Noutatile editiei a Xa RIUF

Sambata, 17 martie, se deschid portile celei de a Xa editii a celui mai mare targ international de universitati din Europa de Est, RIUF. Timp de 2 zile, la Sala Palatului participantii vor putea vizita standurile a peste 100 de universitati din 15 tari, vor avea posibilitatea sa asiste la prezentari despre oportunitatile oferite de catre universitatile internationale prezente la targ sau sa afle in numai 15 minute daca sunt admisi la un program de studiu in strainatate. Mai mult, cu putin noroc vor putea castiga o excursie la munte sau alte premii la tombola organizata la eveniment.Targul are loc pe 17-18 martie la Bucuresti, pe 20 martie la CRAFT in Timisoara si pe 22 martie la Hotel Unirea in Iasi.

Vizitatorii RIUF vor avea acces la aceasta editie la peste 500 de tipuri de programe de licenta si peste 300 de master, oferite de expozanti din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Suedia, Grecia, SUA, Germania, Franta plus alte destinatii. Printre acestia se numara si cateva dintre primele 30 de universitati din lume (conform topului QS): University of Cambridge-locul 1 in lume, Imperial College London-locul 6, Princeton-locul 13, King’s College London-locul 27, iar Harvard University-locul 2 in lume, va sustine o prezentare despre experienta romanilor la aceasta universitate de top.

Prezentari

Atat universitatile participante, cat si partenerii educationali ai evenimentului vor sustine prezentari despre facilitatile disponibile pentru studentii si elevii interesati de studiul in strainatate, despre procesul de admitere, dar si informatii generale despre principalele sisteme educationale din Franta, Germania sau Statele Unite. Accesul la prezentari este gratuit, singurul cost fiind al biletului de intrare, iar prioritate au persoanele inscrise pe site. Locurile sunt limitate, intregistrarile putand fi realizate accesand urmatorul link de pe site-ul www.riuf.ro.

Admission Info Point

Cei care au nevoie de sprijin in vederea realizarii unei aplicatii in strainatate pot vizita sectiunea Admission Info Point. Aici pot afla de ce documente au nevoie, primesc sfaturi referitoare la redactarea materialelor, se pot informa cu privire la sursele de finantare disponibile, termenele limita de aplicare in care trebuie sa se incadreze. Toate aceste informatii vor fi oferite de absolventi de studii in strainatate, care vor impartasi din experienta lor. Cei care au inceput realizarea dosarului de aplicatie pot veni cu eseul personal sau scrisorile de recomandare pentru a primi feedback asupra lor.

Spot Admissions - Admiterea in 15 minute

Elevii si studentii in ani terminali pot afla daca sunt admisi pe loc, in urma unui interviu de 15 minute. Tot ce trebuie acestia sa faca este sa descarce pachetele de aplicatie corespunzatoare universitatii la care vor sa devina studenti si sa le trimita pe mail consultantilor EDMUNDO, care vor face programarile la interviu. Deadline-ul de trimitere al documentelor difera in functie de orasul in care va fi sustinut interviul. Mai multe detalii pot fi gasite la urmatorul link sau in sectiunea Spot Admissions de pe www.riuf.ro.

Tombola cu premii

Toti vizitatorii RIUF au ocazia sa plece acasa cu un premiu! Fie ca reprezinta o excursie la munte pentru 2 persoane, invitatii la film de la Cinema City, pachete de carti de la Okian, cea mai mare librarie online sau pachete de carti pentru pregatire IELTS, oricine are o sansa. Premiile se acorda prin tragere la sorti. In plus, cine reuseste sa realizeze un avion de hartie functional din formularul de tombola, va primi drept rasplata si o doza de Red Bull, pentru ca Red Bull iti da aripi sa pleci la studii in strainatate.

Pentru a maximiza beneficiile participarii la RIUF, vizitatorii sunt sfatuiti sa se pregateasca din timp, accesand site-ul evenimentului, www.riuf.ro. Mai mult, acestia pot beneficia de asistenta live in cadrul targului, cu un download al aplicatiei Prevyou. Astfel, pot intreba unde sunt localizate anumite standuri sau unde pot gasi programele de interes pentru ei.

Mai multe detalii despre targ se gasesc pe www.riuf.ro.

Sustinatorii RIUF sunt: Cinema City, Fun Group, Icar Tours si Intact Media Academy.

Partenerii media ai RIUF sunt: 9 AM, Ambition, Best Resource, Bucharest-guide.ro, Business24, Calendarevenimente.ro, Cariere, Didactic.ro, Ejobs, Evenimente Studentesti, Gandul.info, Goingout.ro, Hipo, IQads, Intact Media Group, Lumebuna.ro, Mediafax, Metropotam, Oops Media, Portal HR, Port.ro, Regielive, Romania Libera, Romania Pozitiva, Sapte Seri, Studentie.ro, Vinsieu.ro, Wall-Street, Youmago, Ziare.com.

Parteneri institutionali: British Council, Campus France, DAAD, RATB, Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului .

Organizatii partenere: AIESEC, GRASP, ISIC, Fundatia Leaders, LSRS, VIP
 

Va recomandam si:

Wipro lanseaza in Romania Centrul de Excelenta in Automotive

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?