Top 5 criterii cu cea mai mare si cea mai mica relevanta in procesul de recrutare al candidatilor. Peste 7.000 de joburi la Angajatori de TOP Bucuresti



Angajatori de TOP Bucuresti, cel mai mare si longeviv eveniment de cariera din Romania, revine in aceasta primavara cu o noua editie, pe 29-30 martie, la Sala Palatului.  Editia aceasta, evenimentul de cariera reuneste 90 de companii care ofera peste 7.000 de locuri de munca in diverse domenii: Inginerie, IT, Telecom, Financiar-Bancar, Vanzari, Achizitii si Logistica. Candidatii vor putea afla direct de la angajatori ce criterii sunt in continuare importante in procesul de recrutare, dar si ce criterii si-au pierdut din relevanta. Noutatea de la aceasta editie Angajatori de TOP este reprezentata de prima Academie de Cariera din tara in care angajatorii le vor oferi participantilor informatii valoroase despre cum sa obtina jobul dorit. In plus, la eveniment vor fi oferite peste 430 de sesiuni gratuite de consiliere in cariera sustinute de experti in Resurse Umane.

 

In contextul schimbarilor continue de pe piata fortei de munca, anumite criterii au ramas esentiale in cadrul procesului de recrutare, in timp ce altele au inceput treptat sa isi piarda din relevanta. Conform companiilor participante la Angajatori de TOP, cele mai importante 5 criterii de care acestea tin cont in procesul de recrutare al unui candidat entry-level sunt: motivatia pentru a invata si a se dezvolta profesional, cunoasterea limbii engleze, experienta anterioara (joburi part-time si colaborari), specializarea de la facultate sau masteratul urmat (ex: finante, IT, marketing, etc.) si compatibilitatea intre asteptarile salariale ale candidatului si oferta companiei. Cand vine vorba despre candidatii middle si senior level, situatia este diferita, topul celor 5 criterii fiind: experienta relevanta pe o pozitie anterioara, abilitati specifice necesare pentru jobul respectiv (hard skills), compatibilitatea intre asteptarile salariale ale candidatului si oferta companiei, motivatia pentru a lucra in domeniul pentru care a aplicat si cunoasterea limbii engleze.
 

Totusi, aceste companii ne-au dezvaluit si cele 5 criterii care au o relevanta mai scazuta cand vine vorba de selectia candidatilor entry-level: stagiile de practica obligatorii de la facultate, studiile in strainatate (ex: semestru cu bursa Erasmus, facultate / masterat in strainatate), rezultatele academice bune, implicarea lor in cursuri si academii online si cunoasterea unei alte limbi straine decat engleza. In cazul candidatilor middle & senior level, topul celor 5 criterii de care angajatorii nu mai tin cont in procesul de recrutare arata diferit: renumele companiilor la care a lucrat in trecut, cunoasterea altei limbi straine decat engleza, flexibilitatea de a lucra in regim hybrid, detinerea de certificari / atestate si rezultatele obtinute la testele specifice procesului de recrutare.
 

,,In 2024 avem domenii cheie de interes in ceea ce priveste recrutarea @BAT Romania. Unul dintre ele va fi programul nostru global pentru absolventi. Acest accelerator de cariera este principalul obiectiv pentru atragerea de talente, precum si elementul de baza pentru viitorul nostru rol de lider. Din aproape 40 de aporturi de GGP prognozate in regiune, Romania este lider cu 15 roluri dorite care sa fie inchise in mai multe functii (HR, Finante, Marketing sau Operatiuni si IDT). Cautam proaspeti absolventi cu niveluri ridicate de capacitati de conducere, proactivitate si cu dorinta de a creste. Pe de alta parte, pe masura ce conducem afacerea intr-o era a „Noi Categorii”, focusul nostru s-a mutat de la competentele traditionale catre cele digitale. Noii nostri colegi trebuie sa fie cunoscatori in domeniul digital, sa aiba experienta in tehnologii noi si emergente, sa fie competenti in analiza si analiza datelor, precum si sa foloseasca aceste capacitati pentru a aduce noi realitati sau povesti la viata. Printre cele mai importante criterii pe care le consideram pentru viitorii nostri colegi se numara: flexibilitatea, deschiderea catre lucruri noi, dorinta de a invata si bune abilitati de comunicare.” - Cristina Ilie, Head of Talent Acquisition Europe & Africa, BAT Romania

 

La Angajatori de TOP Bucuresti, vor participa 90 de companii si vor fi disponibile peste 7.000 de joburi din diverse domenii, atat pentru candidatii entry-level, cat si pentru cei mid & senior level. Conform studiului Hipo.ro Piata Fortei de Munca 2024, domeniile in care se vor face cele mai multe angajari anul acesta sunt: IT Software, Inginerie, Achizitii - Logistica - Aprovizionare, Contabilitate-Finante si Customer Support - Client Service.
 

