Mazars se implica in protejarea padurilor tropicale din Indonezia alaturi de Conservation International

Respectand strategiile cu privire la responsabilitatea sociala si protectia mediului inconjurator, grupul international de consultanta Mazars se implica in protejarea padurilor tropicale din Indonezia, in parteneriat cu organizatia non-guvernamentala Conservation International.

Proiectul raspunde strategiilor Grupului (Partnership Social Responsibility, parte din ADN-ul Mazars), prin concentrarea pe trei teme cheie: respect pentru mediul inconjurator, sustinerea diversitatii culturale / sociale si sprijinirea antreprenorilor sociali prin sponsorizari.

In fiecare an, partenerii grupului Mazars din 56 de tari se intrunesc intr-un loc special pentru Conferinta Anuala a Partenerilor – un eveniment cheie in dezvoltarea si extinderea grupului. In cadrul ultimei conferinte anuale de la Londra, Mazars a decis sa faca un pas simbolic prin masurarea pentru prima oara a amprentei de carbon. Au fost masurate emisiile si consumul pe toata durata desfasurarii conferintei internationale, cat si a pregatirilor acesteia. Masuratorile au inclus consumul energetic, transportul, servicii, consumabile si deseuri, rezultand o emisie de peste 1.200 tone de CO2. Drept urmare, au fost consultati partenerii si majoritatea au votat compensarea voluntara cu 50% a emisiilor generate pe durata evenimentului, echivalentul a 600 tone de CO2.

Proiectul de compensare voluntara se dedica protectiei padurilor ecuatoriale din Indonezia, in parteneriat cu Conservation International. Eforturile Mazars vor contribui la conservarea Parcului National Gede Pangrango situat la sud de capitala Indoneziei, Jakarta. Parcul dispune de o rezerva de apa pentru 20 de milioane de locuitori si gazduieste o multime de specii pe cale de disparitie: maimute (giboni si Lutung), vulturi, soimi si leoparzi…


Mazars participa la „Ziua Pamântului” in Indonezia

In acest timp echipa Mazars din Indonezia continua eforturile incepute inca din 2009 privind reimpadurirea Parcului National Gede Pangrango, utilizand produse neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, in special hartie. Pe 22 aprilie 2010 Mazars Indonezia a demarat o operatiune de reimpadurire cu scopul de a marca semnificatia „Zilei Pamantului”. In fiecare an, zeci de angajati Mazars din Indonezia investesc in actiuni de plantare a copacilor, cu scopul de a compensa utilizarea hartiei la locul de munca.


Mazars Romania initiaza inca o zi a curateniei la Gradina Botanica

La inceputul lunii aprilie, Mazars Romania a initiat o campanie de curatare a Gradinii Botanice din Bucuresti, cu putin timp inainte de Curatenia de Primavara a Gradinilor Botanice (mai 2010) si la 20 de ani de cand s-a sarbatorit pentru prima data Ziua Pamantului in Romania. In afara de participarea voluntarilor la curatenia de primavara, Mazars a avut in vedere si dotarea institutiei cu o parte din uneltele aferente unor astfel de activitati.

„Actiunea face parte dintr-un proiect mai amplu, de implicare constanta a angajatilor Mazars in activitati de acest gen. Am fost mai mult decat bucurosi cand prieteni si copii ai angajatilor ni s-au alaturat in acest demers si le multumim pentru implicare. Gradina orasului nostru este una din atractiile importante ale capitalei si suntem mandri ca am putut contribui astfel si intari exemplul pe care trebuie sa il dea marile companii.” a declarat Simona Stefanescu, marketing & communication coordinator.
* * *

Mazars este o organizatie internationala integrata şi independenta, specializata in servicii de audit, contabilitate, consultanta fiscala şi juridica, oferite de peste 12.500 specialişti din 56 de tari, cu acoperire pe toate cele cinci continente. Pe piata romaneasca ocupa pozitia a sasea in topul companiilor de profil, cu o cifra de afaceri in 2009 de aproximativ 4 milioane de euro.

Echipa locala include aproximativ 100 de specialisti (auditori, experti contabili, consultanti fiscali si avocati), care isi adapteaza abordarea cerintelor specifice fiecarui client, indiferent de marime, sector de activitate sau obiective. Acest tip de parteneriat privilegiat cu clientii, alaturi de expertiza vasta, calificarea si competenta dobandita de specialistii companiei in conformitate cu legislatia romana, franceza, germana sau britanica, reprezinta unul din punctele forte ale echipei Mazars.

Va recomandam si:

Wipro lanseaza in Romania Centrul de Excelenta in Automotive

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?