Top 5 joburi care nu vor dispărea în următorii 10 ani



 

Angajatori de TOP TimiÈ™oara, cel mai mare È™i longeviv eveniment de carieră din Banat, revine în această toamnă cu o nouă ediÈ›ie. Evenimentul va avea loc pe 13-14 octombrie, la Centrul Regional de Afaceri din TimiÈ™oara. ParticipanÈ›ii, atât profesioniÈ™ti, cât È™i persoane aflate la început de carieră, vor avea la dispoziÈ›ie o largă ofertă de locuri de muncă È™i, pe deasupra, vor putea participa la conferinÈ›ele IT I LOVE Tech È™i la o serie de workshop-uri pe diverse teme. Având în vedere impactul pe care automatizarea È™i digitalizarea joburilor îl au asupra pieÈ›ei muncii, marile companii participante din cadrul Angajatori de TOP TimiÈ™oara au desemnat top 5 joburi care nu vor dispărea până în 2033.

 

Încă din 2006, evenimentul crează un spaÈ›iu unic în care cei mai doriÈ›i angajatori din diverse industrii interacÈ›ionează direct cu cei care sunt în căutarea unui loc de muncă. EdiÈ›ia aceasta, târgul de carieră reuneÈ™te 40 de companii care oferă peste 3000 de oportunități de carieră în diverse domenii: Inginerie, IT, Telecom, Financiar-Bancar, Vânzări, AchiziÈ›ii È™i Logistică. În ceea ce priveÈ™te nivelul de experiență cerut de angajatori, există peste 1500 de joburi pentru profesioniÈ™ti, peste 1500 pentru cei cu o experiență cuprinsă între 1-5 ani È™i peste 800 de job-uri Entry-Level.

 

Pe lângă numeroasele oferte de angajare, în cadrul Angajatori de TOP TimiÈ™oara, candidaÈ›ii pot participa È™i la o serie de workshop-uri gratuite în care vor fi abordate subiecte precum consilierea în carieră, arta inteligenÈ›ei emoÈ›ionale la muncă, dezvoltarea profesională È™i orientarea profesională. Aceste workshop-uri vor fi susÈ›inute de experÈ›ii din companii precum HELLA România, Bosch Service Solutions, Continental Anvelope È™i SMARTERS. ParticipanÈ›ii vor avea È™ansa să obÈ›ină numeroase sfaturi È™i informaÈ›ii valoroase care îi vor ajuta în parcursul lor profesional. Locurile în cadrul sesiunilor gratuite sunt limitate, aÈ™a că cei care sunt interesaÈ›i sunt sfătuiÈ›i să îÈ™i rezerve locul cât mai curând posibil accesând hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/timisoara/business/agenda/.

 

Pentru cei pasionaÈ›i de tehnologie È™i inginerie, evenimentul IT I LOVE Tech se întoarce pentru a doua ediÈ›ie în TimiÈ™oara cu 2 scene pe care vor urca speakeri locali È™i internaÈ›ionali din companii de TOP precum Amazon, Microsoft, HELLA România, Intel, Continental È™i DRAXELMAIER Group.

Indiferent de industrie, automatizarea È™i digitalizarea proceselor unei organizaÈ›ii îÈ™i dovedesc eficienÈ›a din punct de vedere al costului È™i al timpului. PiaÈ›a muncii se află într-o continuă È™i semnificativă transformare, avansul adoptării sistemelor È™i tehnologiilor inteligente fiind considerat de experÈ›i drept o nouă provocare atât pentru companii, cât È™i pentru angajaÈ›i. În ceea ce priveÈ™te companiile, acestea vor trebui să se adapteze astfel încât să integreze cât mai armonios inteligenÈ›a artificială cu cea umană. În schimb, angajaÈ›ii trebuie să rămână mereu la curent cu tendinÈ›ele de pe piaÈ›a muncii È™i să fie deschiÈ™i spre a învăța noi abilități È™i competenÈ›e specifice joburilor viitorului. 

