Economics through a Macrofying Glass

Fiecare epoca de aur are un sfarsit. Si cu cat este mai stralucitoare, cu atat sfarsitul ei va fi mai intens.
(Fareed Zakaria)

Dupa restructurarea economica ce a avut loc prin intermediul institutiilor de la Bretton Woods, lumea se afla intr-o criza ce va schimba paradigma economica.

In ultimii doi ani, evenimente de avengura s-au succedat intr-un ritm intens: pierderi de peste 40 de trilioane de dolari la nivel mondial, cel mai rasunator faliment din domeniul bancar, ajutoare financiare consistente pentru a salva marile economii ale lumii. In tot acest timp, statele asiatice s-au bucurat de o perioada de relativa crestere, preconizand ideea nasterii unei noi ordini economice mondiale.

In acest context, clubul de economie Econosofia, din cadrul asociatiei studentesti Voluntari pentru Idei si Proiecte, organizeaza, in perioada 17-25 iulie 2010 la Bucuresti, scoala de vara Economics through a Macrofying Glass pe tema Est vs. Vest si noua ordine economica mondiala.

Adresat studentilor pasionati de macroeconomie si politici publice, proiectul il va avea ca invitat principal pe domnul Lajos Bokros, fost Director la Banca Mondiala, profesor la Central European University. Alte personalitati ale domeniului economic ce vor veni la Economics through a Macrofying Glass sunt Bogdan Baltazar, Niels Schnecker, Lucian Croitoru, Tony Lybek, Anca Paliu-Dragu si multi altii.

La sfarsitul celor 9 zile cei 25 de participanti vor prezenta o lucrare de cercetare ce va trata exhaustiv tema proiectului, lucrare ce va fi publicata in Econosofia Journal.

Pentru detalii si inscriere, va invitam sa accesati www.emg.econosofia.org

Scoala de vara Economics through a Macrofying Glass se desfasoara cu sprijinul BCR (partener Gold), OTP Bank (partener silver), Pfanner, ACCA (parteneri bronze), Mazars si Lafarge (sponsori).

Va recomandam si:

10 motive pentru care sa te alaturi echipei Catalyst Solutions

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?