Stagii de vara 2010 la Freescale Romania

 

 

 

 

 

Freescale Semiconductor Romania va aloca peste 27.000 USD pentru programul de internship de anul acesta. In luna Iulie, 10 studenti, selectati dintr-un numar de aproximativ 150 de aplicanti, vor incepe stagiul de internship la Freescale pentru o perioada de 3 luni, studentii avand posibilitatea sa isi prelungeasca aceasta colaborare in functie de performanta lor, dar si de nevoile companiei la data finalizarii stagiului.

Programul de internship in cadrul Freescale Romania a devenit deja o traditie, fiind al 6-lea an in care se investeste in crearea de talente si de competente in randul studentilor de la Facultatile de profil Automatica si Calculatoare, Electronica si Tehnologia Informatiei din Bucuresti dar si din Iasi, Cluj, Galati si Brasov.

Criteriile aplicate pentru selectie sunt cunostintele si competentele tehnice si interesul pentru tehnologia embedded si produsele Freescale. “Prin aceste stagii, urmarim sa cream o experienta bogata atat din punct de vedere tehnic cat si din punct de vedere al modului de lucru intr-un centru de dezvoltare software”, spune Ioana Neacsu, coordonator stagii internship.

Pe durata stagiului, studentii acceptati in program au stabilite obiective si proiecte practice si sunt coordonati de un mentor care le acorda indrumare si asistenta tehnica. La finalul stagiului, studentii dobandesc o serie de cunostinte practice in aria lor de interes si primesc o scrisoare de recomandare din partea companiei, alaturi de certificatul de finalizare a stagiului.

Printre cele mai importante competente pe care le dobandesc se numara: programare C, C++, Java, limbaje de scripting (Python, Perl, TCL), familiarizarea cu arhitecturile procesoarelor de ultima generatie Freescale, cu componentele tool-ului CodeWarrior, contactul cu echipamente de testare specializate, dezvoltare de aplicatii embedded.

40 dintre angajatii Freescale Romania si-au inceput cariera printr-un astfel de stagiu. “Cu o experienta de aproape trei ani in cadrul companiei, pot spune cu adevarat ca Freescale iti ofera posibilitatea de a-ti imbogati expertiza tehnica intr-o varietate de segmente ale domeniului semiconductorilor embedded. Ai oportunitatea si placerea de a-ti desfasura activitatea intr-un mediu international si dinamic, avand astfel sansa de a lucra cu echipe din toata lumea. Lucrand zi de zi cu cele mai recente tehnologii si ingineri cu diferite pregatiri tehnice este o provocare recompensatoare” declara pe site-ul Freescale Jeanina F., NMG.


Despre Freescale Semiconductor
Freescale Semiconductor Inc. este lider global in domeniul de design si fabricare de semiconductori pentru industria automobilelor, de consum, zona industriala, retele si tehnologii. Compania privata are sediul in Austin, Texas si desfasoara activitati de design, cercetare-dezvoltare, productie sau operatiuni de vanzare in intreaga lume.

Freescale Semiconductor Romania (la momentul respectiv, Motorola) si-a inceput activitatea in iunie 2000, cu doar 5 angajati. Freescale Romania este un Centru de Dezvoltare si Cercetare de Excelenta in Software care numara in prezent peste 200 de ingineri.

Misiunea noastra - „Noi determinam succesul clientilor nostri globali prin livrarea de software si servicii de inalta clasa la nivel global pentru platformele de semiconductori Freescale.”
Organizatiile Freescale Semiconductor reprezentate in Romania sunt: Networking Multimedia Group, Developer Technologies, Microcontroller Solutions Group Auto si Microcontroller Solutions Group Industrial and Multimarket.

Freescale Semiconductor Romania este unul dintre cele mai importante centre operationale ale companiei din regiunea EMEA - Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Centrul de dezvoltare software din Romania genereaza concepte si solutii patentabile pentru tehnologii care vor contribui la dezvoltarea pietei internationale de tehnologie a informatiei si comunicatiilor.

Prioritatile Freescale in materie de cercetare si dezvoltare in cadrul acestui centru includ aplicatii de infrastructura pentru voce/modem/fax peste IP (utilizand Protocoale Internet), aplicatii pentru echipamente destinate retelelor de telecomunicatii, dezvoltarea stivei de protocoale ZigBee™, AUTOSAR si instrumente integrate de dezvoltare (depanatoare, compilatoare si instrumente de analiza a performantei) pentru procesoarele Freescale.


Contacte media:

Europa, Orientul Mijlociu si Africa                                                                           Romania
Laurent Massicot                                                                                                          Cristina Petrescu
Freescale Semiconductor                                                                                          Freescale Semiconductor Romania
(33-16) 935-7712                                                                                                         (00-40) 21 3052 052
laurent.massicot@freescale.com                                                                             cristina.petrescu@freescale.com

 

Va recomandam si:

Wipro lanseaza in Romania Centrul de Excelenta in Automotive

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?