Din perspectiva celor mai mari companii care vor lua parte la Angajatori de TOP TimiÈ™oara, topul celor 5 joburi care vor exista È™i în 2033 cuprinde poziÈ›ii precum: inginer hardware, agricultor, programator, È™ofer È™i specialist în Digital Marketing. Conform angajatorilor care vor fi prezenÈ›i la eveniment, indiferent de transfomările tehnologice care vor continua în anii următori, aceste joburi nu se află în pericol de a dispărea de pe piaÈ›a muncii.

La polul opus, previziunile cu privire la joburile care vor dispărea în următorii 10 ani sunt dificile, deoarece există multe aspecte care pot influenÈ›a evoluÈ›ia pieÈ›ei forÈ›ei de muncă. În urma analizei realizate în rândul companiilor care vor fi prezente la Angajatori de TOP TimiÈ™oara a reieÈ™it că, în general, meseriile care implică sarcini repetitive È™i rutine pot fi automatizate, ceea ce ar putea duce la reducerea numărului de locuri de muncă în aceste domenii. În plus, dezvoltarea tehnologică È™i prezenÈ›a inteligenÈ›ei artificiale pot duce la dispartia unor meserii care necesită abilități tehnice. Astfel, recomandarea specialiÈ™tilor este ca cei care, în prezent, ocupă funcÈ›ia de traducător, operator call-center, vânzător comercial È™i operator introducere date să îÈ™i lărgească aria intereselor È™i să investească în dezvoltarea personală È™i profesională pentru a se putea adapta uÈ™or noilor cerinÈ›e de pe piaÈ›a muncii.

Printre companiile care vor fi prezente la Angajatori de TOP TimiÈ™oara se numără: HELLA Romania, Bosch Service Solutions, Continental, DRAXELMAIER, Huf Romania, IKEA Romania, INTERBRANDS ORBICO, Kimball Electronics Romania, MAHLE, McDonald’s Romania, RapidSolutions Software, The Access Group, VALEO, Vitesco Technologies, Webuild Group, AGROCOMERT HOLDING, Elbromplast, Azur, ProCredit Bank, IPSO Agricultura, Hornbach, KYOCERA AVX Components, Smithfield Romania, Top Tech, Trigo Romania, FEV ECE Automotive, Webasto, ZF Group, Randstad Romania, Intel Romania, Flex Romania, MHP - A Porshe Company, Hamilton Central Europe, FILTRATION GROUP È™i AKWEL.

Pentru a aplica la joburi, tot ceea ce trebuie să facă participanÈ›ii este să îÈ™i creeze un CV în mod gratuit pe hipo.ro, să descarce versiunea CV Barcode a acestuia È™i să o prezinte la standurile companiilor.

Companiile care au planuri de recrutare în această toamnă pot trimite până pe 6 octombrie un e-mail la adresa angajatori@catalyst.ro pentru a afla cum pot lua parte la cel mai mare târg de carieră din Banat, Angajatori de TOP TimiÈ™oara.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanță în resurse umane, specializată în soluÈ›ii de recrutare È™i employer branding. În cei 17 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte È™i evenimente din domeniu, precum: 

  • DevTalks, cea mai asteptată conferință IT, care reuneÈ™te 3.500 de profesioniÈ™ti pasionaÈ›i de web, online, cloud computing, big data È™i alte tehnologii sau trenduri IT.  
  • DevCon, cea mai influentă conferință dedicată profesioniÈ™tilor IT. Pe 1 È™i 2 Noiembrie vor avea loc 9 conferinÈ›e dedicate, care ating o varietate de tehnologii È™i arii de interes, precum: Java, .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile, È™i nu numai. 
  • www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaÈ›ilor cu studii superioare; 
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc pe hipo.ro de două ori pe an È™i aduce impreuna 200.000+ candidaÈ›i È™i 80 angajatori la fiecare ediÈ›ie; 
  • Top Talents România, program care identifică È™i premiază cei mai valoroÈ™i 300 de tineri români; 
  • Studiul Cei mai doriÈ›i angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum È™i aÈ™teptările pe care tinerii le au de la aceÈ™tia. 

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca 30 de modele pregatite de specialisti din care merita sa te inspiri

ULTIMELE JOBURI