Modele de CV in format European

Ce este Europass?

Portofoliul Europass este compus din 5 documente create cu scopul intelegerii pe scara larga a competentelelor si calificarilor individuale. CV-ul european este un document standardizat la nivel european prin care candidatii isi descriu competentele si calificarile. Ce informatii generale contine un CV european online?

Documente completate individual:

  • Curriculum Vitae: este un document care prezinta competentele si calificarile dumneavoastra intr-un mod eficient, structurat si clar si este esential in cazul in care doriti sa va angajati sau sa obtineti oportunitati de studiu in UE. Vedeti mai jos modele de CV si instructiuni de utilizare!
  • Pasaportul lingvistic reprezinta un instrument de autoevaluare a competentelor si calificarilor lingvistice.

Documente emise de autoritatile competente din domeniul educatiei si formarii profesionale:

  • Documentul de mobilitate Europass inregistreaza cunostintele si competentele dobandite intr-o alta tara europeana.
  • Suplimentul la certificatul profesional completeaza informatiile din certificat, descriind cunostintele si competentele dobandite.
  • Suplimentul la diploma de licenta descrie cunostintele si competentele dobandite de titularii diplomelor de studii superioare.


Descarca modelele de CV European in cele mai folosite limbi straine:

 
Limba Model de CV European necompletat Instructiuni pentru completarea CV-ului Model de CV European completat
Engleza Download Download Download
Franceza Download Download Download
Germana Download Download Download
Italiana Download Download Download
Spaniola Download Download Download


CV-ul european pentru download – cum se completeaza? 

CV-ul european in Word se completeaza conform unor grile standardizate de auto-evaluare. Una dintre aceste sectiuni este cea referitoare la competentele lingivistice. CV-ul european in romana are sectiuni referitoare la tipuri de competente, obtinute in cadrul educatiei formale sau intr-un context non-formal (competente organizationale, sociale, tehnice)


Informatii personale din modelul CV european in Word 

Noi iti recomandam sa pastrezi in model CV european completat in romana doar campurile care sunt cele mai importante si relevante pentru specialistul in resurse umane: numarul de telefon, adresa de e-mail si data de nastere.

Conform ultimelor prevederi legale nu este necesar sa completezi campurile referitoare la sex si nationalitate in modelele de CV european.


Sectiunea Profil Personal intr-un model CV European 

Profilul personal nu ar trebui sa depaseasca limita de 100 de cuvinte, sa fie concis, dar in acelasi timp sa releve si faptul ca esti un candidat ideal pentru post. Aceasta sectiune ar trebui sa includa informatii despre experienta si abilitatile tale.

Experienta de 3 ani in project management si studiile urmate in cadrul unei facultati cu profil mi-au oferit sansa de a ma maturiza si de a dezvolta bune abilitati de time management si leadership. Astfel, pot coordona foarte bine echipa de proiect pentru a atinge obiectivele propuse in termenul limita.


Sectiunea Experienta Profesionala din Formular CV European 

Notarea experientei profesionale se face incepand cu cea mai recenta, listandu-le apoi pe restul descrescator. Listeaza companiile in cadrul carora ai lucrat, perioadele de angajare, pozitia pe care ai ocupat-o si o lista cu responsabilitatile si reusitele tale.

In plus, daca esti student si nu ai acumulat o experienta profesionala in cadrul unui job full time, evidentiaza programele de internship si joburile part-time.


Cum se completeaza Sectiunea Educatie si Formare din CV European

Aceasta sectiune din curriculum vitae model european in limba romana este foarte importanta, mai ales pentru studentii si absolventii care nu au acumulat o experienta profesionala vasta, dar care pot miza pe studiile urmate pentru a da startul carierei lor.

In aceasta situatie, este important sa mentionezi mai mult decat numele facultatii, specializarea si perioada in care ai urmat facultatea. Descrie cursurile pe care le-ai urmat si care consideri ca iti ofera cunostintele pentru jobul sau internship-ul dorit.
De asemenea, poti mentiona si cateva proiecte in cadrul caruia ai lucrat cu mecanise sau informatii referitoare la domeniul in care vrei sa activezi.


Sectiunea Competente personale din Formularul CV Europass 

Limbi straine

Un lucru important care trebuie retinut in momentul in care completezi aceasta sectiune este sa nu supraestimezi nivelul de cunoastere a unei limbi straine, pentru ca in marea majoritate a cazurilor vei fi testat la interviu.

In cele mai multe dintre cazuri, desi candidatul cunoaste o limba straina la nivelul cerut de angajator, acesta nu reuseste sa isi autoevalueze competentele in mod corect. O problema care favorieaza perceptia gresita a angajatorului cu privire la gradul de cunoastere a limbii de catre candidat este existenta mai multor scari de evaluare care circula pe piata.


Competente de comunicare, competente organizationale, competente digitale in model CV european romana 

La aceasta sectiune, cand detaliezi competentele personale, utilizeaza cuvinte simple si un limbaj clar, incearca sa eviti cliseele precum „Lucrez bine in echipa”, „Imi plac provocarile” si nu lista nicio abilitate care nu poate fi insotita cu exemple sau dovezi.
In plus, specifica in ce context ai obtinut competentele mentionate. Poti face referire la programe de practica, seminarii, activitati de voluntariat, cursuri de perfectionare etc.

Modele de CV in format European si intructiuni de completare:

Limba Model de CV European necompletat Instructiuni pentru completarea CV-ului Model de CV European completat
Bulgara Download Download Download
Ceha Download Download Download
Croata Download Download Download
Daneza Download Download Download
Finlandeza Download Download Download
Greaca Download Download Download
Irlandeza Download Download Download
Islandeza Download Download Download
Letona Download Download Download
Lituaniana Download Download Download
Maghiara Download Download Download
Norvegiana Download Download Download
Olandeza Download Download Download
Poloneza Download Download Download
Portugheza Download Download Download
Romana Download Download Download
Slovena Download Download Download
Suedeza Download Download Download
Turca Download Download Download

Sursa: https://europass.cedefop.europa.eu/ro/documents/curriculum-vitae/templates-instructions

Modelul de CV European este recunoscut de angajatorii din privat si din mediul public, din Romania si din strainatate, astfel daca planuiesti sa aplici in strainatate, foloseste cu incredere acest model.


Citeste si:

Va recomandam si:

Career Guide 2021
Probleme tehnice?
Raporteaza eroarea la
suport