Pe langa oportunitati de cariera, aceasta editie a Angajatori de TOP aduce un nou concept in Romania, si anume prima Academie de Cariera. Indiferent de nivelul lor de experienta, participantii vor afla informatii importante de la numerosi specialisti in HR si Coaching. Cei care se afla la inceputul carierei vor primi sfaturi pretioase despre redactarea unui CV si interviul de recrutare, stabilirea obiectivelor profesionale si despre abilitatile indispensabile pe care le cauta angajatorii la un candidat. Persoanele care au o mai mare experienta profesionala vor descoperi lucruri noi despre teme precum: work-life balance, reconversia profesionala, leadership si performanta. Locurile sunt limitate, asa ca persoanele care isi doresc sa ia parte la aceasta experienta se pot inscrie gratuit accesand https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/bucuresti/business/agenda/.
 

Pasionatii de tehnologie se vor putea bucura de o noua editie a evenimentului I LOVE Tech. Cum in cadrul conferintelor vor fi prezentate cele mai noi tendinte in materie de tehnologie, acestea sunt cateva dintre subiectele care vor fi abordate de expertii internationali: Java, DevOps, Cloud, Artificial Intelligence, Mobile App Development, Machine Learning, QA Testing, SAS, Web, Mobile, Big Data, Security, IoT, Embedded Software, Electric Vehicles, Batteries Assembly, Charging Modules si Next Safety Ecosystems. De la eveniment nu vor lipsi nici oportunitatile de networking cu alti pasionati si profesionisti din industrie, prilej facilitat de sesiunile dedicate. Accesul la eveniment este complet gratuit, dar numarul de locuri este limitat. Persoanele interesate isi pot rezerva locul la eveniment pe https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/bucuresti/tehnologie/Tech_Talks/.
 

In cadrul acestei editii de Angajatori de TOP, vor exista 430 de sesiuni gratuite de consiliere in cariera in care profesionisti din Resurse Umane - profesionisti precum Gabriel Chicioreanu, Consultant cariera la 4CAREER, Loredana Serban, Consultant Resurse Umane la LYNX BUSINESS ADVISORY si Cristina Dumitru, HR Consultant & Career Advisor la Expand Concept - vor oferi sfaturi de cariera pretioase, de la cum ar trebui sa arate un CV, pana la sustinerea cu success al unui interviu de angajare.
 

Pe langa numeroasele sfaturi de cariera pe care le vor obtine, participantii interesati de cum sa isi gestioneze finantele mai bine vor putea lua parte la sedinte gratuite de coaching financiar sustinute de cei de la Banometru.
 

Printre companiile care vor fi prezente la eveniment se numara: Partener principal - BAT Romania, Amazon, Accenture, Allianz Services, Allianz Trade, Agricover, Apa Nova Bucuresti, ABA - Austrian Business Agency, BCR, Pilot Runway, BearingPoint, Concentrix+Webhelp, Carmistin, Decathlon Romania, EVERIENCE, ENGIE Romania, EY Romania, eMAG, E.ON Romania, Finastra, Lactalis Romania, GE Vernova, IBM, Interbrands Orbico, Infosys, Intra Interim, KPMG in Romania, Kaizen Gaming, METRO Romania, McDonald’s in Romania, MHP - A Porsche Company, Nestle, NN Romania, Peek & Cloppenburg, PENNY., Portalul Hipo, Pirelli, Raiffeisen Bank, Renault Group Romania, Regina Maria, RASIROM, SLB, Superbet, TELUS International, Tenneco, UniCredit Bank, Valoris, Vodafone Romania, Veeam Software si Yusen Logistics.
 

Cei care isi doresc sa ia parte la eveniment si sa aplice la joburi trebuie sa isi creeze un CV in mod gratuit pe Hipo.ro, sa descarce versiunea CV Barcode a acestuia si sa o prezinte la standurile companiilor.

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI