariu poti primi ca intern sau trainee;
  • multe altele.

Descarca Ghidul PDF »
 

 

Capacitatea de organizare si gestionare a resurselor

Si pentru ca o astfel de pozitie implica realizarea unui numar mare de activitati intr-un timp scurt, trebuie sa stii sa iti gestionezi timpul, sa prioritizezi si sa delegi. Si ca sa delegi inteligent, trebuie sa iti cunosti echipa si resursele de care dispun oamenii cu care lucrezi. Crezi ca poti face toate aceste lucruri?
 
Asigura-te ca ai toate abilitatile si competentele enumerate mai sus pentru a putea porni in cautarea de joburi in management trainee. Fa-ti o lista cu cele pe care experientele tale anterioare le sustin, dar si cu cele pentru care trebuie sa mai lucrezi. Niciodata nu va fi suficienta curricula universitara – nu in cazul unui program de management trainee. Asa ca trebuie sa identifici oportunitati prin care sa dobandesti competentele practice de care ai nevoie si care sa creasca valoarea CV-ului tau – programe de internship, voluntariat, stagii de practica, experiente de tip Erasmus si multe altele.
 
Desi programele de management trainee sunt cel mai dificil de obtinut, sunt si cele care iti ofera cele mai multe beneficii pe plan profesional, pe termen lung. Asa ca evalueaza-ti competentele si pregateste-ti CV-ul pentru locuri de munca in management trainee!
 

Citeste si:



* Ghidul Angajatorilor Internship&Trainee – Editia 2015-2016
** TARGETJobs – How to answer interview questions for graduate management jobs
*** TARGETJobs – The top skills wanted in trainee managers

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI