Cele mai bine platite joburi din Romania

Nu te-ai decis asupra unei cariere sau te gandesti la posibilitatea schimbarii locului de munca?

Atunci poti lua in calcul faptul ca meseriile bine platite din Romania se regasesc in domeniile inginerie si productie, servicii bancare si financiare, contabilitate si asigurari.Joburi bine platite in INGINERIE SI PRODUCTIE

Productia de automobile, puternic dezvoltata in tarile din Europa Centrala si de Est a influentat semnificativ domeniul ingineriei si al productiei.

Romania are in prezent un parc auto de peste 4.5 milioane de masini, iar pe langa uzinele de masini, exista multe firme de piese auto care au nevoie de ingineri specializati. Astfel, daca esti pasionat de domeniu, poti urma o facultate cu profil tehnic, specializata pe constructia de masini. Salariile pentru un inginer debutant incep de la 650 euro si pot ajunge si la 1.749-1.999 de euro.

Vezi toate job-urile in Inginerie sau Vezi toate job-urile in Productie

 


SERVICII BANCARE SI FINANCIARE

Domeniul bancar a suferit un proces amplu de restructurare si de reducere a costurilor. Un manager castiga in medie lunar 1,238 euro, in timp ce un Specialist Riscuri are un salariu de 1,107 euro.

Salariile mari sunt insa pe pozitii de top si middle management, acestia ajungand, in medie, la un salariu de 4.000 euro.

Potrivit paylab.ro, domeniul bancar se afla pe locul 3 in topul domeniilor cu cele mai mari salarii medii nete lunare in 2018.

Vezi toate job-urile in Banking

 


Cele mai bine platite meserii in CONTABILITATE SI ASIGURARI

Spre deosebire de domeniul bancar, cel contabil si al asigurarilor a inregistrat o stabilitate in ultimul an de zile, fara insa a se inregistra o crestere a nivelului de salarizare. Un director financiar castiga in Romania un salariu de 2.334 euro lunar.

In domeniul Contabilitate, salariul mediu lunar este de 982 euro.

Vezi toate job-urile in Contabilitate

 


IT

Un director IT poate castiga pana la 1.996 euro pe luna.

Salariul mediu al unui Project Manager se situeaza undeva la 1.457 euro, in timp ce un IT Manager castiga 2.367 euro pe luna.

Conform topului realizat de paylab.ro, angajatii din IT au cel mai mare salariu mediu net, ajungand la 1.432 euro pe luna.

Vezi toate job-urile in IT


In functie de aria de specialitate si de nivelul de experienta, iata care sunt salariile mediu pe care l-ai putea obtine, potrivit studiului realizat de Brainspotting, IT&C Talent Map 2017-2018:

  Quality Assurance Software Developer Network Administator
Junior 856-1.298 euro 1.000-1.562 euro 711-1.133 euro
Middle 1.562-2.840 euro 2.130-2.982 euro 1.422-2.272 euro
Senior 2.982-3.976 euro 3.124-4.970 euro 2.556-3.550 euro

Citeste si:
Limbaje de programare de viitor

Limbaje de programare pentru Juniori


BPO/ SCC

Un alt sector in cadrul caruia se inregistreaza o crestere semnificativa a nivelului de salarizare din regiune este cel de SCC (shared service center) si BPO (business process outsourcing).

Numeroase companii si-au redus costurile transferand in ultimii 8 ani centrele in tarile din Europa de Est. Cel mai bine platit job este cel al unui manager dintr-un astfel de centru care castiga 1.136 euro in Romania.

Daca nu ai experienta de munca in outsourcing, dar te decizi sa incerci un job ca operator telefonic, vei porni, in medie, de la un salariu net de 502 euro pe luna.

Salariul este insa strans legat de limba straina cunoscuta. Cele mai exotice limbi straine cautate de catre companiile din Bucuresti sunt limbile nordice (suedeza, finlandeza, daneza), dar si limba olandeza.

