Opinii candidati

Ce spun candidatii despre targul de cariera Angajatori de TOP si ce sfaturi iti dau pentru editia din 2019? [VIDEO]


Peste 10.000 de participanti cu interese si niveluri de experienta diferite au fost prezenti la editia din toamna Angajatori de TOP Bucuresti, iar o parte dintre acestia au fost de acord sa impartaseasca impresiile lor cu noi si sa ne dezvaluie cum s-au pregatit pentru targ si cum au interactionat cu angajatorii.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scaneza-ti CV-ul Barcode la eveniment si poti castiga unul dintre cele 3 vouchere de calatorie in valoare de 1000 RON

Afla regulile concursului si inscrie-te »
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Peste 80% dintre participantii la editia din toamna a Angajatori de TOP au spus ca au gasit joburi in domeniul lor de interes la targ, acesta fiind si motivul principal pentru care au participat la eveniment. Celelalte motive de participare mentionate sunt renumele companiilor prezente la targ, programele de Internship si Trainee lansate in exclusivitate in zilele evenimentului sau workshop-urile si conferintele de cariera. Mai jos gasesti cateva dintre opiniile celor prezenti la eveniment, pe scurt.

Intrebata care crede ca este principalul avantaj al unui astfel de targ, o participanta spune: 

Oricat ai accesa internetul, nu ai cum sa gasesti ce gasesti aici si sa interactionezi atat de bine.

 
Unul dintre candidatii care si-au adus CV-ul la targ crede ca Angajatori de TOP este o oportunitate excelenta pentru un start in cariera si pentru un research bine facut:

Cred ca locul acesta iti poate oferi oportunitatea de a gasi un job sau macar de a afla de diferite firme la care poti dupa sa aplici.

 
Daca ar fi sa recomande evenimentul si colegilor ei de facultate, una dintre candidate l-ar prezenta cu urmatoarele cuvinte:

Exista oportunitati super tari, isi pot extinde viziunea in afara facultatii, este ceva nou, este ceva fresh pentru studenti si, mai degraba, oportunitati foarte tari de cariera.

 
In ceea ce priveste profilul participantilor, jumatate dintre candidatii prezenti la targ au fost studenti si proaspat absolventi, cu foarte putina experienta, pana intr-un an, ceea ce demonstreaza ca evenimentul este de un real ajutor pentru primii pasi in cariera. Cealalalta jumatate a fost reprezentanta de persoane cu experienta de la 1 pana la 5 ani, middle si seniori. Conform Raportului “Piata fortei de munca in 2018”*, 45% dintre angajatori cauta in continuare candidati juniori proactivi, cu initiativa. De aceea, un targ de joburi este ocazia ideala sa-i demonstrezi companiei preferate ca ai skill-urile pe care ea le cauta, abordand-o direct la stand.

Iata opiniile unor candidati care s-au angajat in urma editiilor precedente ale targului Angajatori de TOP:

Experienta mea in THALES porneste de la un anunt vazut in metrou: “Simti ca iti irosesti potentialul? Vino la cel mai mare targ de cariera!...). Afisul a fost suficient incat sa imi trezeasca interesul. Am decis impreuna cu prietenii sa mergem si am avut intr-adevar ocazia sa discutam cu reprezentantii companiilor, atat din ramura tehnica cat si resurse umane. Bineinteles ca inainte de a ma prezenta la Sala Palatului m-am informat pe site-ul oficial al targului cu privire la companiile care vor fi prezente. Standul Thales mi-a atras atentia si am decis sa aplic pentru pozitiile pe care le aveau vacante, printre care si cea de Validation Engineer. Dupa aproximativ 2 saptamani de la eveniment am primit un telefon prin care am fost invitat sa particip la un proces profesionist de recrutare ce a cuprins un interviu telefonic urmat de o discutie pe subiecte tehnice si de resurse umane. Consider ca pentru mine Angajatori de TOP s-a dovedit esential in gasirea unui loc la o companie de top pe o pozitie care imi poate pune in valoare potentialul - Marcel Stamate, Validation Engineer, Thales Systems Romania.

Din punctul meu de vedere, Angajatori de Top este un eveniment foarte important pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca. Eu m-am angajat la Accenture in urma participarii la editia din 2014 si imi amintesc ca am fost placut impresionat de profesionalismul companiilor participante la targ, de oportunitatile existente si de modalitatile de selectie a viitorilor angajati. Participarea nu este suficienta insa si consider ca pentru a avea succes si a te face remarcat, este necesara sincronizarea intre cerintele companiei pentru jobul vizat si experinta/abilitatile tale. Un alt element important in proces este potrivirea intre valorile proprii si valorile companiei respective, potrivirea cu echipa de recrutare si, foarte important, cu echipa cu care ar trebui sa lucrezi. Cu alte cuvinte, participarea la un targ de cariere este doar “varful iceberg-ului”, iar recomandarea mea pentru candidati este sa se concentreze pe 3 lucruri esentiale: documentarea anterioara participarii la targ astfel incat sa identifice doar companiile de interes, stabilirea unor contacte bune cu recrutorii acelor companii in timpul targului, dar si pe initiativele de followup si solicitare de feedback dupa eveniment - Catalin Dragnea, Infrastructure Senior Analyst, Accenture Technology.


In ceea ce priveste studiile, jumatate dintre participantii la eveniment aveau deja diploma de licenta, iar cealalta jumatate a fost reprezentata de candidati cu master, doctorat sau chiar MBA.

Editia cu numarul 25 a reunit peste 130 de companii, iar numarul de oportunitati de cariera deschise in cadrul targului a fost 6000. In ceea ce priveste zona conferintelor si workshopurilor, de la un an la altul temele au devenit din ce in ce mai atractive, fiind sustinute peste 35 de conferinte si workshopuri la care au participat peste 1500 de persoane.

Editia aceasta iti punem la dispozitie elementele de care ai nevoie pentru a-ti construi cariera dorita: companii de top, o diversitatea de joburi, interactiune directa cu angajatorul, programe de internship & trainee, workshop-uri pentru dezvoltarea ta personala si profesionala, consiliere in cariera. Jobul tau ideal exista. Gaseste-l la Agajatori de TOP

Toamna aceasta vine cu noi oportunitati de cariera, pe care noi le-am adunat pentru tine la editiile Angajatori de TOP 2018, astfel:
 

Vezi mai multe reactii de la editia anterioara din materialul video pregatit

 
 

Inscrie-te la eveniment!


 
*Conform Raportului Hipo.ro “Piata fortei de munca in 2018
Participa la Angajatori de TOP BUCURESTI: