Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara de la Magurele

Orase: BUCURESTI, Magurele,
Industrie: Inginerie


Urmand a fi construit in Bucuresti-Magurele, centrul de cercetare ELI-NP va fi unul din pilonii ELI - The Extreme Light Infrastructure, impreuna cu centrele dedicate studiului surselor secundare (Dolni Brezany, langa Praga) si pulsurilor in atosecunde (Szeged). ELI-NP este o infrastructura complexa care va gazdui doua echipamente cu performante mult superioare celor ale echipamentelor existente in momentul de fata.

 

ELI-NP va fi un laborator european tip "user facility" care va investiga in detaliu probleme dintr-o gama larga de domenii stiintifice, de la fizica fundamentala, aspecte referitoare la fizica nucleara si astrofizica, la aplicatii in stiinta materialelor, stiintele vietii si gestionarea materialelor nucleare. 

 

Activitatile de dezvoltare stiintifica si tehnologica sunt impartite in cinci Activitati de Cercetare, fiecare vizand realizarea unei parti semnificative a noii Infrastructuri de Cercetare. 

 
Echipamentele majore ale sistemului infrastructurii sunt Sistemul Laser de mare putere si Sursa Gama de mare intensitate, avand specificatii net superioare infrastructurilor existente si oferind, prin combinare, caracteristici unice in randul tuturor celorlalte infrastructuri planificate la nivel mondial. 
 
 
Directiile de cercetare care se vor studia in cadrul noii infrastructuri, in principal in domeniul fizicii nucleare si aplicatiilor sale, sunt grupate in trei alte Activitati de Cercetare. Echipe locale puternice, care vor creste continuu in cursul fazei de implementare, vor dezvolta instrumente de ultima generatie pentru experimente in domeniul emergent al fizicii nucleare bazate pe laser. 
 
 
Cele cinci Activitati de Cercetare au luat nastere in mod natural, ca o impartire logica intre cercetarea si dezvoltarea (CD) aferenta sistemelor experimentale si cercetarea bazata pe utilizarea acestora, pe parcursul dezbaterilor cu comunitatea stiintifica internationala.
  • Sistem Laser de mare putere
  • Fascicul Gama de mare intensitate
  • Fizica nucleara cu laseri de mare putere
  • Fizica nucleara si aplicatii cu fascicule gama de mare intensitate
  • Fizica fundamentala cu fascicule laser si gama combinate
 
Aplica spontan! * Companie favorita
Daca niciunul din joburile disponibile in acest moment pe Hipo.ro
ale aceste firme nu vi se potrivesc insa ati dori sa obtineti o
pozitie aici, puteti trimite CV-ul dvs. aplicand spontan!
Urmareste aceasta companie ca sa vezi ultimele joburi postate.