Noutati @ Angajatori de TOP

Cum sa obtii primul tau job: Tips & Tricks pentru tinerii fara experienta




Stim cat de provocator poate fi sa-ti incepi cariera atunci cand te confrunti cu lipsa experientei. Tocmai de aceea, suntem aici cu cateva sfaturi pretioase care te vor ajuta sa faci saltul catre primul tau job, chiar si atunci cand CV-ul nu este inca plin de realizari profesionale. 



1. Scoate in evidenta soft skill-urile tale: Nu-ti fa griji daca experienta de munca lipseste din CV-ul tau. Exista o multime de alte calitati pe care angajatorii le apreciaza. Aminteste-ti toate momentele in care ai dat dovada de comunicare eficienta, abilitatea de a lucra in echipa, usurinta de a te adapta sau rezolvarea eficienta a problemelor si mentioneaza aceste abilitati in CV-ul tau. 


 
2. Experienta de voluntariat si stagiile de practica conteaza: Daca ai fost implicat intr-un program de voluntariat sau ai participiat la un stagiu de practica, cu siguranta ai adaugat deja un plus de valoare in CV-ul tau. Chiar daca nu ai avut inca ocazia sa explorezi astfel de oportunitati, nu trebuie sa-ti faci griji! Pur si simplu ia in calcul aceasta optiune si cauta o oportunitate care ti se potriveste.  

Uite cateva aptitudini pe care le poti dezvolta in astfel de programe si pe care le poti mentiona in CV-ul tau: lucrul in echipa, comunicarea eficienta, abilitatea de a oferi si primi feedback constructiv, perseverenta, rezolvarea problemelor si abilitatile de leadership. 


 
3. Exploreaza oportunitatile entry-level: Cautarea unui job poate fi coplesitoare, mai ales atunci cand pare ca majoritatea locurilor de munca cer experienta, iar programele pentru incepatori sunt greu de gasit. Dar stai linistit, caci daca stii unde sa cauti, situatia va fi cu mult mai usoara. Pe pagina Internship & Trainee Marathon, vei gasi exclusiv joburi pentru incepatori, perfecte pentru a-ti incepe cariera fara a avea experienta prealabila. Cand vei descoperi toate optiunile pe care le ai la dispozitie, suntem siguri ca iti vei recapata entuziasmul pentru a-ti gasi primul job.



4. Investeste timp in cursuri online si certificari: In era digitala, este atat de usor sa dobandesti cunostinte noi prin cursuri online si sa obtii certificari relevante. Si cu siguranta, acestea iti vor aduce un avantaj in procesul de angajare, prin dezvoltarea de abilitati tehnice specifice pentru un anumit job. 


 
5. Construieste-ti reteaua de conexiuni: Relatiile pot juca un rol crucial in gasirea primului job. Insa la inceput, poate fi dificil sa cunosti oameni noi cu care sa creezi legaturi importante. Pentru a face lucrurile mai usoare pentru tine, iti recomandam participarea la Top Talents Romania. Acolo, vei avea sansa sa interactionezi direct cu angajatori de top precum BAT, JTI, Michelin sau Vodafone. Daca vrei sa iei parte la eveniment, poti sa aplici aici!




Speram ca aceste sfaturi ti-au fost de folos si ca te vor ajuta sa obtii jobul pe care ti-l doresti.
 

LinkedIn