Ghidul Angajatorilor Domeniul Tehnic 2015-2016


Ghidul Angajatorilor este o publicatie bianuala destinata studentilor si proaspat absolventilor, cu profil economic si tehnic. Editia Tehnica 2015-2016 cuprinde o serie de articole de cariera si oportunitati de cariera cu profil tehnic, in cadrul celor mai dorite companii. Publicatia se distribuie gratuit catre studentii din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi.

Descarca Ghidul Angajatorilor – Editia Tehnica 2015-2016, si afla informatii despre:

Trenduri in evolutia tehnologiei: Internet of Things si alte tendinte

Inovatia in IT poate fi considerata un pleonasm uneori, din cauza dinamismului ce caracterizeaza, prin definitie, aceasta industrie. Industria se schimba in permanenta prin aparitia de noi tehnologii si sisteme care inoveaza acest domeniu in fiecare zi. Dezvoltarea programelor hardware si software stau la baza noilor trenduri in industria IT. Curios sa afli care sunt cele mai importante trenduri in industria IT?

Pentru a citi articolul in intregime, descarca Ghidul Angajatorilor.
 

DOs & DON’Ts – Ce sa intrebi la finalul unui interviu de angajare?

Fiecare interviu de angajare la care esti chemat ca student, proaspat absolvent sau profesionist in toata regula este o provocare. Uneori, interviurile decurg armonios, iar tu, ca un candidat bine pregatit si dezinvolt, poti afla mai multe informatii despre companie. Impasul pentru majoritatea candidatilor apare in momentul in care acestia sunt intrebati ce nelamuriri au in legatura cu discutia, compania sau pozitia la care aplica. Vrem sa iti venim in ajutor, iar in acest articol am ales sa iti prezentam cateva exemple de intrevari care iti pot oferi un atu la finalul interviurilor de angajare.

Pentru a citi articolul in intregime, descarca Ghidul Angajatorilor.
 

Industria Automotive, un domeniu in continua schimbare. Cum iti vor influenta noile tehnologii cariera?

In prezent, industria automotive reprezinta unul dintre pilonii economiei mondiale, iar datorita dezvoltarii tehnologiei, aceasta este una dintre cele mai inovatoare si dinamice industrii. In acest articol va prezentam care sunt tendintele cu care se confrunta acest domeniu, respectiv care sunt cateva dintre oportunitatile oferite pentru cei care doresc o cariera in aceasta industrie.

Pentru a citi articolul in intregime, descarca Ghidul Angajatorilor.
 

Incotro se indreapta industria Telecom?

In aceasta cursa in care industria se schimba constant, jucatorii de pe piata telecom se confrunta cu provocari care tin ata de dezvoltarea de servicii inovatoare, cat si de angajarea unor tineri care sa aduca o perspectiva concludenta pentru nevoile pietei. De la aparitia unor noi tehnologii, precum reteaua 4G si pana la cresterea implicarii unor altor companii din domeniul IT in aceasta indusrie a telecomunicatiilor, competitia a crescut. In acest articol, vom analiza care sunt cele mai importante directii si trenduri spre care se orienteaza domeniul telecom in prezent si cum pot influenta acestea dezvoltarea personala.

Pentru a citi articolul in intregime, descarca Ghidul Angajatorilor.
 

Care sunt provocarile unui Hackathon si cum te poti pregati?

„Hackathon” este cel mai popular cuvant al anului 2015 in Romania. Cand te gandesti la acest nume suna infricosator, nu? Acum iti imaginezi ca se va organiza un marathon cu scopul de a sparge calculatoarele institutiei in care inveti. Cu siguranta nu mai este vorba despre acel tip de hacking. Afla, din acest articol, cum te poti pregati pentru participarea la un astfel de eveniment.

Pentru a citi articolul in intregime, descarca Ghidul Angajatorilor.
 

3D printing sau accelerarea tranzitiei spre 2020

Astazi se discuta din ce in ce mai mult despre imprimarea 3D. Conform studiului Gartner Inc., tehnologia de imprimare 3D (3DP) a progresat rapid in ultimii ani, iar acest lucru se intampla in toate domeniile.  Acest nou tip de imprimare nu mai este un subiect SF, ci este unul frecvent intalnit in domenii diverse. Care sunt motivele si beneficiile pentru alegerea unei cariere in acest domeniu ? Backgroundul tau academic se potriveste cu cerintele de angajare?

Pentru a citi articolul in intregime, descarca Ghidul Angajatorilor.
 

Nu ai experienta? Cum obtii primul job?

Un tanar aflat in cautarea unui loc de munca se confrunta cu o dificultate: lipsa de experienta. Experienta anterioara este importanta pentru ca demonstreaza ca esti un candidat motivat si interesat de pozitia la care aplici. Dar ce poti face concret pentru a obtine aceasta experienta „exracurriculara”? Citeste mai multe despre oportunitatile pe care le poti accesa si care te vor recomanda drept un candidat interesat si motivat.

Pentru a citi articolul in intregime, descarca Ghidul Angajatorilor.

Cativa dintre angajatorii pe care ii poti intalni in paginile publicatiei sunt: Ubisoft, DB Global Technology, Microsoft, BearingPoint Romania, Hewlett-Packard, UTI Grup, Urgent Cargus, RapidSolution Software, Schneider Electric, Genpact, Arcadis Project Engineering, Federal Mogul Motorparts, Continental, Takata Corporation, Grup Renault Romania, Robert Bosch – Centrul R&D Cluj, Ericsson Telecommunications Romania, Temenos, ArcelorMittal, Optymyze, Engie, Luxoft Romania, Institulul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara de la Magurele, Unicredit Business Integrated Solutions, SCC Services Romania, ATOSS Software, Misys Financial Software, AdsWizz, BCR, IBM, Hipo. 

 

Descarca Ghidul Angajatorilor -
Domeniul Tehnic 2015 – 2016


 

Va recomandam si:

Career Guide 2021

ULTIMELE JOBURI