Webinar Strategii Avansate de Angajare pentru Absolventi


In cadrul Targului online de joburi pentru studenti si absolvenți 2010, peste 60 de tineri au participat la cele doua seminare online organizate in iulie de www.hipo.ro si de communication coach-ul Eduard Ezeanu. Ei au invatat ce pot face atunci cand, desi au aplicat la mai multe job-uri, nu au fost cautati de nimeni.

Strategiile clasice de angajare sunt cautarea pe site-urile de joburi, prin agentii de recrutare sau direct pe site-ul companiilor preferate. Dar aceasta tehnica ofera o imagine trunchiata asupra aptitudinilor tale profesionale si nu reuseste sa atraga atentia.

Trebuie sa-i dai angajatorului ocazia sa te cunoasca, iar pentru aceasta trainerul Ezeanu a prezentat absolventilor patru strategii avansate de angajare:

1. Plasarea telefonica a CV-ului presupune sa contactezi compania si sa incerci sa vorbesti direct cu un reprezentant din departamentul de Resurse Umane sau chiar din cel in care ai vrea sa te angajezi. Nu abandona strategia dupa primul refuz primit pentru ca insistentele duc, de cele mai multe ori, la succes.

2. Plasarea personala a CV-ului la sediul companiei este o strategie mai dificila in care prestanta si increderea in sine sunt cheile succesului. Du-te la sediul firmei pe care o vizezi si ofera-le CV-ul tau. Pune intrebari lamuritoare despre jobul disponibil ca sa legi o discutie.

3. Business Networking - Afla cine sunt persoanele cheie si evenimentele la care acestia se vor afla si intra in contact cu ei. Astfel vei fi cunoscut pe piata si vei afla de oportunitatile de angajare care apar.

4. Social media, prin Facebook, Twitter sau LinkedIn, este una din strategiile ce trebuie aplicate pentru rezultate pe termen lung. Creeaza un profil profesionist, conecteaza-te cu persoanele cheie din industria ta, vorbeste cu ei si urmareste mesajele pe care le posteaza.

Una dintre intrebarile cele mai presante ale tinerilor prezenti la webinar este „Ce faci daca nu functioneaza nici aceste tehnici?” Lucreaza la abilitatile tale soft, precum initiativa, increderea in sine, creativitatea. Niste exerciții de comunicare te pot ajuta! Evalueaza-ti calitatile pe care le ai pentru acel job.

Aplicand strategii avansate de angajare, te vei diferentia in fata angajatorilor in raport cu ceilalti candidati care cauta si ei un job, numai ca o fac prin metode-cliseu, care astazi nu isi mai dovedesc utilitatea.


 

Eduard Ezeanu este un communication coach cu o abordare bazata pe atitudine. O parte esentiala din activitatea sa consta in a-i invata pe ceilalti cum sa paseasca cu dreptul in comunicare si sa obtina joburi de top.

Poti afla mai multe despre el, serviciile sale, alte evenimente pe care le organizeaza si poti citi articole din partea sa pe blogurile sale:

 

www.eduardezeanu.ro 

People Skills Decoded

Va recomandam si:

10 motive pentru care sa te alaturi echipei Catalyst Solutions

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?