Cele mai mare salariu din domeniu il are un Manager Centru Telefonic (1.136 euro), fiind urmat de Supervizor Centru Telefonic (792 euro) si Analist Servicii client (739 euro).

Vezi toate job-urile in BPO

 


Locuri de munca bine platite in MARKETING SI VANZARI

Marketingul continua sa ramana unul dintre sectoarele in care se inregistreaza cele mai mari salarii. Astfel, un director de vanzari si marketing castiga 1.476 euro.

Potrivit paylab.ro, cele mai bine platite joburi din Marketing si Vanzari sunt:

Vanzari:

 • Junior Sales Representative: 600 euro;
 • Senior Sales Representative: 876 euro;
 • Regional Sales Manage/ Aria Sales Manager: 1.370 euro;
 • Sales Manager : 1.247 euro;
 • Sales Director: 1.476 euro (comert).

Vezi toate job-urile in Vanzari

Marketing:

 • Marketing Assistant: 613 euro
 • Social media specialist: 625 euro
 • Marketing specialist: 710 euro
 • Account Manager: 900 euro
 • Marketing Manager: 1.188 euro
 • Brand Manager: 1.314 euro

Vezi toate job-urile in Marketing

Datorita progresului tehnologic si informational alert, se resimte nevoia unei specializari pe piata fortei de munca. Astfel, pe langa joburile anterior mentionate, exista si o serie de alte joburi bine platite, insa care necesita o specializare ridicata.

Specializarea nu poate insa garanta obtinerea unei cariere de succes, intrucat pentru astfel de pozitii oferta nu este foarte ridicata.

Iata care sunt, conform unui studiu realizat de Business Insider, cele mai bine platite joburi ale viitorului:

 • Hacker etic

Jobul este adresat persoanelor cu o foarte buna pregatire in domeniul ciberneticii. Multe companii au inceput sa angajeze experti care sa atace platformele si sistemele sale cu scopul de a identifica eventualele probleme existente la masurile de securitate. In momentul actual, pentru o astfel de pozitie se ofera un salariu mediu de 74.996 euro potrivit INFOSEC Institute America.

 • Statistician

Pasionat de matematica si statistica? Atunci iata o oportunitate de cariera pe care o poti lua in calcul. Cu un salariu mediu de 86.714 euro potrivit Glassdoor, un statistician se ocupa de analiza consecintelor financiare ale riscurilor pentru companiile de asigurari, banci, firme de consultanta si guvern.

 • Chimist alimentar

Facultatea de Chimie, desi se afla in prezent pe lista facultatilor cu o rata scazuta de angajabilitate in randul absolventilor, ofera posibilitatea unei cariere avantajoasa din punct de vedere financiar. Chimistii alimentari au rolul de a identifica modalitati de combinare si schimbare a gusturilor, iar dezvoltarea fenomenului imprimatelor 3D va conduce si la o ofera mai mare pe piata de munca pentru astfel de pozitii. Potrivit Glassdoor, un chimist alimentar este salariul mediu de 59.983 euro.

 • Epidemiolog

Jobul consta in descoperirea cauzelor pentru diverse afectiuni si boli, in analiza tehnicilor si procedurilor de sterilizare si a cercetarii pentru noi tratamente, epidemiologii lucrand in spitale, sau pentru companiile farmateutice si laboratoare de cercetare. Salariul unui epidemiolog este in medie 73.239 euro, conform US News.

 • Front – End Developer

Responsabil pentru tot ceea ce vedem online, un front end developer are nevoie, pe langa cunostintele tehnice si de idei si viziuni despre cea ce va functiona cel mai bine pentru un utilizator online. Pana in 2020 se preconizeaza o crestere cu 22% a ratei de angajabilitate in domeniu, iar salariul mediu este de 81.910 euro.


Partea financiara a unui job, desi nu este singurul criteriu de selectie, reprezinta un aspect important de luat in calcul.
 

Vezi toate job-urile de pe Hipo.ro aici

Citeste si:


 

Va recomandam si:

Care sunt asteptarile angajatorilor pentru piata muncii in 2022?

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI