Ce trenduri genereaza cele 5000 de joburi de la Angajatori de TOP Virtual
Evenimentele Angajatori de TOP din Timisoara si Bucuresti au reunit toamna aceasta peste 170 de companii. Interactiunea de la standurile fizice din Bucuresti si Timisoara se muta la standurile virtuale de pe platforma 3D din cadrul evenimentului Angajatori de TOP Virtual! 150 de companii au confirmat deja prezenta la eveniment si asteapta ca tu sa le accesezi listele joburilor cu doar cateva click-uri, din fata calculatorului.

Tendintele pietei fortei de munca sunt conturate in functie de oferta locurilor de munca a fiecarei companii. Desi la Angajatori de TOP Bucuresti si Angajatori de TOP Timisoara accentul a fost pus pe pozitiile deschise in capitala si in Banat, companiile participante la targul virtual au planuri de angajare in mai multe orase din tara.

In ce orase angajeaza companiile in aceasta toamna?

Bucuresti, Timisoara, Iasi, Brasov, Cluj, Galati, Arad, Vaslui, Constanta, Slobozia, Covasna, Satu Mare, Buzau, Tulcea, Braila, Ploiesti, Arad, Bacau, Giurgiu sunt o parte dintre orasele in care se cauta angajati toamna aceasta la Angajatori de TOP Virtual.

In ultimii ani, piata fortei de munca din Banat si-a dezvoltat un interes din ce in ce mai accentuat in zona joburilor cu profil tehnic. Numarul absolventilor in domeniile IT, Auto si Inginerie a crescut, iar companiile de renume isi indreapta atentia spre zona de Vest a tarii, acolo unde deschid noi sedii de birouri. Acest lucru nu inseamna ca cei care isi cauta un job intr-un domeniu non-tehnic, nu isi pot gasi un loc de munca. Astfel, pe langa IT si Inginerie, in Banat se cauta locuri de munca in Servicii&BPO, Telecom, Retail,  FMCG, Turism.

In nordul tarii, in Iasi, Suceava sau Satu Mare accentul este pus tot pe domeniul tehnic. Industriile serviciilor IT&C, Inginerie & Automotive, dar si cea de Servicii & BPO sunt principalele domenii care urmaresc extindere. Vorbitorii de limbi straine sunt in vizorul angajatorilor, tot ei primind si cele mai avantajoase oferte de angajare. In ultimul timp, si marii jucatori de pe piata de Retail, Consultanta si FMCG urmaresc recrutarea de talente din nordul tarii.

In Cluj, cei mai cautati angajati sunt din domeniile Servicii&BPO, Retail, Banking, Telecom, Inginerie, FMCG.  In ceea ce priveste industria IT, companiile se confrunta cu un deficit de candidati , nevoia de specialisti in acest domeniu este mult mai mare decat „oferta“ actuala a facultatilor, asadar in topul candidatilor cautati de companiile din industriile IT&C, Logistica, Servicii&BPO si Consultanta se regasesc tot pasionatii de tehnologie. Si candidatii cu abilitati in vanzari pot gasi joburi la una din companiile din industriile Retail si Telecom.

Ca o noutate a tendintelor pietei, nevoia de forta de munca din capitala, spre deosebire de alte orase din tara, se uniformizeaza din ce in ce mai mult, lasand loc de dezvoltare profilelor diferite de candidati. 71 % dintre companiile care participa la targul virtual, au pozitii deschise in Bucuresti. De cativa ani, Capitala reuseste sa acopere aproape toate industriile tarii: FMCG, IT, Telecom, Retail, Pharma, Inginerie, Servicii, BPO, Banking, E-commerce, Productie, Asigurari, Audit si Consultanta. De asemenea, aceasta este caracterizata si de numarul de oportunitati disponibile pentru diferite niveluri de pregatire.

In prezent, gasesti o paleta variata de joburi din mai multe domenii de activitate: Financiar-Bancar, IT&C, Servicii si BPO,  FMCG, Retail, Audit si Consultanta, Inginerie si Auto, Recrutare, Telecom, Asigurari, Turism.

Diversitatea oportunitatilor de cariera din mediul virtual

La Angajatori de TOP Virtual, oportunitatile de cariera sunt deschise pentru toti candidatii in cautare de job, indiferent de nivelul de experienta. Companiile ofera atat pozitii entry-level sau middle level, cat si senior-level. Cei fara experienta care isi doresc sa se implice in programe de internship, traineeship, sau stagii de practica, precum si cei care doresc sa isi schimbe domeniul de activitate, isi pot gasi un job cu ajutorul acestui eveniment virtual.

Noi oferim cateva exemple de oportunitati de cariera pentru persoanele care au experienta de lucru de cel putin un an: Account Management Analyst with French, Reporting Analyst with German, Javascript Developer, Supplier Quality Engineer-Manufacturing TSR, Technical Project Leader - Body& Security (IAS). Aici gasesti lista completa a celor 5000 oportunitati de cariera de la targul virtual din aceasta toamna.

Pana pe 13 noiembrie, poti accesa oportunitatile companiilor din tara pe platforma Angajatori de TOP Virtual, de pe www.Hipo.ro.  Avantajul adus de conceptul platformei este dat de accesibilitatea acesteia. Practic, platforma sparge barierele geografice si te plaseaza la numai cateva click-uri distanta de angajatori din diferite zone ale tarii. De asemenea, centralizarea acestora pe Programe de Internship, domenii de activitate, Servicii & BPO, IT&C, Inginerie & Auto, Bancar & Servicii Financiare, Audit & Consultanta, Retail, dar si pe orase, eficientizeaza procesul de cautare, astfel ca poti aloca mai mult timp pentru pregatirea aplicatiei sau chiar pentru participarea la interviu.

Mult succes!