Bucurestenii au vizitat 20 de tari in 8 ore in cadrul evenimentului Global Village

Pe data de 11 martie 2012, AIESEC Bucuresti, parte a celei mai mari organizatii internationale de tineri, in colaborare cu Primaria Generala Bucuresti a organizat evenimentul Global Village care a reunit in aceeasi locatie, Bucuresti Mall, 20 de culturi diferite, 2500 de participatti si o multime de invitati speciali.

Oferindu-le sansa de a strabate inconjurul lumii in doar cateva ore, Global Village a adus in atentia oamenilor diversitatea culturala si frumusetea interactiunii internationale.

Pe parcursul intregii zile, Global Village a gazduit 2500 de oameni care au vizitat cele 20 de standuri, avand ocazia sa participe la un concurs pus la bataie de agentia Zip Travel. Astfel, 500 de oameni au luat parte la tombola ce a avut ca premii patru excursii: doua in Praga, una in Istanbul si una in Budapesta. Participantii la competitie au primit un pasaport virtual  pe care trebuia sa-l vizeze fiecare din internationalii prezenti la eveniment, in urma unor intrebari de cultura generala despre fiecare tara in parte.

In urma extragerilor Ciurea Bianca, Huzum Madalina, Anahene Catalina si Spiridon Alexandru au castigat una dintre cele 4 excursii.

Totodata, Stere Ane-Mari, Robu Alexandra si Ruse Adelaide au castigat premii din partea Elefant.ro si din  partea Ambasadei Indoneziei.

Intregul eveniment a fost moderat de catre portughezul Marco Silva si Elena Marineci, fondator “Life after Work”. Cei doi au creat o atmosfera primitoare si plina de energie, care a tinut participantii in priza pe tot parcursul zilei.

Vizitatorii au fost intampinati de prezentatori cu traditionalul dans romanesc realizat de ansamblul popular Doina al Casei de Cultura a Studentilor.

Capitolul gastronomie a fost unul foarte variat, cei prezenti la eveniment avand ocazia de a degusta o varietate de mancaruri traditionale, de la renumitul sushi japonez pana la feijado, un preparat pe baza de fasole specific Braziliei si de asemenea o varietate de preparate puse la dispozitie de Ambasada Emiratelor Arabe Unite si Egipt.

Momentul de degustare specific japonez a fost posibil cu datorita restaurantului Sushi Ko  care i-a servit pe vizitatori cu un platou spectaculos cu preparate specifice Tarii Soarelui Rasare.

Un rol important in crearea unui eveniment plin de joc si culoare l-au avut copiii invitati. Astfel putem aminti de formatia ContraPunct care a cantat in mai multe limbi straine, copiii din Comunitatea Ciocanesti care au dansat dansuri specifice culturii tiganesti si cei de la Fundatia Sf.Dimitrie care au incantat publicul cu energia lor.

Cultura chinezo-vietnameza a fost reprezentata artistic printr-o demonstratie de KWAN KI DO. Acest moment de arte martiale a fost sustinut de catre Clubul Sportiv Tho.

Cei mai curajosi dintre vizitatori s-au supus provocarii si au participat la un curs interactiv dans oriental si salsa. Momentul a fost sustinut Ambasadei Egiptului  si de Scoala de dans Cellina.

In continuarea programului artistic internttional, Ambasada Indoneziei a sustinut un spectacol inedit de 50 de minute, imbinand instrumente traditionale muzicale cu cele moderne, iar Ambasada Emiratelor Arabe Unite  a realizat o prezentare de moda  plina de culoare si mister.

Acest festival al culturilor le-a oferit participantilor posibilitatea de a intra in contact cu trainerii internationali veniti pe proiectele AIESEC si de a depasi bariera interculturala existenta la nivel mondial. De asemenea participantii au avut posibilitatea de a invata lucruri noi despre cele 20 de culturi prezente in cadrul evenimentului intr-un mediu plin de culoare, joc si interactivitate.

Va recomandam si:

Cariera de top in Finante-Contabilitate? Afla sfaturi practice de la Catalin Iorgulescu – General Manager Samsung SSCE...

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?